Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés után depresszió, mit...

Szülés után depresszió, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Második gyermekünk 3 hónapja született meg,és most jön ki rajtam ez a depis állapot, és egyre jobban eluralkodikrajtam. Nem érzem magam kivánatosnak, attól rettegek, hogy a férjem megcsal, főleg azután, hogy a barátnőm elültette a bogarat a fülemben, hogy tetszik a munkahelyen egy nőnek, igaz a férjemet ez egyáltalán nem érdekli, de a barátnőm hozzátete,amugy helyes nő. Na, ennyi kellett az amugy is padlón lévő önbizalmamnak, most totál padlón vagyok, nem tudom, hogyan jutahatnék túl rajta.Férjemmel megbeszéltem a dolgot,ő elmondta, nem érdekli más, de én most nagyon rosszul érzem magam, és ugy érzem, veszélybe került a házasságom.Én itthon a két gyerekkel, ő akármit csinálhat, itthon csak sírok, teljesen magam alatt vagyok.Magamnak kell bizonyitanom,de mit csináljak?Vagy totál hülye vagyok?
2008. okt. 28. 08:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia. De szeretem az ilyen jó indulatu barátokat. Igaz én még nem szültem, a terhesség végét taposom, de átérzem a helyzetedet. Én is leginkább itthon vagyok egyedül, mert már nem nagyon tudok kimozdulni, a párom meg dolgozik sokszor estig. Nekem is megfordult már a fejemben, hogy van valakije, pedig ő bizonygatja, hogy nincs, és nincs is erre utaló jel, csak egyedül érzem magam. Nincs a környezetedben kisgyermekes anyuka, akivel esetleg össze tudnál járni? Néha esetleg apukára bízhatnád a gyerkőcöket egy-két órára és elmehetnél egy moziba, vagy kávézóba egy barátnőddel, csak hogy feltöltődj. Vagy a nagyszülőkre bízni őket, és a férjeddel együtt vacsizni, sétálni, vagy akárhová elmenni hetente egyszer. A barátnődet meg kérd meg, hogy törődjön a saját dolgával.
2008. okt. 28. 08:43
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj! Szinte mindenki férje tetszik valakinek. Még szép! Helyes férjeink vannak! :))

Lehet, hogy elszomorítalak ezzel, de szerintem bunkó a barátnőd, hogy ilyenekkel "zaklat". (lehet, hogy irígy)

Mit kellene magadnak bizonyítanod? Csodás anya vagy és egy nőtől ez a legtöbb, ami az életben elvárható. Szereted a férjedet, és hidd el, ha ezt ő is érzi (tehát teszel róla), jöhet akármilyen nő, nem veszélyeztetheti a Te poziciódat! Szerintem ne kérdezgesd a nőkkel kapcsolatban, a szíved mélyén úgyis érzed, hogy csak Te vagy. Szeressen hozzátok hazamenni! Az én férjem szerint legalábbis ez a legfontosabb!

2008. okt. 28. 08:47
 3/5 A kérdező kommentje:
KÖszi a válaszokat, most egy kicsit jobban érzem magam, vannak szintén gyermekes barátnőim, velük össze is járunk, nekem csak az hiányozna, hogy a férjemmel kettesben elmenjünk valahova, ami nehezem kivitelezhető, de megpróbálunk elszökni majd, mert érzem, nemsokára elszakad a cérna. Köszi mégegyszera válaszokat!
2008. okt. 28. 09:16
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg menjetek el valahova kettesben, fixáljátok ezt le, és akkor a konkrét időpontig kibírod, utána meg megerősödve térsz haza.

Ha nekem ilyet mondanának, mint a barátnőd neked, nem hiszem, hogy többet a barátnőm lenne, persze néha türelmes is tudok lenni, csak nem ilyen témákban. :-)

Próbálj meg, míg a baba alszik, ha máskor nem, este, megmártózni levendulaolajos fürdővízben, nagy habokkal, fel az arcmaszkot 15 percre, utána olyan jó a bőr, vigyél fel valami kedvenc vagy új illatot, esetleg sminkelj nappal is, nekem ez be szokott válni, aztán attól függetlenül, mielőtt indulnék valahova, lemosom... :-)

Kezdj el valami jó kis tornát, most már talán csinálhatod, csak napi 15 perc, de hidd el, olyan jó streszoldó tud lenni...! Én DVD-ről csinálom, persze szelektálva, egyelőre popsira és belső combira.

Segíthet a jó zene is, táncolj a babáidnak egy két fordulatot! :-)

Én így szoktam elűzni a depit!

Csak nehéz elkezdeni, de mikor látom, hogy a párom újra energikusnak talál, és tök olyannak, mint amikor 8 éve egymásba szerettünk, - na, akkor tudom, hogy megérte! :-)

Ha kettesben nem megy, menjetek mindannyian, fényképezzetek sokat, olyan jó visszanézni!

És ne feledd, a felhők fölött mindig süt a nap!!!

2008. okt. 28. 16:17
 5/5 anonim ***** válasza:
Nemsokára április, változott a helyzet azóta?
2009. márc. 25. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!