Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek is túlsagosan...

Szerintetek is túlsagosan eltérő nevek ikeknek a Flóra és a Zselyke?

Figyelt kérdés
Most kaptuk meg, hogy kb. olyan mintha Máriát és Eperkét akarnánk együtt, hogy akkor vagy mindkettő legyen különleges, monjuk Zselyke melle a Lelle, Zille, Villő, Kincső, Zoé ilyenek mennek, Flóra mellé meg valami nem Mária típusú, de más későbbi lánynév, mondjuk Lilla, Laura vagy hasonló.

2018. febr. 26. 20:58
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
A férjem 1. helyezettje a Zselyke, a Flóra meg az enyém, szóval így nincs vita. A többiben meg nagyon nem értettünk egyet. A Zselyke nekem sem a szívem csücske, én szívesebben adta volna a Kincsőt helyette, de ő hallani sem akart róla. Úgy döntöttük el, hogy akkor egyikük az egyikünk, másik a másikunk top nevét kapja, ami többé-kevésbé a másiknak is tetszik.
2018. febr. 26. 22:05
 12/31 A kérdező kommentje:
Még a Luca tetszett volna mindkettőnknek, de második névhez egyikhez sem illik.
2018. febr. 26. 22:09
 13/31 anonim ***** válasza:
94%
MI is így adtunk nevet, az én favoritom a Flóra, apjuké a Blanka. A Zselyke nekem is kilóg kicsit, de alapvetően a Blankát sem választottam volna magamtól. Hadd örüljön apjuk. :)
2018. febr. 26. 22:11
 14/31 anonim ***** válasza:
53%
Hát igen, mert a Flóra szép, kecses, nőies; a Zselyke meg csak egy odavágott becenév. Ahelyett is kéne valami szebb. Én tök rosszul érezném magam, hogyha a testvérem ilyen tök szép nevet kapna, engem pedig megdobnának, letudnának egy Zselykével. Biztos arra gondolnék, hogy engem nem szeretnek annyira; a másiknak miért lehet olyan szép neve, meg stb. Szóval én mást választanék. A Flóra gyönyörűen ragyog, a Zselyke meg kissé ilyen pórias, és nagyon becenév-hatású nekem. Bocsesz, ha valaki szereti ezeket a neveket, esetleg valakit így hívnak.
2018. febr. 26. 22:41
 15/31 anonim ***** válasza:
71%
Én is kicsit úgy érzem, mint az utolsó válaszoló. A testvérek közül nem szeretnék én lenni a Zselyke.
2018. febr. 26. 23:17
 16/31 anonim ***** válasza:
90%

Okés, de ismerösáknél ebből volt probléma.

Egyik Olívia lett, a másik Mikolt.

Hát szegény nagyon utálta a nevét, testvérféltékenység kb iskolás kortól, mert "neki miért lehet szép neve"? Megértem, azért tetszés ide vagy oda, illik két kb ugyanolyan rangu nevet adni.

Szép a Mikolt, de egy Olivia mellett hagyjuk.

A lány 20 éves, azota Nikoletta :)

2018. febr. 27. 07:32
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Hát mivel az ízlés relatív, nem tudhatod előre hogy a gyerekeid szerint a Zselyke vagy a Flóra lesz a szebb, szóval ezt a részét hagyjuk is a mérlegelésnek.

Továbbá a vezetéknevükkel fogják használni, nem egymás keresztnevével, tehát ha nem egy Szamanta-Erzsike páros a két név, akkor teljesen vállalható tesóknak.

Szép nevek! Ezerszer mint a mostanaban tucat Lelle-Villő amik minden lyukból folynak.

2018. febr. 27. 07:49
 18/31 anonim ***** válasza:
96%

Akkor most leleszek pontozva de nekem a Zselyke nagyon tetszik,jobban mint a Flóra az túl hétköznapi :)

Én Zselyke mellé a Szonját adnám így mindkettőnek kicsit különlegesebb neve lenne.

2018. febr. 27. 08:00
 19/31 A kérdező kommentje:

Hát a Mikolt tényleg egy borzalom, sajnálom az ismerősödet, ezt elgondoltató volt olvasni. És rossz tesók lettek végülis e miatt felnőttként? Szegény szülők :( Felnőttként gondolom nevet cserélni se könnyű, mikor már több minden a neveden van. Lehet átbeszéljük ezt még egyszer, a Luca mindkettőnknek tetszett végülis.

Karolináról mi véleményetek? Férjemnek ez is tetszett, de a Zselykében maradtunk egyelőre és ugye mivel a Flóra az én favoritom, a másik baba nevénél az ő választása lesz a döntő. Akár Zselyke, akár Luca, akár Karolina.

2018. febr. 27. 10:46
 20/31 A kérdező kommentje:
Bár a Flóra és Karolina is kb. olyan, mint Flóra - Zselyke.
2018. febr. 27. 10:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!