Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vállalnak olyanok...

Miért vállalnak olyanok gyereket fiatalon, akik még nem élték ki magukat?

Figyelt kérdés

A fiatal alatt a 20-25 év közöttieket értem. Tudom anyám idejében, ez volt a normális kor a szülésre, de ma már sok minden megváltozott.

Vannak akik egész fiatalon alkalmasok ilyen felelősséghozatalra, ám a többség, aki egész fiatalon vállalt gyereketm csak gyerek mellett jön rá, hogy "megfosztotta" magát az élet "örömeitől". Az ilyen szülők azok, akik gyerek mellett csajoznak/pasiznak jobbra-balra a gyerek meg teher.

Direkt a pasikat is felhoztam, mert érdekes ha pasi nem foglalkozik a gyerekkel azt mindenki elnézni, de ha egy nő pasizik gyerek mellett akkor már ő a rossz anya és a qrva.

2018. febr. 4. 13:26
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
54%

Viszonylag fiatalon lettem egyedülálló anya. Kihagytam egy szót:)

Az én anyám 30 felett szült egyébként, és egy öcsém is van. Most anya 60 majdnem és bulizik a diszkóban a barátnöivel a comközépig érő szoknyájában magassarkúban és élvezi, hogy érdekli a férfiakat. Szóval nem a koron múlik a dolog, az idösebb anyukák pont olyanok is lehetnek, mint egy 20 éves.

2018. febr. 4. 14:31
 12/29 anonim ***** válasza:
58%

"5-ös, épp az ilyen válaszokból látszik (és minden ilyen kérdésnél van jó pár belőle), hogy akik nagyon fiatalon szülnek, azok alig várják, hogy túllegyenek az egészen és végre gyerek nélkül kiélhessék magukat. Én még idősebb korban szülőtől nem hallottam soha, hogy várja már mikor mehet végre a gyerekei nélkül ide-oda.

"

LOL. Ugyan miből gondolod, hogy alig vártam, hogy felnőjenek a gyerekeim? Imádom őket, nem véletlenül szültem "fiatalon" (egy 24 éves felnőtt nő már szellemileg is elég érett kell, hogy legyen a gyereknevelés felelősségéhez, de mindegy.) Most is nagyon jó a kapcsolatunk, együtt is megyünk utazni, rendszeresen hazajárnak, nem kell érte könyörögni. Az idősebben szülők szoktak nekem sóhajtozni, hogy nekem már milyen jó, én sose panaszkodtam, amikor az enyémek voltak kicsik, élveztem a családi programokat. Néha már azért fogom vissza magam a beszélgetésben, mert látom, hogy rosszulesik nekik, amikor látják, hogy én lényegesen függetlenebb vagyok. Aki a felnőtt élete nagy részében nem alkalmazkodott különösebben senkihez, annak sokszor már nehéz 35-40 évesen hozzászokni.

Úgyhogy az árulkodó kis projekcióidat próbáld meg másra kivetíteni.:D

2018. febr. 4. 14:35
 13/29 anonim ***** válasza:
27%

8: hát én meg annyi 35-40 közti, kisgyerekes anyukától hallom, hogy alig várja, hogy lepasszolhassa a kölkeit végre, és elhúzhasson wellnesselni egyet, hogy megszámolni alig tudom. Mert ők már ezt nem bírják, fáradtak, kell a pihi stb.

Amúgy meg ez a napi "szidjuk a fiatal anyukákat" kérdés, mostanában van bőven. Nem az említett korosztályba tartozom, nem azért mondom. 27 évesen szültem az elsőt (házasságba, tervezetten, diplomával, 3 év munkaviszony után, még mielőtt valaki elkezdené...), most 30 vagyok. Volt bő 10 évem fesztiválozni, bulikázni stb. még mielőtt szültem, egyik pasi ágyából a másikéba feküdni pedig sosem volt szokásom, így nem is hiányzik. Csak azért említem, hogy nem csak az tud normális szülő lenni, aki a végsőkig kitolja a gyerekvállalást.

