Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak az én környezetemben...

Csak az én környezetemben vállal gyereket minden huszonéves vagy ez az új "divat"?

Figyelt kérdés
Mostanában mindenki terhes lesz körülöttem. Osztálytársaim, évfolyamtársaim, 1 évvel alattam-felettem járók. 22 éves vagyok, és azt gondolom nem vagyunk még érettek erre. Valamint rendben, szép dolog ez az ember életében, de 22 évesen? Komolyan erre vágynak az emberek ennyi idősen? Ez csak valami véletlen folytán pont körülöttem történik, vagy visszamegyünk 100 éveket az időben, és azt a trendet követjük újra? Kezdem lassan azt érezni, hogy kiöregszem, mivel én 30 év alatt még nem szeretnék szülni. Arról nem is beszélve, hogy a lánykérés már 20 évesen megtörtént ezeknél az embereknél, sőt, egyre több ismerősömnél is.
2017. márc. 23. 22:14
1 2 3 4 5 6
 1/59 anonim ***** válasza:
79%
Attól, hogy te még nem állsz készen erre, az nem azt jelenti, hogy más sem!
2017. márc. 23. 22:21
 2/59 anonim ***** válasza:
60%

Ezelőtt 301-40 évvel ez volt a TERMÉSZETES. gENETIKAILAG IS EZ A LEGIDEÁLISABB KOR, NEM A 30 FÖLÖTTI

Ezelőtt 25-30 évvel is ez volt a természetes, és genetikailag is ez a legoptimálisabb. Elég baj, ha 22 évesen még nem érett az önálló életre, gyermek nevelésre. Nem mindenki akarja előbb "kiélni" magát, váltogatni a pasikat, inni, bulizni. Ők inkább a gyereknevelést választják.

2017. márc. 23. 22:31
 3/59 anonim ***** válasza:
32%
Céltalanok.frissen kikerülnek sulibol és nem látnak utat, csak ezt
2017. márc. 23. 22:31
 4/59 anonim ***** válasza:
50%
Az esetek nagy részében csak becsusszan a gyerek. Az én ismerőseim között legalábbis ez történt.
2017. márc. 23. 22:35
 5/59 anonim ***** válasza:
54%
Nem mindenki szeret ribiskedni, van akinek fontos a család és az igazi értékek. Nem velük van a baj...
2017. márc. 23. 22:35
 6/59 anonim ***** válasza:
44%
Ja mert aztan pont azok szulnek 22 evesen gyereket akik felelosseg teljesek es van munkajuk... Legjobb esetben 22 evesen megkapod a diplomat es elkezdesz dolgozni ketlem hogy biztos hatter es kapcsolat van mogottuk. Az ilyenekbol lesz majd az elvalt szulo aki 30 evesen panaszkodik hogy nincs penze mert meg nem jott a gyerektartas:D
2017. márc. 23. 22:42
 7/59 A kérdező kommentje:
Na álljunk meg egy szóra. Nem kell rögtön a ribiskedésre/bulizásra gondolni, nem ezért nem szeretnék gyereket. Egyetemre járok, az alapképzést csinálom, és utána msc-re is szeretnék továbbmenni. Utána nem azzal szeretném kezdeni az életemet, hogy szülök egy gyermeket, hanem ha már tanultam 4-5 évet, szeretnék egy jó állást is. Ha nincs állásom, nincs fizetésem, a gyereknek a drága pelenkát sem tudom majd megvenni. Kíváncsi lennék az osztálytársaim anyagi helyzetére, hogy például ők ezt hogyan tudják megoldani. Az egyikét mondjuk ismerem, az édesanyjáék tartják el. Ennyit az önálló életről akkor, kedves második válaszoló.
2017. márc. 23. 22:50
 8/59 anonim ***** válasza:
81%
Huszonévesen sokkal könnyebben regenerálódik egy nő a szülés után, könnyebben viseli a terhességet, több energiája van, ezt magamról tudom, szültem huszonévesen és 30 fölött is. Létezik diplomás gyed, 2017-ben 112 ezer körül van a havi összeg, stabil párkapcsolatban anyagilag is simán megoldható a gyerekvállalás. Álláskeresésnél pedig nem feltétlenül előny, ha egy fiatal nő még nem szült, joggal feltételezi a munkáltató, hogy évekre ki fog esni a munkából az illető...Arról nem beszélve, hogy aki 22-25 évesen szül, az 30-as évei második felében már többé-kevésbé önálló gyerek(ek)kel rendelkezik, sokkal stabilabban lehet rá számítani a munkahelyén, szabadabban mozoghat (a szabadidejében is), mint aki akkor megy gyedre. Úgyhogy nincs ebben semmi meglepő, ha valaki lelkileg felkészült, a körülmények is adottak, azoknak ez jó döntés. Nem attól modern valaki, hogy 30 fölött tervezi a gyereket.:-)
2017. márc. 23. 22:56
 9/59 anonim ***** válasza:
65%

Én pont 22 éves vagyok, és terhes. Ha szerinted a gyerekvállalás divat, te még valóban nem állsz kész rá.

De ez nem jelenti azt, hogy más is későn érő típus.

És hozzátenném, hogy a kapcsolatom, és az anyagi hátterem is stabil.

2017. márc. 23. 23:01
 10/59 anonim ***** válasza:
48%

Az én környezetembe aki a húszas évei elején megházasodott és szült, annak vagy becsúszott a gyerek, vagy nagyon vallásos, vagy nem látott más kiutat a családi helyzetéből/nem volt életcélja.

Egyetlen egy lányt ismerek aki tényleg érett volt rá és 22 évesen megházasodott, egy évre rá már babáztak. De a stabil anyagi hátterüket nyilván nem maguknak köszönhették.

Akinek ennyi idősen megvan a háttere, annak vagy idősebb, egzisztenciával rendelkező a pasija, vagy a szülőknek van meg.

Én korán, még egyetem alatt elkezdtem dolgozni a szakmámban, kiemelkedően jó fizetéssel, de így is 27 éves leszek mire tudunk venni a párommal egy saját házikót, szülői segítséggel, és majd csak utána fogunk gondolkodni a gyerekvállaláson. Nem azt mondom, hogy ez a jó és a követendő, de aki azt állítja hogy 20-22 évesen önerőből megvan a biztos alapja a gyerekvállaláshoz, az hazudik.

2017. márc. 23. 23:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!