Többgyerekesek, hogy oldjátok meg, hogy a nagyok nyugodtan tudjanak játszani vagy elvonulni?
Apuka nincs?
Vagy a kicsinek egy elkerített rész ami tele van játékokkal és ott ellenne?
:)
nálunk ugyan más a korcsoport, de hasonló a gond. 6 hónaposok kúszik mászik mindent taperol elvesz szétszed kibont rámol pakol. A nagy 3 éves lesz, már szépen eljátszik egyedül, elmélyül a dolgokban, mindent órákig nézeget, nála nincs olyan hogy "most megnézed aztán add oda légyszives a húgodnak" mert a huginak ugye azonnal kell, ő meg órákig játszana az adott dologgal.
Én nem tudom másként megoldani mint hogy nekik adom a teljes figyelmemet, amíg az egyik jól el van addig a másikat lefoglalom. Nekem ez csak így megy. A nagy mellett még szépen vittem a háztartást, a kertet, főztem takarítottam stb. Kettő mellett már be kell látnom, hogy nincs mindenre időm (takarítónőt hívok de a többit egyenlőre megtudom még csinálni), főleg mert a pici testi épségére is figyelnem kell jelenleg a szokottnál jobban hiszen most kezdi elérni az alsó dolgokat a lakásban. Így tehát én ezt csak úgy tudom megoldani hogy kiszolgálom az igényeket: mikor kinek mire van szüksége...ha a nagy elvonulna, lefoglalom a kicsit...ha a nagy velem játszana, a kicsinek adok valamit ami leköti stb
Ez egy ilyen időszak.
A nagy ül az asztalnál az egyik szülővel, a kicsi a lábuknál játszik a másikkal. Mi így csináljuk.
Plusz a kicsi alvásidejében csak a nagyokkal játszok.
Megértem, h zavar a helyzet. Nálunk még 1 van, és pont emaitt szeretnénk kis korkülönbséget, h ne szakadjon szét a család, a nagynak ne legyen terhére a kicsi és még sorolhatnám a több inkodot.
Nálatok tökéletesen kirajzolodik a nagyobb korkülönbség hátránya.
Probáld a kicsi szemével is nézni a dolgokat, neki nagyon rossz lehet, h ki van rekesztve, és ezt érzni is. Én ezekt az elfoglalságokat a kicsi alvásidejében csinálnám, vagy akkor amikor már alszik este. napközben amikor mindenki otthon van, valami olyat kéne játszani, ami mindenkinek egyformán jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!