Mi volt a legrosszabb baleset, ami a gyermekeddel történt és legjobban megijedtél?
Kb 2 évesen lemotorozott az apja után a pincébe: úgy 6 lépcsőfok... Nem voltam otthon szerencsére, így már csak mesélték, és láttam, hogy a gyereknek kutya baja.
A másik, kb 1-1,5 évesen, amikor járni tanult. Elvesztette az egyensúlyt, és az ajtófélfa élét hamarabb levette fejjel, minthogy leért volna a keze a földre. Na ott puklis lett a homloka, meg figyeltem, van-e jele agyrázkódásnak.
AMúgy elég biztonsági gyerek, már 5 éves, nem volt bútorra mászó, meg ilyenek, szóval nem volt más ilyen baleset.
Van pár esélyes:
1. elesett bringával és kitört három foga - ömlött a vér a szájából
2. leesett az emeletes ágyról 10 évesen - egy hét kórház lett belőle
3. kiszaladt a főútra - noha pont nem ütötte el semmi mázlijára, de utána kapott a seggére rendesen
3 évesen játszótéren egy másik gyerek lelökte a függőhídról (kb 150 cm magasságból.)
Homokozóba esett, szeme, szája tele volt homokkal, majd a sírástól hányt is, én meg persze megijedtem, nem kapott-e agyrázkódást. Vasárnap volt, felhívtuk az ügyeletet, elmondták, mire figyeljünk, de szerencsére nem voltak olyan jelek, így nem mentünk be. Ez lassan 6 éve történt.
A kicsinél egyenlőre annyi, hogy 10 hónaposan leesett arccal az ágyról, az orra, szája sebes lett. De tőle jobban félek, mik lesznek, mert sokkal aktívabb, akaratosabb, mint a nagy. Most másfél éves.
Esnek rengeteget, nem is tudom...
Szerencsére csonttörés vagy kórház nem volt, nem is szeretnék. :(
Kb 3 éves volt amikor az apjával voltak a játszótéren, fogócskáztak, a gyerek nem nézett előre és kiszaladt egy biciklis elé. Kórház lett a vége
Kb 6 éves volt amikor egy dombon gurult le biciklivel az unokatesójával. Úgy volt hogy egyenesen gurulnak, aztán a fiam bekanyarodott, az unokatesó nem tudott már fékezni és neki ment. Akkor azért rendesen megilyedtem. A fiamnak agyrázkódása lett, ahogy az unokatesójának is. Egy kórházi szobában feküdtek. A fiamnak eltört a keze két helyen. Az unokatesónak a csuklója tört el.
Lányom: ült a buszon és nem kapaszkodott,mindig rászólok,de most szomjas volt és én nyakig a táskában kutattam a víz után,a busz váratlanul hatalmasat fékezett,a kislányom meg előreesett,neki valami pöcöknek,amitől szétnyílt a szája,ömlött belőle a vér,a lányom ordítva sírt,az öccse ijedtében szintén...szerintem a lelkiállapotomat nem kell részleteznem......
Fiam: futóbiciklivel repesztett előre a nővére és annak barátnője után,de valamiért hátranézett,hiába kiáltottam,hogy előre figyeljen,késő volt,a lányok megálltak valamiért,a fiam beléjük szállt,elesett,kitört egy foga,szintén sok vér és ordítás.....
1,5 évesen befulladt,azt hittem ott fog meghalni a kezeim között annyira nem kapott levegőt.
5 évesen elájult és lefejelte a wc csészét
Mindkettőből kórház lett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!