Beleszólhat a nagymama, hogy hány hónapos koráig legyen szoptatva az unokája?
igen, komolya kérdezem.
ő a 3. gyerekem és az első két gyereket is 2 éves koruk utánig sikerült szoptatnom.
anyám megmondta, hogy nem kell olyan sokáig szoptatni, el kell választani 8 hónaposan, nem jó az az anyának, ha sokáig szoptat, a tej már víz úgyis.
nem értek vele egyet, ez az én dolgom,
Ó, anyám is kiakadt amikor közöltem hogy a gyereket nem tömöm tele teával, nem mérek minden szopást és nem vezetem füzetben ("mert ha tudod hogy 120 grammot evett és sír, akkor nem éhes"), nem percre pontosan szoptatok, 3 hónaposan nem kapott még gyümölcsöt és 2 évesen is szoptattam.
Nem vagyok a nagy ősanya típus, akkor úgy éreztem ez jó a gyereknek és ha van tejem, akkor miért ne, de anyám kiakadt, hogy VESZÉLYEZTETEM a gyereket.
Aztán tudtam neki fokozni, a következő terhesség alatt szoptattam, utána tandemben a kettőt. Én csak azzal tudtam leszerelni,hogy megbeszéltem a nőgyógyásszal, a kórház szoptatási tanácsadójával és a védőnőmmel, az ő véleményükre adok.
Én se mértem soha a gyerekeket, és én is szoptattam tandemben egy jó ideig, és terhesség alatt is, testvérfélékenység szinte nem is volt:)
É teljes mértékben kizártam anyámat az életünkből, elegem van, hogy megmérgezi az életünket, nem tudja, hol a helye (nagyszülő, nem pedig szülő!) és csak negatívot ad.
Szerintem a választ Te is tudod! Nem, ez nem az Ő döntése, hanem a tiéd és a babádé (mert van baba, aki leválasztja magát már korán hiába van egy tonna tej...)
Nyilván a véleményét elmondhatja, vagy megfogadod, vagy nem. De szerintem neked van igazad, legalábbis én kínlódások árán szoptattam a lányom 9 hónapos koráig (fejéssel, nagyon utáltam), és ha tehettem volna még, akkor tovább is, főleg mert pont jött a tél, influenza szezon. Szóval ha most 8 hónapos a gyerkőcöd, nyárig biztos nem hagynám abba a szoptatást, az tuti....
De ameddig jól esik...persze nem szabad átesni a ló túlsó oldalára :)
Szerintem a nagymama nyugodtan beleszólhat, te pedig nyugodtan tojhatsz rá :)
De a viccet félretéve, a te dolgod, hogy meddig szoptatsz, ne hagyd magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!