Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Így hogyan mennél vissza...

Így hogyan mennél vissza dolgozni? Nem gáz, ha nem megyek?

Figyelt kérdés

2 éves korában terveztem visszamenni dolgozni, ami hamarosan eljő. De még a rokonok se érhetnek hozzá, nemhogy bölcsiben hagyni. Képes lenne idegösszeroppanást kapni, de minimum hatalmasat csalódni bennem.

Nagyon ragaszkodó kisfiú. Rokonra bízni nem opció márcsak azért sem, mert időhiányra hivatkozva sosem vigyáztak rá rövid időre sem, mikor szükséges lett volna.

Férjem mindig mondogatja, nem szemrehányólag, hogy nincs elég pénzünk (van még, csak ugye korábban jól kerestem,az egyéni vállalkozói gyedem meg csak kb. 43.000). Nem az van,hogy felrója nekem, de az egész napos lóti-futi ellenére egy naplopónak érzem magam, aki csak kifelé viszi a pénzt.

Itthonról dolgozni nem lehet.

Ti mit tennétek a helyemben?

2017. dec. 30. 07:40
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
64%
Az én gyerekem is hasonló természet. Nyáron visszamentem dolgozni anyu vigyázott rá addig, igaz ez heti 2 bap volt csak. Szeptemberben bölcsis lett, igaz addigra megváltozott, a nyáron elkezdte érdekelni a többi gyerek, előtte nem igen. Májusban töltötte egyébkent a 2t. A bolcsikezdes szerintem nem volt annyira rossz, persze a kötelező reggeli hisztik megvoltak pár napig. Meg eltelt 1 hónap, mire azt mondhatom, hogy tényleg megszerette. Nem bánim, hogy bolcsis lett, igényli a társaságot, nagyon sokat tanul.
2017. dec. 30. 08:38
 12/36 anonim ***** válasza:
57%
Jézusom. Miféle emberek irogatnak ide? 2 éves gyerek... Szerintem maradj vele otthon, ha nem haltok éhen. Ne erőltesd. Nekem borzasztó emlék a bölcsi..Mai napig emlékszem rá, minden nap sírtam órákig. Nem alkalmas még rá a gyereked sem a leírtak alapján. Nem vagy naplopo!:) A gyerek az első.
2017. dec. 30. 08:43
 13/36 anonim ***** válasza:
57%

Lehet, hogy (látszatra) könnyebben beszokik majd az oviba, de egyáltalán nem biztos, hogy jót tesz neki, ha most bölcsibe megy, mégha "túléli" is. Ebben a korban nincs jobb helye mint az anyja mellett.

Az én kislányom sem volt bölcsis mégis 1,5 hét alatt beszokott az oviba, kiegyensúlyozott boldog gyerek.

Szerintem az anyuka érzi a legjobban, hogy mivel tesz jót ill. mivel árt a gyermekének. Minden gyerek más, ez nem (csupán) nevelés kérdése.

2017. dec. 30. 08:44
 14/36 anonim ***** válasza:
79%

A fiam hasonló természet, nagyon anyás és pl. 9 hónapos korában engedte, hogy apósom (akit a legjobban imád) a kezébe vegye. Hiába rajongta körbe mindenki (anyám, anyós stb.), ha csak ránéztek már üvöltött, mint akit nyúznak.

Ahogy nőtt, úgy érzékeltem a változást és szoktattam. Volt, hogy az apjára hagytam 2-3 órára, utána ha jöttek látogatóba anyám, anyós, akkor rájuk hagytam 1-2 órára, hogy meglássuk, hogyan viseli.

Másfél évesen még éreztem, hogy nem kész a bölcsire, és amikor 2 éves lett, akkor is féltem attól, hogy mi lesz, ha beadom, hogyan fogja venni az akadályokat. De a bölcsivel szerencsénk volt, figyelmesek a gondozók, ezért a fiam is elég hamar beszokott. Habár nem szereti a bölcsit meg a korán kelést, de 1 hónap után már nem sírt, hamar megtanulta, hogy aludni kell, az étvágya is jobb lett (itthon alig evett, viszont a bölcsiben látva a többi kicsit, ő is eszik), és a beszéde is lassan beindult. Ezért mind érdemes volt beadni.

