Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meg lehet élni havi 300 ezer...

Meg lehet élni havi 300 ezer forintból 3 gyerekkel? Hitelünk 30 ezer forint egy hónapra. Nem élünk nagy lábon.

Figyelt kérdés
2018. márc. 21. 14:46
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
60%
Ha még lenne 2 gyerek, akkor a 110 és a 270 különbözete elég lenne rájuk. Itt divat a lepontozás, most olvastam egy kérdést szülőtartásról. Valaki bemásolta a törvényt, 62%. Aki meg osztja az észt semmire az meg 100. DE máshol is írtak már erről a pontozásról. Nem is az adja aki kérdez, olyanok nyomkodnak akiknek rálátásuk sincs a problémára vagy a kérdésre. Pusztán saját értékrendje alapján. Ennyi.
2018. márc. 21. 16:48
 22/37 anonim ***** válasza:
27%
20-as. Igen, lehet hogy ennyi pénzre egy gyerek elég. De mi legyen azokkal akik nem a pénzt hanem a gyerekeket szereti. Vagy akiknek becsúszik, de valamiért(vallás, egészség)nem vetetik el. Lenne rendes fizetés minden részén az országnak, nem lenne kérdés. Persze van a felelőtlenül potyogtató, de sztem ő nem is írkál ide.
2018. márc. 21. 16:53
 23/37 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem az sem a pénzt szereti csak, aki ennyire egyet vállal.

Ha csóró vagy, ne szaporodj, van ezer lehetőség védekezni.

Vagy inkább szüljön mindneki amennyit akar, aztán sír, hogy erre sincs, arra sincs. Aki meg egyet szül, azt meg utálják, hogy hogy fut nekik "extrákra", ami ált. nem is extra.

2018. márc. 21. 16:55
 24/37 anonim ***** válasza:
34%
"ha csóró vagy, ne szaporodj" ez mindent elárul rólad.
2018. márc. 21. 17:08
 25/37 anonim ***** válasza:
51%

24: mit?

Nekem ez az elvem, szerintem ha nincs elég pénzed, akkor ne szülj, mert felelőtlen vagy. Mert a gyereknek szeretetből nem tudsz venni ételt, meg abból nem tud menni majd továbbtanulni.

2018. márc. 21. 17:09
 26/37 anonim ***** válasza:
20%
fogadok hogy te vagy az akinek csak a diplomás ember számít. a többire szerinted nincs is szükség. és az ilyen még szabadlábon van. csk nem jobbikosnak tetszik lenni?
2018. márc. 21. 17:48
 27/37 anonim ***** válasza:
53%
110ből 1 ember sem tud megélni. Plane nem normálisan. A gyerekre több megy el havonta, pedig nem szórjuk a pénzt, de minőségi kaját és ruhát kap, pláne cipőt.
2018. márc. 21. 20:14
 28/37 anonim ***** válasza:
33%

A mi kiadasaink atlagban(3gyerekkel)

Nagybevasarlas 85ezer

2 telefon 14ezer

Benzin 15ezer

Parom dohanyzik,havi 15

Kenyer,pekaru,romlando dolgok 25

Rezsi telen 45

Ez 199ezer/ho.atlagban,van,hogy tobb vagy epp kevesebb.

Ruhat direkt nem irtam bele.nem vagyunk nagy vasarlosak.idenyvaltasnal szoktunk egyszerre vasarolni mindenkinek.de legyen az is havi 20 ezer(en alt.szezonvegen veszek kabatot,cipot,pulovert.ilyenkor olcsobb a teli.es en biztosan nem novom ki.)

Ha jobban odafigyeltek mint mi(ariel helyett bonux,coccolino helyett eurosban oblito es ilyenek) akkor meg felretenni is tudtok.

Nekunk is ennek 2,5/3 szorosa a bevetelunk.megsem elunk nagylabon(nem azert mert nem tudnank,hanem mert nem akarunk).

Van lakasunk,hitelunk nincs.megsem jarunk minden nyaron kulfoldre nyaralni.

Vannak dolgok amiket nem irtam bele,mert azok nelkul lehet elni.pl mi 2-3 havonta egy napot es estet kettesben toltunk.vagy wellness,vagy ebed aztan mozi.de ez hanyagolhato sztem.

A gyerekeknek jatekot csak unnepekre veszunk,kapnak igy is annyit,hogy alig ferunk el.

Es mint mar irtam meg mi is tudnank rendesen lefaragni a kiadasainkbol.

300ezer 5 emberre okosan koltekezve siman eleg.

2018. márc. 21. 20:30
 29/37 anonim ***** válasza:
24%
Erről beszélek. Meg lehet élni, persze van lemondás. Párom 2 éve nem dolgozik, nyesen van. Én intézek mindent-és elárulom ff vagyok-vásárolok, főzök, utalom a rezsit. Amíg dolgoztam 110 volt a nettóm, nyes 42, családi 12, kis fusi havi15. Két év alatt ebből tudtunk annyit félretenni, hogy megcsináltam a tetőcserét(250.000), építettem egy garázst(300.000), ősszel csináltam kedvesemnek egy pergolát(120.000). Igaz nem voltunk nyaralni, gyerek lovagol-de ledolgozza, kis házban lakunk, minde ami befér a kazánba összegyűjtőm. Tehát meg lehet élni. az hogy kinek milyen igénye van és abból mit tud megvenni-az más kérdés. Műköröm, 15ezres telefon 20ezres benzin, étterem, külföldi nyaralás persze nem fér bele.
2018. márc. 21. 21:01
 30/37 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem meg lehet élni ennyiből. Mi sem költünk többet, pedig 3 gyerek van. Abból 2 egyetemista, tőlünk 200-250 km-re. Ahogy számolgatom az én fizetésem 221 ezer, plusz 16 családi, a vállalkozásból átlagban 100-250 (ez a ritkább) ezer marad. A kicsi sportol, zenél, tehát arra is elmegy havi 20-30 ezer. A nagyokat is támogatjuk. Családi házban lakunk, 2 kocsink van. Ételre szerintem keveset költünk. Átlagban elteszünk havi 100-at. Már lefoglaltuk az olasz nyaralást. Tehát én nem érzem, hogy rosszul élnénk. Most járt le a 115 ezres ház hitel, de előtte jóval több volt a fizetésem és családi az adókedvezmény miatt (kb. ugyanannyival, mint a hitel).
2018. márc. 21. 21:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!