Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyák! Nektek megy az időgazdá...

Anyák! Nektek megy az időgazdálkodás? Nekem nem!

Figyelt kérdés
Ma is nagyon korán felkeltünk, fél 6-kor és ugye elrendeztem a baba körül a dolgokat. Aztán elkezdtem főzni, csak rántotthusit csináltam krumplipürével és savanyú volt hozzá. Aztán rendet kellett rakni a konyhában kb 9 órára végeztem mindennel. Anyukámék jöttek ebédre, délelőtt kimentünk a levegőre. Van egy kutyánk, vele játszottunk, gyerek is nagyon imádja mindig vigyorog rá. Aztán ebédeltünk. Anya volt a gyerekkel, apáék kint beszélgettek addig én elpakoltam az ebéd után. Kiteregettem a ruhát. Csináltam egy alap rendet. 3-kor elmentek, megcsináltam az aktuális házimunkát (nekem egy listára van felírva, hogy melyik nap mit csinálok), majd úgy volt, hogy leülök, megnézek Egy rém rendes családot, de igaz, hogy fél órás sorozat, a gyerek felkelt félidőben. Megetettem, nem volt éhes, álmos volt, visszaaltattam. Párom éjszakás volt, alszik. Nemsokára megint kel a gyerkőc, mert 6kor szokott vacsizni és fürdés is van előtte. Aztán visszaalszik, én elvégzem még a maradék házimunkát (fürdőszoba, seprés, felmosás) és ülök le tanulni, mert magyar-töri szakra járok, ez lesz a második diplomám, korábban ügyvitelt tanítottam. Élvezem, de mindennapos tanulással jár így pici baba mellett és nem sok időm jut arra, amit élveznék. Tegnap is 11-ig tanultam, aztán mire elaludtam volna, hajnal 1-kor felkelt a pici. Napközben is tanulok 2 órát, mikor alszik. Nem tudom, hogy én tanulok-e túl sokat, de már nem úgy megy, hogy majd vizsga előtt. Mert akkor tuti közbejön valami. Ne értsétek félre, nem panaszkodom, hiszen én kezdtem el, tudtam, hogy ezzel jár és folytatom is csak érdekelt, van-e olyasvalaki, akinek jut ideje olvasni, zenét hallgatni, filmet nézni stb.
2018. jan. 29. 17:41
 1/8 anonim ***** válasza:
56%
A párod legalább a házimunka felét viszi, ha te egyszerre látsz el egy kisbabát, és tanulsz?
2018. jan. 29. 17:48
 2/8 A kérdező kommentje:
Amiben tud, segít. De sokat jár túlórázni, holnap is megy. Az a második pihenőnapja. Nem a pénz miatt, nem ő vállalja, hanem hívják mert sok mindenhez amíg más nem, addig ő ért. Így most alszik, reggel kel. Azt hozzáteszem, hogy úgy, hogy tegnap hajnali 6tól felvolt és előző éjjel ő kelt a picihez.
2018. jan. 29. 17:51
 3/8 anonim ***** válasza:
74%
Legyen egy nap a héten, amit magadra fordítasz. Aznapra ne legyen házimunka beütemezve, és ne is tanulj. Csak a főzés legyen, meg a baba. Alvásidőben játssz picit a kutyával, olvasgass, fesd ki a körmöd, nézz meg egy filmet, stb. Biztos vagyok benne, hogy heti 1 ilyen nap nem jelent nagy kiesést sem a takarításban, sem a tanulásban, viszont szükséged van rá.
2018. jan. 29. 17:57
 4/8 anonim ***** válasza:
28%

nézd, a gyerek sok időt elvesz, de míg az ember otthon van vele, mindig jut magára 1-2 órája, főleg ha a gyerek már elmúlik 1 éves - de még nem kell dolgozni, és el van egyedül is.

Hogy ezt az időt ki mivel tölti, mindenki maga dönt...te tanulással - gondolom magad választottad hogy tanulás mellett nevelsz babát. Fárasztó? Kérlek mondd el annak is aki 3-4 napja megkérdezte mennyire gáz ha félbe hagyja a sulit mert gyereket akar.

Ne érts félre, nem rosszból mondom, én is elvégeztem egy okjt baba mellett. De akkor arról szólt minden napom, a baba mellett, és ez az én döntésem volt. most 4. éve vagyok itthon a tesóval.

Minden nap jut délelőtt és délután is 1-1 óra magamra, amikor általában gépezek, gondolkodom mit kezdek majd a gyerekek után magammal, szépítkezem, sütök egy sütit, tornázok beszélgetek telefonon stb. emellett van még a déli alvás, mikor általában kertészkedem vagy barkácsolok. helyette alhatnék vagy filmezhetnék vagy tanulhatnék. de én ezt választottam, hogy kertészkedem vagy barkácsolok.

2018. jan. 29. 18:08
 5/8 anonim ***** válasza:
43%

Én is tanulok a minden egyéb mellett :D

Mi reggel 7 körül felkelunk.a délelőtt azzal megy el h rendrakás főzés és bolt/séta.egyre hazaérünk kb aztán ebéd majd jöhet a tanulás.Ő addig eljátszik,néha én is odaulok pár percre ha látom h kezdi unni az "egyedüllétet" aztán folytatom a tanulást.olyan 5-6 tanulok (nagy részben de nem folyamatosan) aztán fürdés vacsi majd ha elalszik(7) akkor jöhet a gépen való gyakorlás és jön a Férjem(8 után) akkor kilencig beszélünk,fürdünk.majd tízig meg elolvasok pár tételt.(mondjuk mától kérdezi ki a "leckét").

Persze nem minden nap megy így,mert van h dokihoz kell mennem vagy bármi kozbejohet!

Igazából jól osztom be az időm,nem nagyon gorcsolok ezen.takarítani pl heti egyszer szoktam igazán,de kétnaponta felporszivozok meg porttorlok.

2018. jan. 29. 18:14
 6/8 A kérdező kommentje:
Azért a kertészkedés, barkácsolás nem ugyanaz, mint levelezőn tanulni. Én ügyvitelt tanítottam, mint írtam fentebb, de megszűnt a suli, aztán a városunkban nincs ilyen szak, költözni meg nem akarunk. Úgyis tervezzük a kistesót is, így közvetlenül utána nem mennék dolgozni vissza, ezért kezdtem magyar-törit tanulni, mert sok iskola van a városunkban de pont ügyvitel szak nincs csak ennél az okjs képzésnél volt.
2018. jan. 30. 09:10
 7/8 A kérdező kommentje:
Lehet, tényleg be fogom iktatni azt, hogy egy héten egyszer egy alvásidőt magamra szánok csak hát mondjuk egy könyvet akkor sem érdemes elkezdeni. Mert olvasni olvasok én csak a sulihoz kapcsolódó anyagokat, könyveket nem egy szórakoztató irodalmat! Este pedig inkább beszélgetünk a férjemmel vagy kiülünk beszélgetni (filagóriába), mint filmezzünk de lehet azt is beiktatom. Egyébként van nekem egy hónapban egyszer egy szabadnapom, de akkor járok kozmetikushoz, körmöshöz stb
2018. jan. 30. 09:13
 8/8 A kérdező kommentje:
Este pedig kiülünk beszélgetni vagy kiülünk beszélgetni (filagóriába) <- ez két külön dolog, mert mikor bent beszélgetünk, sakkozunk is közben vagy borozgatunk (egy héten egyszer), kint meg tényleg beszélgetni szoktunk. Mielőtt valaki szóismétlésnek hinné :D
2018. jan. 30. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!