Soha nem lesz az, hogy önfeledten beszalad, de legalább el van bent. Most ugye az ünnepek miatt nagy szünet van, így januártól olyan lesz szerintem, mintha megint beszoktatás lenne.

Nem tudom, hogy lehet-e ilyet csinálni, de ha össze tudod egyeztetni a munkáddal, akkor egy hónapig csak fél napot bölcsibe, utána teljes napot. Szóval fokozatosan szoktatni.

Ami a lényeg, hogy én pont azért adtam be 2 évesen a fiam, hogy szokja a közösséget. Bölcsiben még kevesen vannak, még nincs az a nagy ütöm-vágom-kiközösítem dolog, mint az oviban.

Mivel magának való, visszahúzódó, ezért nem akartam minden átmeneti szoktatás nélkül, hirtelen az oviban kezdeni vele, ezért is szoktattam a lájtossabb verzióhoz, a bölcsihez, hogy ne legyen akkora trauma az ovi.

2017. dec. 30. 08:51
 15/36 anonim ***** válasza:
44%

Ha nem akarod beadni (márpedig a "nem rég kötelező 3 évesen az ovi" válaszod azt sugallja nem akarod) akkor minek írtál ide? Igenis te tehetsz róla ha a gyereket le se tudod vakarni magadról, te nevelted ilyenné. Csak azt a választ fogadod el, aki szerint nem gáz otthon maradnod, akkor mi a kérdésed? Ez is egy jó indok arra, hogy ne keljen még dolgoznod (pedig a férjed is célozgat rá, hogy jó lenne ha mennél, mert kevés a lóvé), hát ne dolgozz akkor még.

De nem tudom ha 2 évesen ilyen matrica a gyereked akkor mit tudnál ezen változtatni 1 év alatt vajon?! Majd suliba se add be, mert túl anyás. Istenem, gyere le!

2017. dec. 30. 09:18
 16/36 anonim ***** válasza:
24%

Akkor óvodával mi lesz?

Mert az kötelező?

Addig megneveled?

2017. dec. 30. 09:40
 17/36 A kérdező kommentje:

De miért kell azon felháborodni, ha valaki ezen hezitál, mikor az is elfogadott - bár már kételkedem - ha a gyerek otthon marad? Ebből tényleg az jön le, hogy vagy mindenáron bedugom bölcsibe, vagy nem vagyok normális. Aki rendesen leírja, hogyan lehetne beszoktatni, azt megfontolom, de aki nekem esik, azt nem tudom megérteni.

Nem egyik napról a másikra élünk, van spórolt pénzünk és ebből rengeteget én spóroltam meg, mielőtt még minden közössé vált volna. De ugye minden tartalék véges, nekem meg dolgozik a lelkiismeretem.

2017. dec. 30. 09:42
 18/36 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem páran megírták hogy lehet beszoktatni. Meg azt is hogy a gyerek többségének nem tetszik az anyáról való leválasztás. A beszoktatás ilyen. Majd hozzá szokik. Mégis mit tudnál változtatni 1 év alatt? Szerinted?

Annyira fölös ez a kérdés, valóban csak az a jó válasz neked hogy maradj otthon. Hét akkor maradj otthon. Ennyi.

2017. dec. 30. 09:47
 19/36 A kérdező kommentje:
Nem is adtam választ. A képzeleted játszik.
2017. dec. 30. 09:58
 20/36 anonim ***** válasza:
69%
Nekem 3 fiam van, tudom miről beszélsz. Ugyan ez volt 2 éves korukban. Ez nem nevelés kérdése. Azt vettem észre, h 2.5 éves koruk körül kinyíltak. Addig esélyem sem volt beadni őket bárhová. Próbáltam de szinte azonnal visszahívtak, mert olyan kétségbeesett sírás volt. Viszont mikor jött ez a nyitottság, utána semmi gond nem volt. Én megvártam amíg megérik a közösségre, az elválásra. Mindegyik nagyon jól bírta-bírja az ovit. Az óvónők szerint minta óvodások voltak. Önállóak, vidámak, kiegyensúlyozottak és nem betegesek.
2017. dec. 30. 10:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!