Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A kórház szokta értesíteni a...

A kórház szokta értesíteni a gyámhivatalt/ gyermek védelmiseket a gyermek balesetekről?

Figyelt kérdés
Múlt hét kedden történt, hogy a 11 hónapos gyerek kiesett otthon a hintából ( felszerelhető műanyag Dudás hinta). Ameddig főztem megkértem páromat hogy, vigyázzon a gyerekre, hát nem vigyázott rá és kiesett a hintából. Aznap bekerültünk a kórházba ahol 3 napot töltöttünk szerencsére semmi baja nem lett,de az arca meg a szeme lila és fel van puffadva. Aznap értesítettem a védőnőt is a történtekről, de nagyon izgulok hogy esetleg a párom gondatlansága miatt elvehitek a gyereket..

2018. febr. 26. 08:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
14%

Én úgy tudom, igen, és meg is érdemelnétek, hogy elvegyék a gyereket.

A hintában van rögzítő szíj, amivel biztonságban bekötöd a gyereket, akkor hogy eshetett ki?!

2018. febr. 26. 08:17
 2/13 anonim ***** válasza:
92%
Attól függ, az orvos mit lát. Ha ezt a történetet adtatok elő és az orvos szerint a sérülés ennek megfelelő, akkor semmi következménye nem lesz. Ha a sérülés az orvos szerint valószínűsíthetően máshogy keletkezett, vagy többszöri alkalommal fordul elő véletlen baleset a gyerekkel, akkor értesítik a gyermek védelmet
2018. febr. 26. 08:25
 3/13 anonim ***** válasza:
96%

1. Abban a hintában nincs szíj!

Kérdező, egyszeri balesetet nem jelentenek.

2018. febr. 26. 08:53
 4/13 A kérdező kommentje:
Ha lett volna benne biztonsági szíj ak bekötöttem volna egyértelmű -.-" többször megvizsgálták mondták hogy nincs semmi baja. Az egyik orvos annyit mondott hogy megesik az ilyen..
2018. febr. 26. 08:54
 5/13 A kérdező kommentje:
Azt mondták még az orvosok hogy valószínűleg a kezét maga elé rakta és úgy ütötte be a szemét meg az arcát..én nem láttam hogy esett mert nem voltam ott. Hallotam hogy sír a gyerek és akkor rohantam oda.
2018. febr. 26. 09:01
 6/13 anonim ***** válasza:
87%

Nekünk is van ilyen hintánk, hát, soha nem mozdulunk el mellőlük, ha beleülnek. Mit csinált a párod?

Egyébként két nap eltéréssel mindkét gyerekem szeme alatt monokli volt, pedig sosem bántjuk Őket.

A 3 éves kislányom forgott a nagyágyon, és túlfordult, csattant egyet a földön, pont arccal érkezett, azonnal földagadt Neki. Én utánakaptam, a lábát még el tudtam kapni, de a feje sajnos leért.

Az 5 éves fiam pedig szaladgálás közben arccal nekiment az asztal sarkának...óriási szerencse, hogy nem a szemét kapta el, viszont a szeme alatt rögtön feldagadt, és elkezdett kékülni.

Szval balesetek tényleg mindig lehetnek. Az enyéim már nem olyan kicsik, nem vagyok már folyton a nyomukban.

De a 11 hónapost még nem szabad felügyelet nélkül hagyni, főleg egy hintában.

2018. febr. 26. 09:10
 7/13 A kérdező kommentje:
Nem is szoktuk felügyelet nélkül hagyni,ha én csinálok valamit és a párom is itthon van megkérem hogy akkor vigyázzon rá. Azt mondta hogy egy percre nem figyelt mert a telefont nyomta.. Az biztos hogy legközelebb nem hagyom rá még egy percre sem a gyereket..
2018. febr. 26. 10:18
 8/13 anonim ***** válasza:
59%
7 éves koromban konkrétan egy gardrób szekrény esett rám, mégse jött ki a gyámügy. Balesetek előfordulnak, oda kell figyelni, de vannak helyzetek, amikor nem tudsz mit tenni. Saját gyerekeimmel még nagy baleset nem volt szerencsére, de ez csak a mázli, tekintve hogy a fiam 2x leesett pl egy csúszda lépcsősorán is. Nem volt már kicsi, kb 6 éves, akkor már egyedül is felengedtem értelemszerűen a csúszdára, erre nem totyogóként esik le, hanem nagycsoportos óvodásként...
2018. febr. 26. 10:29
 9/13 anonim ***** válasza:
82%

Ilyenért nem fogják elvenni, sőt szerintem még a gyámügy sem fog vele foglalkozni.

A környéken történt tavaly, hogy a 10 hónapos baba ragasztót evett és kórházba vitték, kikellett mosni a gyomrát, ezért kihívták a gyámügyet, azóta is rájuk néznek, de nem vették el a picit. Szóval ilyen miatt ne aggódj, de figyeljetek oda.

2018. febr. 26. 11:04
 10/13 anonim ***** válasza:

Az én kislányommal sokkal súlyosabb baleset történt, sajnos az én hibámból. Hogy elindult-e valami eljárás, nem tudom, de minket végül nem keresett fel senki ez ügyben. Ha alapból rendes család vagytok, akiket jól ismer az orvos, a védőnő, akkor egy véletlen balesetből nem lesz ügy.

Mi akkor a Bethesdában voltunk, az égés osztállyal egy folyosón, ami tele volt kisgyerekekkel, kötve hiszem, hogy mindegyiküket elvették volna a balesetük után a családtól.

2018. febr. 26. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!