Mesélnétek, mi vol a legviccesebb vagy legbosszantóbb beszólás /okoskodás idegenektöl amikor a gyereketekkel sétáltatok, vagy voltatok valahol?
Nekem nem vicces, csak marha bosszantó volt, kint napoztunk a padon kb 25 fokba 1 éves kisfiammal, mikor odajön egy nő és nekünk támadt hogy hogy merészelem sapka nélkül lehozni a kisbabát?!,meg fog fázni, milyen felelőtlen vagyok stb stb, nagyon felment bennem a pumpa pedig türelmes vagyok, de meg kérdeztem mi köze van hozzá, abba öltöztetem a gyerekemet amibe akarom?
Ekkor lépett oda a lánya aki elvonszolta az anyját onnan.
Másra nem emlékszek hogy lett volna, volt 1-2 okoskodás még az utcabeli néniktől, de azokat elengedtem a fülem melett, de ez amilyen stílusban nekem esett, borzasztó volt.
Parkba voltunk az akkor másfél éves kisfiammal. Jött a fiú csoport, kb 10-en lehettek, sulisok lehettek, táska a hátukon, nevelővel voltak. A kisfiam még nem tudott beszélni (érthető) csak gágágá, güüü stb, kiabálva gagyogott. A gyerekek meg kiabáltak nekünk hogy hallgattassam el a kutyámat. Azonnal eljöttünk, 2 napig bőgtem😢 a nevelő nem szólt rájuk. Én roppant nagy p*fájú vagyok, de ennyi gyerekkel nem tudtam volna szembeszállni.
Amíg élek nem fogom elfelejteni
OFF:
#14 Hát, én azt mondom, inkább a tologatás, mint a hordozás (kendő/kenguru) bárhol/bármikor, csak abba, és nem lehet letenni... Én is inkább eltologatom ha kell egész nap, de a nonstop cipeléstől kikészülnék. Az öregasszonynak meg semmi köze hozzá :D
Nekem nem vicces, hanem bosszantó volt.
Sose volt babakocsink, végig hordoztam a lányom.
Az elején kendőztünk és megszámlálhatatlan alkalommal szóltak be idegenek, hogy "jaj szegény gyerek, megfullad, nem kap levegőt". Néha már direkt visszaszóltam, hogy igen, épp ez a célom.
Másik:
Nagyon sokan kényszert éreznek, hogy a szemmagasságban lévő hordozott babához hozzáérjenek, megsimogassák szó, kérdezés nélkül.
Egyszer a boltban vásároltam mikor megint jött egy ilyen nő és szó nélkül elkezdte fogdosni a lányom kendőből kikandikáló lábát, meleg volt, így csak egy vékony zokni volt rajta. Aznapra is épp elegem volt az ilyenekből, így bosszúsan rászóltam, hogy mi lenne, ha én meg a maga mellét fogdosnám meg?
Még a nő volt felháborodva....
Napokon belül születik a 2. babánk, terveim szerint őt is csak hordozni fogom, már előre félek, hogy ismét jönnek a beszólogatások és fogdosások.
Boltban, pénztárnál rendetlenkedett a gyerekem, mire mögöttünk a néne elkezdte mondani, hogy a mikulás figyel és majd nem fog csokit meg ajándékot kapni, ha nem bír magával. Én annyira felhúztam magam ezen, hogy fennhangon kiosztottam az öregasszonyt, hogy lehet náluk így volt, de mifelénk a mikulás nem válogat, minden gyereknek visz ajándékot attól függetlenül, hogy hogyan viselkedik.
Oké, ez annyira nem vicces, bár a pénztáros majdnem belefulladt a köhögésnek álcázott röhögésbe.
A másik szintén boltban történt, hátamra volt kötve a gyerek, és szintén egy öreglány sápítozni kezdett, hogy jajj, szegény gyerek, amikor már csak ilyen rongyokra tellik, mi lehet otthon. nem akartam neki mondani, hogy annak a "rongynak" az árából kijött volna egy hiperszuper babakocsi is.
Strandról hazafelé rendszeresen megálltunk lángosozni. Egy ilyen alkalommal láttuk, hogy a teraszon az összes szék egy asztal köré van pakolva és főiskolás fiatalok ott sörözgetnek, bandáznak. Az akkor 4éves gyerekem odaszaladt hozzájuk, rámutatott az üres, széknélküli asztalra, majd közölte, hogy "azonnal adjátok vissza a székeket! hármat!"
Annyira cuki volt, hogy 3 gyerek fel is pattant azonnal, és adott neki széket. Mikor utolértük a gyereket, nem győztem bocsánatot kérni. Akkor ott elég ciki volt a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!