Angol nyelvet szeretnék tanulni spanyol mellett. Melyik a nehezebb? Van itt olyan aki könyvből tanult meg valamelyik nyelven folyékonyan?
Kiskorom óta angolul tanulok, így lehet azért tűnik könnyebbnek, mert már megy és nem emlékszek rá, hogy eleinte milyen nehéz volt, de spanyolul idén nyáron kezdtem el tanulni, és jóval nehezebbnek tűnik az angolnál.
De mindkét nyelvre azt olvastam elég könnyű megtanulni (más nyelvekhez képest), ami végülis igaz, mert nem túl nehéz a spanyol sem, csak angolnál nehezebbnek tűnik.
Spanyol és angol között egyébként vannak hasonlóságok, szóval menni fog.
Csak tankönyv persze kevés, de kezdésnek jó.
Illetve kezdésnek a Duolingo is jó.
Ha már valamelyiket azért valamilyen szinten elsajátítottad, akkor a másikkal sem lesz gond. Elvileg a két legkönnyebb nyelvnek tartják. De persze ez abszolút relatív :D mind attól függ, hogy hogyan tanulod, de az tény, hogy sokkal könnyebb, mint ha japánt szeretnél mondjuk tanulni.
Egyébként folyékonyan nem fogsz könyvből megtanulni. Az jó, hogy legalább az alapokat megtanulod, de mindenképpen próbálj meg angolokkal, vagy spanyolokkal beszélni közben, mert az használ igazán. Szerintem jó az alapokra egy pár ingyenes nyelvi oldal is, pl.: duolingo.
Ha igazán szeretnéd, akkor nem lehetetlen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!