Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ebbe beleszólhat a volt...

Ebbe beleszólhat a volt férjem? Megakadályozhatja?

Figyelt kérdés

A párommal lenne lehetőségem két év múlva külföldön dolgozni.

Mint kiderült a főnöke a rokonom, a fönöke számára meg kiderült, hogy cukrász vagyok, egyből munkát is ajánlott.

Mint kiderült azóta, komolyan is gondolja.

Két év múlva iskolás lesz a kisebbik lányom, anyu felajánlotta, hogy szezonban vigyáz rájuk. Lenne ott saját szobájuk.

A szezon decembertől áprilisig tart, nem hazajárós.(síszezon)

Ezt persze maximum 2-3x vállalnám összesen.

Egyetlen gond az ex, akinek az a fixa ideája, hogy a családom uszított ellene, valójában semmi gond nem volt a házasságunkkal.

A gyerekeket termeszetesen nem vállalná, jelenleg nem tölt velük 6 óránál többet.

Tehát az a kérdés, hogy megakadályozhatja-e, hogy én kimenjek dolgozni?

2018. febr. 21. 09:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem úgy tűnik, hogy mindegy, mit csinálsz, neki az a lényeg, hogy beléd köthessen.

Szerintem is az lenne a legjobb, ha elmennél a gyámügyre, elmondanád nekik, hogy mit tervezel, és megérdeklődöd előre, hogy ennek lehet-e valamilyen következménye.

Szerintem egyébként, mivel ez egy átmeneti állapot, tehát nem költöznél végleg, tartósan külföldre, nem gond. Akkor lenne gond, hogyha te hosszabb távra elmennék és lepasszolnád a gyerekeket.

De biztosat csak ők tudnak mondani.

2018. febr. 21. 11:12
 12/17 anonim ***** válasza:
59%

Kedves kérdező! ha az exed 4 napon hepciáskodott, akkor szerinted mit fog csinálni 4 hónap esetében? Nem asrról van szó, hogy akarja-e nevelni őket, hanem arról, hogy a bíróság neked ítélte a felügyeleti jogot, nem pedig a nagyszülőknek. És ha kötekedni akar, akkor ez pont jó alap.

Az meg már az én személyes véleményem, hogy ekkora gyerekeket (a kicsi ha jól értem 4-5 éves) anyaként biztosan nem lennék képes hónapokra elhagyni úgy, hogy haza sem tudok jönni.

2018. febr. 21. 11:13
 13/17 anonim ***** válasza:
42%
Nem tudom de mondjuk nekem eszembe se jutna hónapokig ott hagyni a gyerekemet még akkor se ha tudom hogy jó helyen lennének.
2018. febr. 21. 11:46
 14/17 A kérdező kommentje:

Itt helyben sajna nincs más.

Anyu vállalkozásában dolgozom négy órában, úgy hogy a valóságban heti kétszer hat órát dolgozom, illetve két hét múlva annyit se.

Az előző munkahelyem megszűnt, maradt a három műszak, aminél a negyedik héten kórházba kerültem (nem mellesleg akkor is a szüleimnél voltak a lányok)

Öt év múlva anyu nyugdíjba megy, és én átveszem a vállalkozást, ingatlanostúl.

2018. febr. 21. 12:50
 15/17 anonim ***** válasza:
26%
A gyereket az ő engedélye nélkül nem viheted ki, te kimehetsz.
2018. febr. 21. 16:34
 16/17 anonim ***** válasza:
#7 vagyok! Azt értem, hogy nem akarja nevelni őket, de ettől függetlenül még keresztbe tehet neked! Gondolom ezt te sem akarod! Nálam sem akarta nevelni csak bánta i engem!
2018. febr. 21. 16:44
 17/17 anonim ***** válasza:
Szerintem is érdeklődj a gyámügynél. Gondolom a gyerekeid fojtosabbak, mint ez a munka. Az egy dolog hogy nem akarja nevelni őket de attól még bekavarhat, feljelenthet. Hiányzik ez neked?
2018. febr. 21. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!