Meg lehet élni havi 300 ezer forintból 3 gyerekkel? Hitelünk 30 ezer forint egy hónapra. Nem élünk nagy lábon.
Szerintem az sem a pénzt szereti csak, aki ennyire egyet vállal.
Ha csóró vagy, ne szaporodj, van ezer lehetőség védekezni.
Vagy inkább szüljön mindneki amennyit akar, aztán sír, hogy erre sincs, arra sincs. Aki meg egyet szül, azt meg utálják, hogy hogy fut nekik "extrákra", ami ált. nem is extra.
24: mit?
Nekem ez az elvem, szerintem ha nincs elég pénzed, akkor ne szülj, mert felelőtlen vagy. Mert a gyereknek szeretetből nem tudsz venni ételt, meg abból nem tud menni majd továbbtanulni.
A mi kiadasaink atlagban(3gyerekkel)
Nagybevasarlas 85ezer
2 telefon 14ezer
Benzin 15ezer
Parom dohanyzik,havi 15
Kenyer,pekaru,romlando dolgok 25
Rezsi telen 45
Ez 199ezer/ho.atlagban,van,hogy tobb vagy epp kevesebb.
Ruhat direkt nem irtam bele.nem vagyunk nagy vasarlosak.idenyvaltasnal szoktunk egyszerre vasarolni mindenkinek.de legyen az is havi 20 ezer(en alt.szezonvegen veszek kabatot,cipot,pulovert.ilyenkor olcsobb a teli.es en biztosan nem novom ki.)
Ha jobban odafigyeltek mint mi(ariel helyett bonux,coccolino helyett eurosban oblito es ilyenek) akkor meg felretenni is tudtok.
Nekunk is ennek 2,5/3 szorosa a bevetelunk.megsem elunk nagylabon(nem azert mert nem tudnank,hanem mert nem akarunk).
Van lakasunk,hitelunk nincs.megsem jarunk minden nyaron kulfoldre nyaralni.
Vannak dolgok amiket nem irtam bele,mert azok nelkul lehet elni.pl mi 2-3 havonta egy napot es estet kettesben toltunk.vagy wellness,vagy ebed aztan mozi.de ez hanyagolhato sztem.
A gyerekeknek jatekot csak unnepekre veszunk,kapnak igy is annyit,hogy alig ferunk el.
Es mint mar irtam meg mi is tudnank rendesen lefaragni a kiadasainkbol.
300ezer 5 emberre okosan koltekezve siman eleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!