A nevelőszülők munkáját ellenőrzik valahogy? Vagy ez országrészenként eltérő lehet?
Ti adnátok ilyen nevelőcsaládhoz gyerekeket?
A családban 3 saját gyerek van, egy ovis, egy iskolás, 1 nagykorú. 3 nevelt gyerek érkezett a családba, akik testvérek, 2 ovis, 1 kisiskolás.
A nevelt ovisok már háromnegyed 8-kor az oviban vannak, a sajátot csak fél 9-re viszik, hagyják tovább aludni, otthon megreggeliztetik... a sajátért fél 12-kor már mennek és viszik haza (ma már fél 11-kor elvitték, 2 órát volt az oviba!), ő otthon ebédel, a nevelt gyerekekért 4-re mennek. Valószínűleg otthon sem kapnak túl sok törődést.
Az én véleményem az, hogy ha vállalom, hogy nevelőszülő leszek, akkor vállalom azt is, hogy mindegyik gyerek ugyanazt a bánásmódot kapja, nem éreztetem, hogy az egyiket jobban szeretem a másiknál (még ha így is van). Kérdésem, hogy nincs valami szabály, hogy bizonyos időközönként ellenőrizni kell a nevelőszülők munkáját? Nem bejelentve, hogy ekkor meg ekkor megyünk, hanem véletlenszerűen beállítanak ellenőrizni?
Óvónéni, igen. Szerinted ez normális? Szegény nevelt gyerekek azt látják, hogy ők kelnek korán, talán nem is reggeliznek, vagy csak keveset, ami kitart tízóraiig, míg a saját gyerek alszik tovább, meg őt külön viszik. A sajátért mennek délelőtt, őket meg otthagyják délutánig. Otthagyja őket az, akit egyébként anyának meg apának hívnak ők is!
Az ellenőrzés biztos, hogy minden országrészben ugyanúgy van, mint nálatok kedves első kérdező? Mert lehet, hogy nálatok havonta bejelentés nélkül mennek, máshol meg nem... Vagy egy egységes?
Óvónőként tisztában kell lenned azzal, hogyan működik a nevelő szülői rendszer. De van nálatok gyermekvédelmis, ő felé jelezheted aggályodat.
Egyébként nem értem, higy mi a ráció abban, hogy háromnegyed óra alatt négyszer megjárják a ház és ovi közti távolságot, ahogy azt sem értem, hogy miért lehet gyeremet hazahordani ebéd előtt. Vagy lehet, hogy nevelt gyerekek előbb kelnek és apuka munkába menet beviszi őket, anyuka meg később megx a sajat gyerekkel? Nem tudjuk, nem tudhatjuk. Egyébként több nevelőszülőt is ismerek. Vannak köztük nagyon jók és nagyon rosszak.
Rendszeresen ellenőrzik őket, igen, de nem hiszem h azzal foglalkoznának, hogy a saját gyerek mért megy előbb haza mint a nevelt.
Egyszer olvastam egy interjút egy nevelőszülővel, akinek szintén voltak saját gyerekei is, és mondta h a gyerekei közül mind pontosan tudja h melyik saját és melyik nevelt, a saját gyerekeknek ő is adott plusz törődést, pl. este őket fektette le utoljára így velük több külön időt töltött esténként miután a többit már lefektette.
Ő úgy fogta fel h ő nem az igazi anyukájuk a gyerekeknek, hanem inkább egy szolgáltatást nyújt, olyan mint egy óvónéni, aki ellátja a gyerekeket, persze szeretgeti is, és azon van h a nevelt gyerek minél előbb örökbefogadó családot találjon. Tehát úgy fogta fel hogy nála ideiglenesen vannak a nevelt gyerekek, ami így is van egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!