Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Így hogyan mennél vissza...

Így hogyan mennél vissza dolgozni? Nem gáz, ha nem megyek?

Figyelt kérdés

2 éves korában terveztem visszamenni dolgozni, ami hamarosan eljő. De még a rokonok se érhetnek hozzá, nemhogy bölcsiben hagyni. Képes lenne idegösszeroppanást kapni, de minimum hatalmasat csalódni bennem.

Nagyon ragaszkodó kisfiú. Rokonra bízni nem opció márcsak azért sem, mert időhiányra hivatkozva sosem vigyáztak rá rövid időre sem, mikor szükséges lett volna.

Férjem mindig mondogatja, nem szemrehányólag, hogy nincs elég pénzünk (van még, csak ugye korábban jól kerestem,az egyéni vállalkozói gyedem meg csak kb. 43.000). Nem az van,hogy felrója nekem, de az egész napos lóti-futi ellenére egy naplopónak érzem magam, aki csak kifelé viszi a pénzt.

Itthonról dolgozni nem lehet.

Ti mit tennétek a helyemben?

2017. dec. 30. 07:40
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
52%

Azt tenném, hogy nem neveltem volna ilyen hisztis, félős anyás gyereket.

Minden gyerek ragaszkodó, és általában minden gyerek megsínyli a beszoktatást. A tiéd is majd hozzászokik.

Majd iskolába se engeded, mert annyira ragaszkodik hozzád?

2017. dec. 30. 07:45
 2/36 anonim ***** válasza:
50%
Beadnám az elkényeztetett gyereket a bölcsibe. Megszokná, hogy nem csak az anyja létezik a számára. Ovis korában sem lenne könnyebb.
2017. dec. 30. 07:46
 3/36 anonim ***** válasza:
87%

Lassan, fokozatosan szoktasd hozzá, hogy kicsit otthagyod rokonnál. Előtte mondd el, hogy meddig maradsz, miért mész el.

Meg fog nyugodni, ha megtanulja, hogy mindig mész érte, nincs mitől félnie.

Játszóházban, játszótéren jól érzi magát más gyerekekkel? Ha igen, akkor a bölcsis beszoktatás se lesz gond.

2017. dec. 30. 07:55
 4/36 anonim ***** válasza:
62%

Dehogy gâz! Maradj otthon nyugodtan 3 éves koráig, vagy amig ovi köteles nem lesz.

Én is így tettem, nem bántam meg. Ezek az idôk soha nem jönnek vissza. Lehet, hogy egy vagy másfèl évig kevesebb a pénz, de ha jòl értem azért megéltek.

Ne legyen emiatt lelkiismeretfurdalásod és ne azt nézd, hogy más anyuka rohan vissza dolgozni, azt tedd ami neked és a kisfiadnak a legjobb. Hidd el, fantasztikus élmény egy 2-3 évessel otthon lenni:) Használd ki! Ne érdekeljen, hogy ki mit szòl hozzá. Egy év alatt a kisfiad is rengeteget fog változni.

2017. dec. 30. 07:58
 5/36 A kérdező kommentje:

Akik azt mondják, hogy mindenáron bedugnák 2 évesen, azok elfelejtik, hogy nemrég még sok gyerek 4 éves koráig otthon volt? Újkeletű a 3-tól kötelező ovi, 2 évtől bem kötelező.

A magasigényű gyerek nem feltétlen nevelés kérdése.

2017. dec. 30. 08:13
 6/36 A kérdező kommentje:
Játszóházat próbáltuk, de csak velem játszik ott és sajnos pisilni is jött velem. A nevelő meg sem próbálta visszatartani, látta, hogy hasztalan :)
2017. dec. 30. 08:15
 7/36 anonim ***** válasza:
81%
Ha a megélhetésünk múlna rajta,akkor beadnám.Amúgy egy év múlva szerinted nem lesz anyás?Jobb,ha minél előbb szoktatni kezded fokozatosan ahhoz,hogy nem leszel mindig minden percben vele,mert különben rendesen megszivatod mind a kettőtöket az ovi kezdéssel.
2017. dec. 30. 08:21
 8/36 anonim ***** válasza:
74%
A logikád szerint akkor ovis korában hogyan adod be oviba?
2017. dec. 30. 08:29
 9/36 anonim ***** válasza:
80%
Kezd el hozzàszoktatni,hogy màssal is el kell lennie.Túléli,ne aggódj.Szépen,fokozatosan.Valószínű a te hozzààllàsod miatt ilyen.Gondold ezt àt.
2017. dec. 30. 08:29
 10/36 anonim ***** válasza:
80%

Szerencsére én megtehettem, hogy a matrica típusú fiammal otthon maradhattam óvodáig. Totál alkalmatlan lett volna a bölcsődére 2 évesen. 2 éves elmúlt, mire ott tudtam hagyni éjszakára anyósomnál... Eljártunk mindenféle babatornára, meg zeneoviba meg mittomén hova, és többnyire a sarokban bőgve végeztük. Pedig 3. gyerek, igazán nem mondható, hogy ne lenne szokva a nyüzsgéshez. :)

2 és fél éves kora után már látszott, hogy kezd felnőni a feladathoz, és mire 3 és egynegyed évesen elkezdte az ovit, már képes volt élvezni is, és azóta is szívesen jár.

Nálunk a férjem belátta, hogy igazam van, és szerencsére elég volt a fizetése. Azóta már dolgozom, és mondogatja, hogy de jó, hgy végre kapok én is fizetést... :D Szóval vele kell megbeszélned, mi hiába mondjuk, mit tennénk, nektek kell dűlőre jutni.

2017. dec. 30. 08:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!