Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meg lehet élni havi 300 ezer...

Meg lehet élni havi 300 ezer forintból 3 gyerekkel? Hitelünk 30 ezer forint egy hónapra. Nem élünk nagy lábon.

Figyelt kérdés
2018. márc. 21. 14:46
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
52%
Jaaaa, és soha nem sírtam sehol, nem mentem segélyért akkor se amikor 5 gyereket neveltünk. Éltünk békében, szeretetben. Jobban, mint a mostani rendszerben.
2018. márc. 21. 21:07
 32/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Néhányan azért elég érdekes hozzáállással élnek, de nyilván mindenkinek szíve joga azt gondolni, hogy őt soha nem rúgják ki, és mindig lesz pénze:) Megvan már a 3 gyerek. 3 munkám volt, mert az egyiket le akartam cserélni és ideiglenesen vállaltam a 3-at együtt, de átvertek, és emiatt orra buktam, 2 állást elbuktam, ami maradt gyűlölöm. Maradt az amitől gyomorfekélyem lett, olyan ideges vagyok folyamatosan, hogy néha azt sem tudom, hogy merre vagyok már. Nagy felelősség, szar pénzért. Szüleim folyamatosan támogatnak minket, mert megtehetik, soha nem kértem, adják a gyerekre a foglalkozásokra a pénzt, pedig tudtam eddig a férjemmel fizetni kényelmesen azokat is. Csak nekem kellemetlen segítséget kérni, amikor már esetleg rá leszünk szorulva, soha nem kérem senkitől semmit. Férjem szerint ha nem mondok fel tönkreteszem a családot. Ez a sztori... Amikor adott egy helyzet, hogy a pénz miatt tegyem tönkre magam, vagy legyen kicsit kevesebb ideiglenesen? Félek, hogy 3 gyerek mellett nem találok más 6 órás munkát, többet viszont nem tudok vállalni, mert a gyerekekért is el kell menni... Ebben a szülök nem tudnak segíteni. Agyalok, hogy mit tegyek, felmondjak és szabaduljak attól ami nem is megy, mert tévedek, lehet ki is rúgnak egyébként is, és akkor a 3 munka közül semmi nem maradt:((... Amikor terhes lettem a 3. gyerekkel akkor még minden más volt, bőven tudtuk vállalni, nem a vakvilágba szültem. Nem szabad előre senkit elítélni, mert bárki kerülhet ilyen helyzetbe, hogy dönteni kell és lehet kevesebb van egy ideig, vagy bárkit kirúghatnak és akkor adja vissza a gyereket? vagy tegyen előre milliókat félre?:) amúgy van félretéve is pénz, de nem akarok hozzányúlni. Férjem most nem tud váltani, olyan szerződése van, tanult egy új szakmát, és ideiglenesen nem tud onnan eljönni. Sajnos most éppen rosszabbul keres. Mindennel összevetve lenne tuti 300 körül a havi kereset, ha nem dolgozom mondjuk fél évig, amíg találok mást és rendbe nem jövök, mert egészségileg is fel kell épüljek, mert 3 gyerek miatt nem lehetek folyamatosan rosszul.....
2018. márc. 21. 23:07
 33/37 anonim ***** válasza:
300-bol ha nagyon muszáj meg lehet élni de azért ez tényleg kevés 3 gyerek mellett, mert ennél még a minimálbér is több két szülőnek. (bruttó 138000*2 azaz 276 ezer, amiből 3 gyerekes családi adókedvezmény miatt a nettó is majdnem ennyi, plusz családi pótlék 48000. Összesen kb 320 ezer tehát két minimálbéres szülő havi minimum jövedelme 3 gyerekkel!)
2018. márc. 22. 06:06
 34/37 anonim ***** válasza:
35%
Keress most munkát és utána mondj fel.
2018. márc. 22. 07:04
 35/37 anonim ***** válasza:
56%
Ennyivel volt jobb a régi rendszer. Párom 3, én 2 gyereket neveltem 6 évig egyedül, tartásdíj nélkül. Így kerültünk össze.
2018. márc. 22. 07:58
 36/37 anonim ***** válasza:
Persze, 20ft-ból is meg lehet
2018. márc. 22. 19:20
 37/37 anonim ***** válasza:
20 forintbol nem lehet! Hülyeséget azért ne írjunk már.
2018. márc. 23. 08:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!