Hogy lehet ezek után még meglátni a jót a gyerekekkel kapcsolatban?
Hány gyerek? Mikor változtak? Rögtön ahogy kezdték az ovit? Ha úgy érzed, ott rontották el őket, oviváltás nem jutott eszedbe? Megfelelő közegben nem szabadna ennyire..
Mennyi időt tudtok együtt tölteni?
Talán velem van a baj hogy nem értem, miért gond, ha a gyerekek a sárban játszanak, hangosak és ugrálnak.
Szerintem így viselkedik egy egészséges gyerek, akit sok inger ér. Bohóckodik, szaladgál, figyelmetlen, hempereg, cukkolja a másikat, néha hajbakapnak, kibékülnek, szélsőségesen élnek meg dolgokat, szerintem ez az egész csodás, elviselni persze nèha nehéz felnőttként, de nagyrészt klassz.
Milyen jó már, hogy a gyereked olyan izgatott valami miatt, hogy még azt is elfelejti, ami alap. Bárcsak tudnék így lelkesedni valami miatt.
Szerintem a steril környezetben élő minifelnőtt gyerekek sokkal kevesebb örömet okoznak. Akik szabály szerint társasoznak, akik egyből bocsánatot kérnek, akik nem mernek igazán örülni és sosem lelkesednek be teljesen, azokkal van gond.
Szerintem a gyerekeid egészségesek és klasszak, a gond a te értékrendeddel van.
Ahogyan nőnek ugy kell az anyának is lépést tartani. Más egy gügyögő babával, egy naiv dackorszakossal és nagyobb gyerekkel plane kamasszal is. Minden korban meglehet találni a közös nyelvet logisztikát összhangot. Persze hogy könnyebb amikor épp szobanövények. De minden kornak megvan a maga indoka. Gyerekként még hangosan sikitunk es nevetunk ez elmulik. A szabadsag egyre korlározottabb lesz.
Én az oviskorban ugy találtam más közös nevezőt hogy váltottam. Kevesebbet játszunk csikizőset, birkozosat, de többet beszélgetünk a napjaikrol örömről bánatrol, nekem speciel sokkal könnyebb kezd lenni ha mérges hogy nem hisztizve tombol hanem elmondja mi nyomasztja vagy hív játszani, egyre jobban elkopik a nonverbális kommunikácio es értelmesebb interaktiv beszélgetés ok -okozati összefüggések sorakoznak.
Megérti hogy ágyon nem, de trambulinon ugrálhat, megérti hogy oviba menet kerüljük a pocsoját, de hazafelé horgászhat is benne, ha elfelejtem az oviba vinni az alvókát reggel ő figyelmeztet hogy tegyuk be és megusztam az ovis hisztit is.
Nekem pont pozitiv hogy végre nem rámolja ki a konyhaszekrényt, nem keresi a hosszabbitot árammal játszani, es nem kell már naponta tisztitani a tükröt stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!