Van a környezetemben olyan nő, aki 40 volt majdnem, mikor szült, a gyerek 3-4 éves, apukával már elváltak. Mikor a gyerek az apjánál van, akkor a 43 éves "tinilány" meg piál, bulikázik, pasizik. És még örül is, hogy milyen király, hogy hétvégén láthatáson van a gyerek, mert ő így simán mehet, ahova akar. Biztos ő is ott rontotta el, hogy fiatalon szült...

2018. febr. 4. 14:36
 14/29 anonim ***** válasza:
55%

23 éves voltam amikor szültem, most vagyok 32, egy lányunk van, és marad is. :) nem hiányzik se a buli sem semmi. Nekem elég ha elmegyek körmöshöz, fodrászhoz és kikapcsolódtam. Férjemnek kéthetente egy szauna elég a kollégákkal.

Ez igény kérdése. És nem bántam meg. A legjobb döntés volt. Mi a házasságkötés után nem azonnal vállaltuk a gyereket, 1,5 évre rá született. :)

2018. febr. 4. 14:40
 15/29 anonim ***** válasza:
54%

Tehát aki fiatalon találkozik egy olyan férfival\nővel akivel el tudja képzelni a jövőjét, szerelmesek stb. szakítson mert még nem élte ki magát?

2 gyerekem van, a kicsi 4 hónapos volt amikor külföldön üdültünk. Reggel elindultunk a szállásról és este mentünk csak vissza. Szoptatást megoldottam az autóban, éjjel végig aludt. Remek családi kikapcsolódás volt. Gyerek mellett is lehet sok mindent csinálni, csak körülményesebb ezt nem vitatom. De annyin múlik, hogy mennyire vagy kreatív. Sose voltam nagy bulizós, inkább nyaralni vagy kirándulni jártunk gyerekek előtt is. Amióta megvannak se változott.

2018. febr. 4. 16:11
 16/29 anonim ***** válasza:
38%
Egyetértek, #15-ös, még ha néhány szemellenzős, besavanyodott hülye le is fog pontozni mindkettőnket. Hadd legyen ennyi örömük, ha már más nem jut.:D
2018. febr. 4. 16:34
 17/29 anonim ***** válasza:
75%
Mekkora baromság ez!!!Mi az, hogy kiéli magát???A szórakozásnak minden életkorban van helye max. a jellege változik.Gyerek mellett sőt gyerekkel is lehet szórakozni, mozgalmasan élni.
2018. febr. 4. 16:41
 18/29 anonim ***** válasza:
19%
Jajj de birom ezt a kettősmércét. A kedves fiatal anyák kikérik maguknak hogy róluk véleményt mondjanak, de a részükről megy a "besavanyodott, irigy, szemellenzős" köpködés. Ezzel nagyjából meg is mutattátok hogy értelmi szinten hol álltok. Kb az oviban....mindenki akkor szül amikor akar. Ha meg ti nem akarjátok hogy bárki általánosítson talán ti is akadjatok már le a későn szülő nőkról basszus. Kik vagytok ti hogy 1-2 példából elitéljétek az összeset, és elkönyveljétek, hogy biztos öregségére kattan meg naz összes? Pont ugyan olyanok vagytok, mint akik titeket oltogatnak de mindegy. Tiszta ovoda.
2018. febr. 4. 18:50
 19/29 anonim ***** válasza:
74%
Utolsó, nézd már meg, miről szólt a kérdés.:-) Olyat még nem láttam, amelyik a "későn" szülőket cseszegette volna (amúgy önmagában már az hülyeség, hogy kor szerint kategorizálják az anyákat.) Ja, és el ne felejtsd megnyomni a piros kezecskét, ha már az óvodát emlegetted.:D
2018. febr. 4. 19:03
 20/29 anonim ***** válasza:
0%
Nem az a baj,ha valaki fiatalon szül!Hanem ha eljàrkàl a gyerek mellől bulizni ,baràtnőzni stb....És egy olyan nőnél,aki idősebb,azaz több lehetősége volt szórakozni,kisebb az esély erre.
2018. febr. 4. 19:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!