Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet ezek után még...

Hogy lehet ezek után még meglátni a jót a gyerekekkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Ha már vannak, szeretném, ha a lehető legteljesebb gyerekkoruk lenne. Viszont az én életem pokol mellettük, velük, miattuk. Babakorában mindegyik nagyon aranyos imádnivaló volt. Ovis korukra úgy érzem teljesen elvesztettem őket. Mielőtt oviba kerültek, szépen ettek, kis segítséggel önállóan öltöztek, kulturáltan használták a wc-t, orrot fújtak, el tudtak játszani. Mióta óvodások lettek (a legkisebbnek ez a 2. év, a legnagyobb idén kezdte az iskolát, de az még rosszabb) szemtelenség, idétlenség, idegesítő h.ye viselkedés minden helyzetben. Étkezés egy disznóólban szebben zajlik, a wc-t nem húzzák le maguk után, ha nem szólok külön, kézmosás ugyanez. Játék nem megy, csak az üvöltve rohangálás meg a verekedés, törés zúzás. Kinti játék = sárban hentergés csúszás mászás, mint akik nem normálisak. Esti alvást is órákig tartó cirkusz előzi meg. Egy programra nem lehet velük eljutni, mert vki mindig megbolondul. Ebben én már semmi örömet nem lelek, teljesen idegennek érzem magam a saját életemben. Sokszor azt is bánom, hogy egyáltalán a világra hoztam őket, mert tényleg semmi boldogságom nem származik a gyereknevelésből mióta nagyobbak. Hogy lehet ennek az ördögi körnek véget vetni? Nem várok túl sokat szerintem azzal, hogy ne rombolják le a házat napi szinten és ne kelljen minden étkezés és fürdőhasználat után nagytakarítást csinálni.
2018. febr. 11. 14:40
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%

Hány gyerek? Mikor változtak? Rögtön ahogy kezdték az ovit? Ha úgy érzed, ott rontották el őket, oviváltás nem jutott eszedbe? Megfelelő közegben nem szabadna ennyire..

Mennyi időt tudtok együtt tölteni?

2018. febr. 11. 14:51
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha van rá lehetőséged, járasd őket valami sportra, ami lefárasztja őket. Lehet, hogy az ovi, iskola szigorú rendje túl sok nekik, ezért otthon vezetik le a feszültséget. Az oviban én voltam a példás magatartású kislány, mindig meg akartam felelni, a legjobb lenni, otthon viszont muszáj volt kitombolnom magam, egész este rohangáltam, ugráltam, hangoskodtam, mert tele voltam energiával. Aztán a szüleim beirattak egy sport tagozatos iskolába, reggel és délután is volt tesióránk, később heti 4 edzés. Mintha kicseréltek volna. A sport lefoglalt, lekötötte az energiámat. Az étkezésre, wc használatra meg találj ki valami büntetős, jutalmazós módszert.
2018. febr. 11. 14:59
 3/28 anonim ***** válasza:
28%

Talán velem van a baj hogy nem értem, miért gond, ha a gyerekek a sárban játszanak, hangosak és ugrálnak.

Szerintem így viselkedik egy egészséges gyerek, akit sok inger ér. Bohóckodik, szaladgál, figyelmetlen, hempereg, cukkolja a másikat, néha hajbakapnak, kibékülnek, szélsőségesen élnek meg dolgokat, szerintem ez az egész csodás, elviselni persze nèha nehéz felnőttként, de nagyrészt klassz.

Milyen jó már, hogy a gyereked olyan izgatott valami miatt, hogy még azt is elfelejti, ami alap. Bárcsak tudnék így lelkesedni valami miatt.

Szerintem a steril környezetben élő minifelnőtt gyerekek sokkal kevesebb örömet okoznak. Akik szabály szerint társasoznak, akik egyből bocsánatot kérnek, akik nem mernek igazán örülni és sosem lelkesednek be teljesen, azokkal van gond.

Szerintem a gyerekeid egészségesek és klasszak, a gond a te értékrendeddel van.

2018. febr. 11. 15:17
 4/28 anonim ***** válasza:
100%

Ahogyan nőnek ugy kell az anyának is lépést tartani. Más egy gügyögő babával, egy naiv dackorszakossal és nagyobb gyerekkel plane kamasszal is. Minden korban meglehet találni a közös nyelvet logisztikát összhangot. Persze hogy könnyebb amikor épp szobanövények. De minden kornak megvan a maga indoka. Gyerekként még hangosan sikitunk es nevetunk ez elmulik. A szabadsag egyre korlározottabb lesz.

Én az oviskorban ugy találtam más közös nevezőt hogy váltottam. Kevesebbet játszunk csikizőset, birkozosat, de többet beszélgetünk a napjaikrol örömről bánatrol, nekem speciel sokkal könnyebb kezd lenni ha mérges hogy nem hisztizve tombol hanem elmondja mi nyomasztja vagy hív játszani, egyre jobban elkopik a nonverbális kommunikácio es értelmesebb interaktiv beszélgetés ok -okozati összefüggések sorakoznak.

Megérti hogy ágyon nem, de trambulinon ugrálhat, megérti hogy oviba menet kerüljük a pocsoját, de hazafelé horgászhat is benne, ha elfelejtem az oviba vinni az alvókát reggel ő figyelmeztet hogy tegyuk be és megusztam az ovis hisztit is.

Nekem pont pozitiv hogy végre nem rámolja ki a konyhaszekrényt, nem keresi a hosszabbitot árammal játszani, es nem kell már naponta tisztitani a tükröt stb

2018. febr. 11. 15:33
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt tanácsolom hogy valami sportra írasd be őket.
2018. febr. 11. 15:34
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
A sport jo lehet! En usztam es edzesek utan valoban elfaradtam
2018. febr. 11. 15:36
 7/28 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nekem az a problémám, hogy ahogy nőnek, úgy 'hülyülnek'. Visszafelé fejlődünk együttműködésben, szabálykövetésben, pedig pont ennek kéne olajozottabban mennie. A sportolást én nem látom világmegváltó dolognak sajnos. Arról nem is beszélve, hogy ha még ovi után van vmi, 8-nál előbb nem érünk haza, holott akkor már ágyban a helyük. Minden foglalkozás 5-kor vagy 6-kor kezdődik. Biztos van, akinek ez beválik, én a késői programoknak nem vagyok híve, mert nem lefárasztja, hanem felpörgeti őket, ez a tapasztalat.
2018. febr. 11. 16:43
 8/28 anonim ***** válasza:
66%
A gyerekek ilyenek. Meg nevelni kéne őket.
2018. febr. 11. 16:58
 9/28 anonim ***** válasza:
72%
Nagymama se tudja elvinni őket úszni?
2018. febr. 11. 17:01
 10/28 A kérdező kommentje:
A két halott nagymama sajnos nem visz úszni senkit... utsó előtti te szerinted nem az történik éppen?!
2018. febr. 11. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!