Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egygyermekes anyuka vagyok....

Egygyermekes anyuka vagyok. Ti hogy hárítotok?

Figyelt kérdés
Lányom 8 éves,én 38.Nem lett testvére,és már nem is lesz.A sors valahogy így hozta.Soha nem gondolkodtam másikba,ovis lett,visszamentem dolgozni,most 3.osztályos.Viszont a kérdések folyamatosan záporoznak mindenkitől:-mért nem szülsz?,hogy fog boldogulni,ha ti már nem lesztek?,kell a testvér,gondolj bele,megfosztottad ettől!,Az unokatesó,és a barátok nem ugyanolyan,mint egy testvér...stb..stb.Egyszerűen nem tudok már mit mondani,az én életem igy alakult,a baj,hogy körül vagyok véve 40es anyukákkal,akik most szültek!Ti,akiknek egy gyerek van,ilyen kérdésekre mi lehet a határozott,és elhárító válasz?Köszönöm!
2018. márc. 18. 11:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
41%
Egyet megszülni is hatalmas felelősség,azt sem tudjuk hogy biztos jövőjük lesz e a gyerekeinknek,hogy pl 5 év múlva kimehet e az utcára anélkül hogy jönne egy oltatlan,civilizálatlan,vadállat aki esetleg bántalmazza őt. Ezért sem akarok még egyet szülni.
2018. márc. 18. 13:19
 12/16 anonim ***** válasza:
95%

„Miért nem szülsz még gyereket?”

„Mert a minőséget helyezem előtérbe a mennyiséggel szemben.”

Erre vagy nem tudnak mit mondani, vagy magyarázkodni kezdenek, hogy ők több „minőségi” embert is fel tudnak fel tudnak nevelni. Utóbbira azt mondhatod anagyali mosollyal, hogy „Bárcsak én is ilyen ügyes volnék!”. Ha ezek után valaki még folytatná erről a diskurzust, nyugodtan mondd meg, hogy nem szeretnél tovább beszélgetni erről a témáról.

Egyébként én nem tudom megszokni, mennyire tapintatlanok az emberek. Hogy mer valaki a másik magánéletében turkálni így? Miért nem gondol bele, hogy esetleg betegség miatt nem lehet a másiknak gyereke (és erről baromira nem akar trécselni vele)?

Ezek alapján esetleg érdemes lehet kiegészíteni a választ:

„Mert a minőséget helyezem előtérbe a mennyiséggel szemben. Szeretném, ha maradna időm és energiám, hogy az alapvető emberi normákra megtanítsam a gyerekem, többek közt a tapintatosságra.”

2018. márc. 18. 14:01
 13/16 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek!Némelyiken jót nevettem..!!Igen,mind igaz,engem is szoktak csesztetni azzal,hogy mi lesz velem,ha ezzel az eggyel is történik valami.
2018. márc. 18. 15:35
 14/16 anonim ***** válasza:
94%

Nem akarlak elkeserítő lenni, de amikor kitudódott, hogy jön a második akkor azon kattogtak, hogy de így hogy fogunk boldogulni etc...

Most abban a korban vagyok, hogy még egy terhesség beleférne, na most hármaska miatt rágják a fülem.

Valahogy a gyerekek mennyisége sose elég.

Kitartást

2018. márc. 18. 15:58
 15/16 anonim ***** válasza:
Én csak annyit mondanék, azért mert nekünk így a jó. Nincs magyarázkodás. Ha tovább nyomul valaki, akkor pedig szépen kifejezni, hogy bárcsak mindenki magával foglalkozna, szebb lenne a világ.
2018. márc. 18. 21:13
 16/16 anonim ***** válasza:
En megmondanam, hogy igy alakult, nekunk jo igy, es mar nagyon elegem van a temabol, beszelgethetunk masrol, vagy menjek el? Es otthagynam, ha nem hajlando.
2018. márc. 19. 08:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!