Csak az én környezetemben vállal gyereket minden huszonéves vagy ez az új "divat"?
Ezelőtt 301-40 évvel ez volt a TERMÉSZETES. gENETIKAILAG IS EZ A LEGIDEÁLISABB KOR, NEM A 30 FÖLÖTTI
Ezelőtt 25-30 évvel is ez volt a természetes, és genetikailag is ez a legoptimálisabb. Elég baj, ha 22 évesen még nem érett az önálló életre, gyermek nevelésre. Nem mindenki akarja előbb "kiélni" magát, váltogatni a pasikat, inni, bulizni. Ők inkább a gyereknevelést választják.
Én pont 22 éves vagyok, és terhes. Ha szerinted a gyerekvállalás divat, te még valóban nem állsz kész rá.
De ez nem jelenti azt, hogy más is későn érő típus.
És hozzátenném, hogy a kapcsolatom, és az anyagi hátterem is stabil.
Az én környezetembe aki a húszas évei elején megházasodott és szült, annak vagy becsúszott a gyerek, vagy nagyon vallásos, vagy nem látott más kiutat a családi helyzetéből/nem volt életcélja.
Egyetlen egy lányt ismerek aki tényleg érett volt rá és 22 évesen megházasodott, egy évre rá már babáztak. De a stabil anyagi hátterüket nyilván nem maguknak köszönhették.
Akinek ennyi idősen megvan a háttere, annak vagy idősebb, egzisztenciával rendelkező a pasija, vagy a szülőknek van meg.
Én korán, még egyetem alatt elkezdtem dolgozni a szakmámban, kiemelkedően jó fizetéssel, de így is 27 éves leszek mire tudunk venni a párommal egy saját házikót, szülői segítséggel, és majd csak utána fogunk gondolkodni a gyerekvállaláson. Nem azt mondom, hogy ez a jó és a követendő, de aki azt állítja hogy 20-22 évesen önerőből megvan a biztos alapja a gyerekvállaláshoz, az hazudik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!