Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hogyan kezelnétek ezt a...

Ti hogyan kezelnétek ezt a szituációt?

Figyelt kérdés

van egy 3,5 éves lányom, és most lesz 1 éves az unokatesója. Egy fajátékot ígértem a bátyámnak, hogy azt kapja majd ajándékba a kislány, a miénk volt, de már nem játszunk vele. Ez az ajándékozósdi egyébként is jelképes köztünk, mert ingyen adom nekik a baba dolgokat 1 éve, sosem kértem érte pénzt, hiába ajánlották, így az anyagiakkal most ne foglalkozzatok a kérdésnél nem ez a lényeg.

szóval ajándékba igen, egy olyan játékot kapna a fiú, ami az én lányomé volt, annak idején ő is úgykapta másik családból nagyobb unokatesótól. Szerettem volna megbeszélni hetekkel előre a lányommal, hogy mivel úgysem játszik vele, adjuk oda ajándékba (tényleg hozzá se nyúl havonta max egyszer, mivel készségfejlesztő már régen kinőtte, ráadásul van belőle egy ugyanolyan ami nagyobb gyereknek - az ő korának való, tehát azzal is játszhatna de azzal se játszik). Viszont kategórikusan kijelenti hogy nem adja oda! Hogy az az ő játéka! Hogy ő akar vele még játszani! Szereti a kisfiút, nem arról van szó, ez nem neki szól hanem nyilván most ez jött nála elő, hogy én elveszek valamit ami az övé.

Hiába mondom neki hogy igazából nem az övé mert ő is csak kölcsön kapta anno - habár nem lett ez külön kiemelve - és hogy milyen jó lenne ha a fiú is tudna vele játszani mert neki szüksége lenne rá, neki meg már nem, nem akarja oda adni..

na rövidre fogva: ilyenkor mi a helyes lépés

A.) elveszem hogy márpedig odaadjuk és kész - ne ő döntsön már ilyen jellegű kérdésekben

b.) megengedem hogy megtartsa és veszek helyette másikat

c.) titokban adom oda tesóméknak de akkor előbb utóbb kiszúrja majd náluk vagy itthon hiányolni fogja, és max kipuffogja magát itthon

mindenképp azt szeretném ha szívből adná, ezért vetem el az első verziót, de ugyanakkor ott van bennem az is, hogy ne ő irányítson, hogy tanulja meg hogy amíg a "mi kenyerünket eszi" addig ezekről a dolgokról mi rendelkezünk..vagy ebben az esetben nem így kellene lennie? nem tudom most melyik a helyesebb lépés nevelési szempontból. szerintetek?

2018. febr. 5. 11:38
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
habár valszeg amúgy azt csináltam volna - ha nem hozom neki fel így előre- , hogy kötök rá egy szalagot és tortavágásnál odaadom. Most őszintén az sem lett volna jobb...ha ott látja meg hoy a játéka ott landolt a kisfiúnál se szó se beszéd...mivel annyira nem gondoltam hogy ez probléma lehet tuti nem titokban adtam volna oda...hát még jó hogy rákérdeztem, így legalább tudom hogy nem érett meg erre, hogy lemondjon róla, és jobb ha mást ajándékozok.
2018. febr. 5. 18:20
 22/30 anonim ***** válasza:
77%

Én tanítanám az adni jó, adni öröm érzésre és kérném, hogy pla kissrác rajzoljon neki valamit viszonzásul.

A "kayo"-ról szóló családi mesefilmben is van ilyenről mese

2018. febr. 5. 19:54
 23/30 anonim ***** válasza:
66%
Olyan furcsa érzésem van,ahogy olvaslak. Elvileg jó emver vagy, ahogy írod mártìr. Mégis minden és mindenki érdekel csak a saját családod nem. Csak, h milyen kellemetlen stb...
2018. febr. 6. 07:24
 24/30 anonim ***** válasza:
38%
Nyilván érdekli, utolsó, ha nem érdekelné nem írt volna kérdést, és nem arra jutott volna, hogy vesz egy másikat...
2018. febr. 6. 09:37
 25/30 anonim ***** válasza:
...
2018. febr. 6. 09:59
 26/30 A kérdező kommentje:
23: tenlyleg fursa vagy. Egyreszt a tesom es a gyermeke is a csaladom persze hogy ok is erdekelnek. Masreszt az en gyermekem a legfontosabb, azkn belul is az, hogy milyen ember/kisgyerek lesz belole. Epp ezert tettem feel a kerdest mert elbizonytlaanodtam egy szerintem fontos kerdesben...es szeretnem ha szamara a legkonnyebben feldolgozhato ugyanakko nevelo dolog tortenne :)
2018. febr. 6. 10:46
 27/30 A kérdező kommentje:
Amugy meg a martirsag szerintem nem jo, nem jo ember aki martir vagy legalabbis nem jol cselekszik akor se ha jo az elv :)
2018. febr. 6. 10:48
 28/30 A kérdező kommentje:
most hogy végre döntöttem, a lányom kitalálta hogy márpedig azt a játékot odaakarja ajándékozni a kisfiúnak. Ebből mi lesz
2018. febr. 6. 15:42
 29/30 anonim ***** válasza:
Addig legalább bábozhatnál vele, pl adjon anyuszinak répát, stb hogy tudatosuljon benne, hogy öröm másoknak örömet okozni, persze nem a saját kárunkra pl a turorudit ha nem akarja, nem kell a nyuszinak adni.legyen a gyereknek rálátása.
2018. febr. 6. 19:04
 30/30 A kérdező kommentje:

Koszi a tippwt utolso. Szoktunk babozni igy persze, sztem ez egyertelmu neki, marmint hogy adni jo, hiszen mint irtam szivesen osztja meg a dolgait meg kisbaratnak is szoktuk vinni ajandekotna.dolgaibol meg rajzolni is szokott a masiknak ajandekba stb. Mint irtam nagylelku es ki is maradt nla az enyem enyem korszak ezert.is lepodtem meg a reakcion.

De ma tobbszor is elmondta hogy oda akarja adni szoval barmi is volt ez nala ugy latom elkult. Varok par napot mielott ujat vennék..

2018. febr. 6. 20:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!