Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Máshol hogy működnek az...

Máshol hogy működnek az anyagiak, túl nagyok az igényeim?

Figyelt kérdés

Én gyeden vagyok kapok kb 80-85 ezret, párom közel 180-at.

Amikor nekem megjön a fizu sokmindent vásárolok boltban, én veszem a pelenkákat és ami egy gyermek ellátásához kell. És akkor már hó elején a fizum egy része el is fogyott. Hónapok óta nem költöttem magamra, nem vettem egy nadrágot..

Első nekem hogy a fiamnak minden meglegyen. Volt már hogy felvetettem hogy néha meglephetne egy kis ajándékkal vagy legalábbis tudja mit szeretek, na azóta se vett nekem semmit. Ezzel ellentétben én pl mindig veszek neki valamit amit szeret vagy meglepem egy kis ajándékkal, nem tudom nálam ez természetes. Pl ha rendelek valamit akkor egyszer sem merült fel benne hogy beszállna a fizetésbe. Mondtam már neki hogy lehetnénk közös kasszán, de ő azt mondta így sokkal jobb...

Hát igen mert neki így kényelmesebb...

A kapcsolatunk jó azzal semmi gond. Csak ez amit írtam.

31 N

2018. márc. 2. 00:39
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Én nem érzem, hogy annyira gáz lenne nálatok az egyensúly. A férjed fizeti a lakbért, rezsit kaját. Te meg megveszed, ami kell a gyereknek. Ez kb egál, nem az van, hogy ő él vígan a pénzéből, te meg nyögsz egyedül mindent. Ami kicsit gáz, hogy ha ennyivel többet keres, akkor vállalhatna picit többet, hogy neked is maradjon valami.

Én amúgy a közös kassza híve vagyok, nálunk az van. Egyelőre egy 2,5 éves gyerekünk van, de remélhetőleg nemsokára lesz 2. Van külön számlánk, de együtt gazdálkodunk, nincsenek szabályok, hogy ki mit fizet, de kialakult az évek során egy rutin.

Nálunk a számlákat, biztosításokat a férjem fizeti, a kocsi fizetnivalóit ő intézi, ő tankol, többször jár boltba, mint én, úgyhogy szerintem háromnegyed részben állja a kaját, de sose számolgattuk. Én megveszem a havi drogériás cuccokat, pelenkát, tisztálkodószereket, tisztítószereket, mosószert, bármi egyéb kell a gyereknek (ruha, cipő, játék) tőlem vonják a lakástakarékot, én veszek macskakaját (nagy tételben megy 1,5-2 havonta). Az egyetlen, amit fixen felezünk, az a havi 100 ezres megtakarításunk, amit úgy utalunk egy harmadik számlára, hogy 50-50. De csak azért, hogy ne legyen az, hogy egyikünk számlája már egy hét után üres, mert ő utalta át a 100 ezret. A fennmaradó összegből mindketten költünk a hobbinkra, esetleg kiruccanásokra, programokra, az olyan szabad felhasználású.

Az én fizumból így is gyorsabban fogy, nekem általában nagyobb összeget tesznek ki a rám eső kiadások, de ez nem gond, ha már nincs sok a számlámon, megkérem, hogy vegyen le nekem X összeget, és levesz. Nem kérdezi mire, miért ennyi, odaadja és kész. Ez amúgy nem azért van, mert ezeket nekem "kell" fizetni, hanem ezekkel én vagyok jobban képben, nekem jut előbb eszembe, hogy kell ilyesmit is venni. Én a számlákat felejteném el folyton :D

2018. márc. 2. 13:07
 22/28 anonim ***** válasza:
Hát ez érdekes nekem is. Nekünk is külön számlára jön a pénz, bár mi még csak most várjuk a babát. A rezsit én fizetem, ő tankol, hazafelé munkából bevásárol, de mivel ő többet keres fizukor kivesz X összeget ami otthon van és ha kell nekem boltba, vagy ha megyek városba egyedül míg ő dolgozik akkor legyen nálam is pénz. Ha meg elfogy akkor szólok neki, hogy tudja hogy már nincs itthon készpénz. Szóval külön számlára jön a pénz de közös kasszán vagyunk.
2018. márc. 2. 14:20
 23/28 anonim ***** válasza:

Igaz nekem csak ex, de nalunk is o keresett tobbet.

En fizettem mindent a gyereknek , plusz a bevasarlast neha en, neha o. Ebben volt minden, kaja, pipere , mososzer stb.

Az o fizetesebol mentek a szamlak, alberlet, benzin fixen. O maganak vette a borotvahab meg ilyesmit, eleg valogatos volt ilyen teren, ugyanigy a sajat arctisztitonat meg sminket en veszem magamnak.

Ha az en szamlamrol elfogyott akkor utalt nekem, ha ezterembe mentunk hol en fizettem, hol o.

2018. márc. 2. 15:14
 24/28 anonim ***** válasza:
Magyarán szolva nincs semmi gond ,csak az a bajod hogy nem vesz neked új ruhát ? Én se tudtam sokáig venni magamnak mert nem volt rá pénzem ,gyerekekre és fontosabb dolgokra igen volt pénz .
2018. márc. 3. 05:36
 25/28 p.szabina1223 ***** válasza:
0%
Szerintem nem nagyok az igényeid, sőt...Nem is értem, a te pénzedből megy minden a gyereknek. És ő mit fizet a saját fizujából? Álljatok át közös kasszára, mert ez így nem fair.
2018. márc. 4. 11:10
 26/28 anonim ***** válasza:
Előző, olvass már egy kicsit vissza mielőtt kommentelsz. A férj fizeti a lakbért, a rezsit, meg a kaját. A kérdező meg a gyerek cuccait. Ez teljesen rendben van, a kérdező még emellett ajándékot akar saját magának.
2018. márc. 4. 11:34
 27/28 p.szabina1223 ***** válasza:
26-os elnézésedet kérem,nem figyeltem...Amúgy meg nem baj szerintem, ha néha ő is vágyik valami kis figyelmességre, számomra már egy tábla csoki is annak számít, én is örülök, ha a párom meglep valamivel.
2018. márc. 4. 13:07
 28/28 anonim ***** válasza:
Persze, hogy örül az ember, ha megengedhetik maguknak. De nekik nagyon kicsi a jövedelmük.
2018. márc. 4. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!