Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Így hogyan mennél vissza...

Így hogyan mennél vissza dolgozni? Nem gáz, ha nem megyek?

Figyelt kérdés

2 éves korában terveztem visszamenni dolgozni, ami hamarosan eljő. De még a rokonok se érhetnek hozzá, nemhogy bölcsiben hagyni. Képes lenne idegösszeroppanást kapni, de minimum hatalmasat csalódni bennem.

Nagyon ragaszkodó kisfiú. Rokonra bízni nem opció márcsak azért sem, mert időhiányra hivatkozva sosem vigyáztak rá rövid időre sem, mikor szükséges lett volna.

Férjem mindig mondogatja, nem szemrehányólag, hogy nincs elég pénzünk (van még, csak ugye korábban jól kerestem,az egyéni vállalkozói gyedem meg csak kb. 43.000). Nem az van,hogy felrója nekem, de az egész napos lóti-futi ellenére egy naplopónak érzem magam, aki csak kifelé viszi a pénzt.

Itthonról dolgozni nem lehet.

Ti mit tennétek a helyemben?

2017. dec. 30. 07:40
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
56%

22-es

"Máshol pár hónap után vissza kell mennie dolgozni". "Ha csak részmunkaidőben akkor annyira, ha nem is egész héten, akkor kevesebb napot, de mennek vissza dolgozni."

Kit érdekel, hogy máshol mi van. Mert Magyarországon van lehetőség 3 évig itthon lenni, akkor miért ne használhatná ki az ember. Különben azért mert Japán, Amerika és a "fejlett" nyugat Eu. a "3-6 hónap után dobd be a gyereked közösségbe" elvet preferálja, az nem azt jelenti, hogy jó is és követendő. A babákban még az ősi ösztön működik, hogy az anyukra van szüksége, és nem 4 hónaposan egy idegen dadára, aki néha ránéz (vagy nem).

Amúgy ezekben az országokban van lehetőség részmunkaidőt is vállalni, ami fizet is annyit, hogy legyen értelme arra a 4 vagy 6 órára elmenni. Míg itthon ha megtudják, hogy terhes vagy, akkor minél hamarabb, ahogy találnak rajtad fogást, kiraknak, ha meg gyereked van, akkor meg már fel sem vesznek.

Itthon nem családbarát munkahelyek vannak, max. az állami szférában van részmunkaidő, amin most én is vagyok. De egy vállalkozónak vagy egy multinak az a legrosszabb rémálma, ha valaki terhes lesz/gyereke van.

2017. dec. 30. 17:18
 32/36 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező, pedig erre nagyon egyszerű válasz létezik. Ha szükség van arra a pénzre, akkor igenis meg kell tudnod oldani. Erre van a beszoktatás. Meg lehet beszélni a gondozónőkkel is, hogy véleményed szerint nálatok tovább fog ez tartani, nincs ebben semmi. Egyébként ilyenkor sokszor kiderül, hogy a gyerek valójában jól érzi magát a bölcsiben, az új társaságban, vele egykorú gyerekekkel, sok sok játékkal. Szóval először talán próbáld ki, aztán döntsd el, hogy hogy fog viselkedni a gyereked.

Az meg evidens, hogy nem a rokonoknak passzolja le az ember a gyerekét, ez alól az egyetlen kivétel, ha a rokon önmagától boldogan, ingyen jelentkezik erre a feladatra.

2017. dec. 30. 17:28
 33/36 anonim ***** válasza:
38%

# 31 senkit nem érdekel, hogy téged mi érdekel vagy mi nem. A tényeket mondtam, és azt hogy a magyar gyerekek is pont ugyanolyanok mint más országban a gyerekek. És ha őket be tudják szoktatni akkor a magyar gyerekeket is be tudják.

Bár sejtettem, hogy lesz majd valaki aki ilyen stílusban nekem esik, mert le merészelem írni a tényeket.

Mindenki addig ül otthon ameddig akar. Ha te 10 évig akarsz, akkor 10 évig ülsz. Attól amiket leírtam még mind igaz.

2017. dec. 30. 17:56
 34/36 anonim ***** válasza:

szia

az én fiam is ilyen volt. játszótéren ha távolabb voltam tőle már sírt, azt ha ment oda egy kisgyerek mint akit megvertek úgy üvöltött...emiatt tartottam is az ovitól, de ez megváltozott kb 2.5 éves korára. azóta mindenkivel leáll dumálni, köszön, beszélget. már ő megy oda a gyerekekhez. te mennyire mész társaságba? ha látja hogy te is beszélgetsz, hogy vagy más emberekkel is akkor talán ő is felbátorodik.

2017. dec. 31. 14:07
 35/36 anonim ***** válasza:
78%

33-as olyanról még nem hallottál, hogy minden gyerek más, vagy hogy gyerekpszichológia? A gyerekekkel foglalkozik, azok lelki és fizikai fejlődésükkel.

És az egyáltalán nem használ nekik, ha 4 hónaposan idegenek nevelik a bölcsiben, vagy egy másfél évest, aki még nem készült fel, az anyja nélkül legyen egész napokat. Mert vannak babák és kisgyerekek, akik szoktatás nélkül is elvannak idegenekkel és vannak, akik nem, mert még éretlenek hozzá.

Persze, ahogy mondod megoldható a lepasszolás bármelyik életkorban, csak épp milyen áron?!

De ahogy írtam, külföldön nagyrészt nem egész napra adják be se a 4 hósat, se a 2 éveset, mert ott lehetőség van 4-6 órás részmunkára.

Úgyhogy ne hasonlítsuk már össze a külföldi és az itthoni lehetőségeket, ahol 7-kor leteszi a bölcsiben, jobb esetben meg 16:30-re érte tud menni. A két életforma rohadtul nem ugyanolyan. Úgyhogy ne gyere a külföldi példákkal, mert ott alapból más életforma és más lehetőségek vannak.

Az, hogy a kérdezőnek fontos a gyerekének a lelki fejlődése és egy 2 évest félt a számára idegentől és körbe akarja járni a témát, az azt jelenti, hogy jó szülő, és ettől még egyáltalán nem lesz nyámnyila felnőtt a gyereke.

2018. jan. 1. 15:41
 36/36 anonim ***** válasza:
Nem feltételnül nevelés kérdése. Nővéremet már 1 éves korában alig lehetett a játszótérről a “barátai” mellől kirobbantani. Hozzám meg hozzám se érhetett senki, Aput se engedtem, hogy Anyuval aludjon. Bölcsibe beszoktatást 3 hónap ordítás után abbahagyták inkább. Apunak így hétvégén is munkát kellett vállalnia. Aztán 3 éves koromba Anyu elvitt az oviba és szólt az óvónőknek, hogy valószínüleg nehéz lesz. Az első pillanattól kezdve imádtam (persze én nem emlékszem), észre se vettem, hogy Anyu elment. Szerintem ha valahogyan megoldható maradj otthon, biztosan meg fog ez változni. Amúgy nekem sincsen segítségem, Anyukám egy héten egyszer jön 2 órára. Én kezdetektől kezdve arra “neveltem”, hogy egyedül is ellegyen. Most 1 éves, ha pl. főzök kinyitom a szobája fele az ajtót, hogy lássam, de elvan egyedül. Ha Anyu itt van azonnal kimegyek a szobából, hogy szokja, hogy mással is van. Nem tudom, hogy érthető-e így a dolog:).
2018. jan. 2. 00:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!