Miért lett divat itt az ősanyázás?
Tényleg nem provokatívnak szánom a kérdésem. Érdekel, hogy miért van szinte minden 20-nál több válaszos kérdésnél vita, és ősanyázás. Egyáltalán mitől lesz valaki ősanya? Már a kifejezés sem tiszta nekem.
Ugye nem csak nekem taszító ez a kifejezés?
Ősanya, aki mindenkinél mindent jobban tud és csinál.
És taszít, mert gúnyolódás.
Ha nem értenek egyet valamiben, könnyebb ezt hozzávágni a másikhoz.
Én is voltam itt már ősanyától kezdve minekszülazilyen???-ig minden...
Semmi értelme beskatulyázni az ember 1-2 hozzászólás alapján..
Én mindenki válaszát hasznosnak ítéltem, mert vettétek a fáradságot, és válaszoltatok nekem. Nem én töröltettem, jelentettem a válaszodat. Bár ezek szerint nem csak nekem taszító az ősanya kifejezés.
Számomra szomorú ez a nagyfokú gúnyolódás és ítélkezés, ami az anyukák között itt megy. Pontosan az ellenkezőjére kellene tanítani a gyerekeinket, és példát is mutatni nekik.
Egyébként kérdésemet ez a kérdés ihlette: https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..
Aki nem értett egyet a kérdezővel az egyből ősanya lett.
Meglepődtem a válaszokat olvasva. Az én gyerekem még kicsi, alig járunk közösségbe, de úgy érzem fel kell kötnöm a gatyámat a későbbiekben.
Itt az ősanya általában az, akinek a gyerek érdeke az első. Szoptatja, hordozza, nem passzolja le a nagyinak, nem az az életcélja, hogy 47 kilós legyen, és naponta tudjon edzeni.
Mivel az nem jó érv, hogy "letojom mi a jó a gyereknek, én sokkal fontosabb vagyok" ezért egyből megy az ősanyázás.
10 éve vagyok fent ezen az oldalon. Voltam már ősanya, amiért hordoztam/hordozok, voltam felelőtlen hülye kis csitri, mert az első gyerekem fiatalon szültem, voltam anyának nem nevezhető szemét, mert az nagyobbik gyerekem tápszeres volt, önző sz*rházi, mert a két gyerek között nagy a korkülönbség, tutjgató tyúkanyú, akinek életképtelen gyerekei lesznek, mert hagytam/hagyom őket velünk aludni (most már csak a kicsit, aki 2 éves), szaranya, mert nem tiltom a tévét és az édességet, fejőstehén, mert a kicsit még szoptattam egy éves kora után.
És ez csak egy töredéke volt annak, amit itt tíz év alatt kaptam.
Bárki lehet ~anya (tetszőleges jelzővel ellátva) egyetlen megnyilvánulása alapján egy névtelen fórumon, úgyse tudja senki, hogy amúgy ő milyen ember, vagy hogy milyen nevelési elvei vannak, a lényeg, hogy ha épp ő három kommentelőből az az egy, aki valamit másként csinál, akkor őt ki lehet kiáltani boszorkánynak.
Èn is írtam ki hasonló kérdést mostanában, engem is nagyon zavar ez a gúnyolódás, támadás, mindenki buta, hülye, mineknekigyerek, ha törődik a gyerekkel, akkor az már ősanya!
Nekem is pont ez jutott eszembe, az ilyen ember mire tanítja a gyerekét? Az ilyen ember a példa a gyerekének ? Te jézus, milyen lesz a következő generáció :) semmi megértés, segítőkészség, jóindulat nem lesz?
Tudod, tudom amúgy nem vagytok ilyenek, se itt lehet! :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!