Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ebbe beleszólhat a volt...

Ebbe beleszólhat a volt férjem? Megakadályozhatja?

Figyelt kérdés

A párommal lenne lehetőségem két év múlva külföldön dolgozni.

Mint kiderült a főnöke a rokonom, a fönöke számára meg kiderült, hogy cukrász vagyok, egyből munkát is ajánlott.

Mint kiderült azóta, komolyan is gondolja.

Két év múlva iskolás lesz a kisebbik lányom, anyu felajánlotta, hogy szezonban vigyáz rájuk. Lenne ott saját szobájuk.

A szezon decembertől áprilisig tart, nem hazajárós.(síszezon)

Ezt persze maximum 2-3x vállalnám összesen.

Egyetlen gond az ex, akinek az a fixa ideája, hogy a családom uszított ellene, valójában semmi gond nem volt a házasságunkkal.

A gyerekeket termeszetesen nem vállalná, jelenleg nem tölt velük 6 óránál többet.

Tehát az a kérdés, hogy megakadályozhatja-e, hogy én kimenjek dolgozni?

2018. febr. 21. 09:19
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
95%
Azt,hogy te a gyerek nélkül kimész,abba beleszólása nincs.
2018. febr. 21. 09:27
 2/17 anonim ***** válasza:
32%
Miért kell tudnia róla?
2018. febr. 21. 09:32
 3/17 anonim ***** válasza:
90%

Nem akadályozhatja meg, de abba beleköthet, hogy a gyerekeidet a mamára hagyod.

Gondolom tiéd a felügyelet, neki láthatása van. Hiába nem érdekli, de ha közekedni, szemétkedni akar, akkor simán bíróságra viheti, hiszen 4 hónapon keresztül te nem látod el a bíróság által neked ítélt gyermekfelügyeletet.

2018. febr. 21. 09:33
 4/17 anonim ***** válasza:
84%

Nem egésze tiszta, hoyg mir akarsz kérdezni.

Te minden további nélkül mehetsz külföldre dolgozni.

Ha a gyereket is akarnád vinni, ahhoz kell az ex beleegyezése, illetve ha ezt megtagadja, akkor a gyámhatóság ezt felülírhatja. De mivel szezonról írsz, ezért nem sok értelme lenne pár hónapra vinni a gyereket.

Ha a gyereket addig anyukádnál hagyod, aki megfelelöen el tudja látni öt, akkor semmi beleszólása sem lehet az exnek.

2018. febr. 21. 09:35
 5/17 A kérdező kommentje:

Pardon, kihagytam, hogy a szüleimhez nem hajlandó elmenni értük.

Konkrétan a munkahelyemen kötelező szombati túlóra volt (konyhán dolgoztam, hétköznap) a szüleimnél voltak a lányok, ő meg nem volt hajlandó odamenni értük. Aztán fenyegetőzött, hogy feljelent, mert akadályozom a láthatást. (Oda se ment, nem is jelezte, hogy nem fog)

Az biztos, hogy ő nem akarja a gyerekeket nevelni.

2018. febr. 21. 09:47
 6/17 anonim ***** válasza:
73%
Jaj dehogy fog ez feljelenteni, csak a szája jár... Szerinted ha ennyire nem foglalkozik a gyerekekkel, majd több százezret kifizetne ügyvédre miattuk?:)
2018. febr. 21. 09:52
 7/17 anonim ***** válasza:
97%

Kedves utolsó! Tévedsz mivel az apának van beleszólása ha hosszabb távon a nagyszülő vigyáz a gyerekre!

Kedves kérdező! Nemcsak hogy beleszólhat de akár bíróságra is mehet, mivel utánna övé a felügyeleti jog ha te azt nem tudod ellátni! Abban az esetben dönthet másként a bíróság, ha be tudod bizonyítani, hogy az apa alkalmatlan a felügyeletre, de az kevés erre, hogy nem tölt vele csak 6 órát! Nekem volt emiatt problémám és akkor nem hónapokról csak 2 hét kórházi ellátásról volt szó, mégis járhattam az ex miatt a bíróságra! Vagy próbáljátok ezt megbeszélni, de az nem megoldás, hogy titkoljátok előtte mert ha kimerül és perre viszi nagyobb bajod is lehet!

2018. febr. 21. 09:55
 8/17 anonim ***** válasza:
82%
Kérdezd meg a gyámügyet. Náluk pontosabban senki nem fog válaszolni.
2018. febr. 21. 10:15
 9/17 A kérdező kommentje:

7. leírtam, hogy esze ágában sincs nevelni a gyerekeket.

Megvette az anyja minigarzonját, ott él a hobbijának (PC, PS játékok)

3műszakban dolgozik.

Onnan tudom, hogy balhé lesz, hogy mikor párom édesapja meghalt, velementem segíteni, négy napot távol voltunk, akkor is nyomta, hogy feljelent, mert mi az, hogy én anyuékra bízom a lányokat.

Akkor mondtam neki, hogy oké, összecsomagolok a lányoknak, aztán hajrá.

Rögtön visszakozott, hogy ő aztán nem, ő csak azt akarja, hogy én ne bízzam a szüleimre a lányokat (édesapám már nyugdíjas, édesanyám otthon dolgozik saját vállalkozásban, patyolat tisztaság, mint mondtam, külön szoba lehetne nekik)

2018. febr. 21. 11:06
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
A gyámhatóságnál kérj pontos infót, hogy milyen módon tudod átmeletileg átruhazni anyukaádra a felügyeleeti jogot, amíg nem vagy otthon. Ez egy-két napra nem szükséges, de hosszabb idöszakra igen. Márcsak azért is, mert ha netán a gyereknek valami orvosi kezelés szükséges (pl egy vakbélmütét), akkor nem adhatna erre engedélyt, ha nincs felügyeleti joga - te meg külföldröl nem tudnád megadni.
2018. febr. 21. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!