Az angol mellett második idegen nyelvként melyiket könnyebb tanulni? Francia, német vagy olasz választható.
Angolból már van felsőfokú nyelvvizsgám, és azt a hétköznapokban is használom, így valamennyire szinten is tartom. De mellé kell egy középfokú komplex nyelvvizsga minél hamarabb.
A francia kiejtése nekem kínai, a németben pedig az esetek (A, T, R, B), illetve a prepozíciók vonzata megtanulhatatlannak tűnik.
Olaszt még soha nem tanultam.
Viszont érdekel a vallásfilozófia, teológia, fényképészet, így lehet, az olasz még hasznos is lehet számomra.
A leírt esetben melyiket érdemes tanulni második idegen nyelvnek?
Az angolból gyakorlatilag mindkét nyelvre van rálátásod szóval kis odafigyeléssel mindkettő menni fog
Talán a francia lenne jobb mivel az valamivel nehezebb az olasztól és utána könnyebb lenne mondja ezt az aki olaszul tud és egyébként a leírtak alapján azt javasolnám tekintve hogy hasznát vennéd
Angol-olasz párosításom van
A 3 nyelv között vacillálok is, a franciának a kiejtése nekem nehéz. Illetve most minél hamarabb szükségem van egy középfokú nyelvvizsgára.
Így a tanulhatóság, szóbeliség (ami nálam általában gyengébb) döntő.
szerintem a német jobb választás lenne
én angolul kezdtem tanulni és utána németül(mert kötelezö volt) nem nehéz nekem a tanárom azt mondta h mindenkinek nehéznek tünik a német pedig ugyan olyan majdnem mint az angol (blue, bleu) + minden szohoz amit nehezen tanulsz köss hozzá egy hülyeséget :) be vált mert kicsit tudok németül és angolbol nem romlottam (csak épp egy minimálisat) viszont a németet nekünk nem kellett nagyon tanulni de abba a suliba ahová jártam csak német nyelv volt... ezért tanultam meg kicsit németül (pl az alapokat tudom) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!