Ha a GYED lejárta után felmondtam a munkahelyemen, aztán még maradtam itthon a gyerekkel és most fog lejárni a GYES, akkor hogyan, miből fogják elszámolni az álláskeresői járadékot?
Felmondtam a munkahelyemen, mert már nem akartam oda vissza menni.
Viszont még kerestem új munkát, mert maradtam gyesen a gyerekkel.
Sőt most hogy lejár ez az ellátás és szeretném igénybe venni az álláskeresői járadékot, mert a gyerek csak szeptemberben megy oviba.
Van ebben valakinek valamilyen tapasztalata?
Úgy tudom a felmondás előtti 4 negyedévet veszik alapul.
Az én esetemben vajon hogy fog működni?
De ha nem mondtam volna fel csak a gyes lejárta után, akkor sem kaphatnék semmit a munkaügyi központtól, mert az előző évben nem fizut kaptam , hanem gyest.
Legalábbis az alapján, amit írtál, nekem ez így logikus.
Tehát akkor se így, se úgy nem járna nekem már semmi.
Vagy nem jól gondolom?
Én itt nem olvastam, hogy ha lejár a gyes, akkor ne lehetne igényleni. Ha az elmúlt 3 évben megvan a 360 napod, akkor igényelheted szerintem. De legjobb lenne bemenni a munkaügyi központba, és ott megkérdezni.
Egy kulacsot linkeltél, utolso.....
"Honnan tudom, hogy jogosult vagyok rá?
Ilyen például annak a kérdése is, hogy kik azok, akik igényelhetik a járadékot. Az álláskeresési járadékra az az álláskereső jogosult, aki a munkájának elvesztését megelőző 3 évben legalább 360 napig munkában állt és nincs másmilyen munkaviszonya, valamint vállalkozói tevékenységet sem folytat."
2 év gyed, 1 év gyes, nulla munkaviszony, mégis miért jarna ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!