Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Többgyerekesek, hogy oldjátok...

Többgyerekesek, hogy oldjátok meg, hogy a nagyok nyugodtan tudjanak játszani vagy elvonulni?

Figyelt kérdés
Harom gyerekem van, a kicsi 2.5 eves, a nagyok 6 es 8. Nekik mar lenne igyenyuk a kicsi nelkul, nyugiban lenni, vagy olyanokat jatszani, ami a kicsivel nem megy. Pl tarsas vagy gyongyozes. A kicsi sajnos rombol, szettur, belemaszik, felborit. Ha bemennek a masik szobaba, utanuk megy. Probalom lefoglalni, de csak rovid ideig megy, plusz sokszor hianyolnak a jatekbol, pl tarsasnal. Hogy lehet ezt jol megoldani?
2017. ápr. 13. 13:57
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

10-es oke, raszolunk, odebb tesszuk, de nyilvan visszsjon... Es akkor lehet erovel feltartoztatni, de annak orbitalis hiszti a vege.

De igen, almaimban egy szofogado, megerto ket evesem van, nem egy hisztis, dacos :D

2017. ápr. 13. 16:36
 12/19 anonim ***** válasza:
Meg kene inkabb tanitani szepen egyutt jatszani a nagyobbakkal, vagyis mellettuk, mar nem baba! Ennyi idosen mar a bolcsodeben is megtanulnak (boven!) egymas mellett jatszani rombolas nelkul.
2017. ápr. 13. 16:48
 13/19 anonim ***** válasza:
88%

egy 2,5 éves mellett nem lehet egyszerűen göngyöt fűzni, meg sima legozni. Mi van ha bekapja, mert azt hiszi, h cukorka? Ennyi felé egyszerűen nem lehet figyelni.

Az miért nem jó, hogy az alvásidőben csináljátok ezeket?

2017. ápr. 13. 16:51
 14/19 anonim ***** válasza:
33%
Annak meg akik apukát firtatják állandóan, üzenem, h tavaszi szünet van, nem mindekinek van erre szabija. Lehet simán a gyerekek othhon vannak, apa meg dolgozik. Mi ebben a hihetetlen?
2017. ápr. 13. 16:52
 15/19 A kérdező kommentje:

Igen, tavaszi szunet, minden gyerek itthon :)

Nyaron biztos az lesz, hogy alvasidoben uzzuk ezeket. Most meg sajnos neha pocsekak az ejszakak es akkor en is pihenek kicsit. Meg neha keveslik az idot. De majd alakul biztos.

2017. ápr. 13. 17:00
 16/19 anonim ***** válasza:
A nagyok bemennek a gyerekszobába, mi meg a kicsivel máshol vagyunk, mást csinálunk.
2017. ápr. 13. 17:36
 17/19 A kérdező kommentje:
16-os, es a kicsi nem akar a nagyok utan menni? Nalunk allandoan ez van. Tudja, hogy valami jo bulibol maradna ki :)
2017. ápr. 13. 18:00
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is 2,5 éves a kicsi, a nagyok 5 és 7 évesek. És teljesen átérzem a problémát.

Ma pl úgy kártyáztunk együtt (én és a három gyerek), hogy a kicsi az ölemben ült, és ő tehette le a kártyát amit a kezébe tettem, kvázi együtt játszott velünk, de mégis némi ellenőrzés alatt, ami megelőzi a rombolási, összegyűrési hajlandóságot. ha nem akar nyugisan ülni, akkor ő is kap egy pakli kártyát (amit kevésbé féltünk, pl egy régi hiányos fekete pétert), és akkor jön Szuperanyu :)), aki egyszerre két kártyajátékot is képes játszani, jobbra fordulva a kicsivel feketepétert, balra fordulva a nagyokkal tankos/oldtimerest/hajósat.

Általában valóban nem könnyű, de még a gyöngyfűzés is kivitelezhető, ha vannak nagyobb szemű gyöngyök vagy go,bok, amiket fel lehet neki fűzni úgy hogy ő adogatja neked egyesével te meg fűzögetsz.

Sajnos én azt tapasztaltam, hogy csak úgy megy az ilyesmi, ha a kicsi is kb azokkal a játékokkal játszhat mint a nagyok, csak segítséggel/felügyelettel/könnyített verzióval. Azaz nem ússzuk meg, ott kell lenni és figyelni és segíteni.

2017. ápr. 13. 23:18
 19/19 anonim ***** válasza:
Na ez egy jó kérdés, én is ki akartam már írni . Az utolsó válaszoló nagyon jól írja, tényleg csak az a megoldás hogyha a kicsit is hagyjuk a nagy(ok) játékával játszani. Engem már az se érdekel, ha legózik, gyöngyöt fűz (illetve szétszórja) csak nyugi legyen és hagyja a testvérét. A kicsi 22 hónapos, a nagy 6 éves lesz napokon belül. Mindkettő lány. A nagylány néha elvonul a szobájába, de a kicsi olyankor dörömböl az ajtón és hisztizik, hogy ő is bemenne...Nálunk annyira ugyanazzal akar játszani, hogy pl. van 6 db Barbie baba, egész nap rá se néz a pici, simán játszhatna vele amíg a nagylány oviban van, de amikor hazaér a nővére akkor mondjuk elkezd barbiezni és a pici menne és tépné ki a kezéből, persze nem adja a nagylány és jön a visítás. Na ilyenkor érzem azt, hogy szálanként tépem ki a hajam. Na meg vannak a féltve őrzött játékai a nagynak, amihez elvileg nem lehet nyúlni de ezt is nagyon nehéz megoldani. Nálunk az nem válik be, hogy mondjuk én társasozok a nagylánnyal az asztalon a pici meg játszik a lábunknál, mert addig sír és mászik rám, amíg felveszem ölbe, de akkor meg szedi ki a kezemből a bábut, borítja fel a társast...Stb.
2017. ápr. 14. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!