Egyes szülők miért nem tanítják meg köszönni a gyerekeiket?
Sajnos egyre többet tapasztalom.Szerintem emiatt nem lehet kibúvó. Az enyémek 5 és 8 évesek. már egész kicsi koruk óta mondom hogy köszönjenek mindenkinek.
Nekem szinte egy gyerek se köszön a környezetemben. A szülő igen a gyerek meg nem.Rá se szól. Az enyémek köszönnek akkor a többi gyerek miért nem képes legalább egy helót mondani még az is jobb mint a semmi.
akár 5-6-7-8-9 éves gyerekről legyen szó.
Nincs szája? Mi okból fordul elő hogy a gyerek annyit nem bir kinyögni hogy csókolom??
Még én érzem magam kellemetlenül jövünk megyünk a lányomnak köszönnek nekem meg nem , az osztálytársak például.. eszem megáll.
na de legalább kiirtam magamból :D
Hát nem tudmom óvódában iskolában is már úgy "nevelik" a gyerekeket hogy : jó napot kívánok kezét csókolom viszontlásásra..sok értelme nem sok van ha nem használja azon kivül a gyerek. Akkor ha nem, szólnak rá azt hiszi jó van az úgy nem kell köszönni. nem azt mondom hogy feszt szólongatni kell de azért nyissa már ki a száját.
alap műveltség a köszönés.
Nálunk pl. suliban a szülők egy része sem köszön. De munkahelyemen is, belépek és köszönok, van aki fel sem néz.
Egyszerűen parasztok az emberek, és az ilyeneknek a gyerekei is azok lesznek nyilván.
Érdekességképpen, Angliában lakom, na , itt egyáltalán nem divat a köszönés, a felnőttek sem köszönnek egymásnak, sem a munkahelyen, sem sehol . Én ettől függetlenül mindig mindenkinek köszönök, és érdekes mert a szomszédnak egy heti köszönés után, szerintem rájött hogy csak illene, és azóta ő köszön először. Egyszerűen csak nem divat a kultúrájukban.
Hogy otthon mi van azt nem tudom, én falun laktam, ott köszöntek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!