Hogyan magyarazzam el, hogy ne sertodjon meg az edesanyam?
Az anyukam nagyon erossen hasznalja a parfumjet, ugy kell erteni hogy a kezere fujja es bekeni vele az arcat meg a hajat, es ugy latom hogy a pici fiamat (8hos) nagyon iritalja, mert az egesz gyerek tiszta parfum s mikor elmegy az anyum lehetetlen letenni aludni, orditt, csak a kezembe hozzam bujva hajlando elaludni. A parom este hazaerve a kisfiat felveszi es mar mondja is " na itt volt a nagyi" mert meg akkor is erezni rajta. Mar parszor oda szolt az anyosanak, hogy o tudja mikor jar itt mert a gyereken erzi a parfumot, de erre csak megvonja a vallat.
Hogyan nagyarazhatnam meg hogy ne hasznalja a parfumot mikor jon persze ugy, hogy ne sertodjon meg?? Egyepkent mindenen megsertodik:-(
Talán mod neki azt,hogy most olvastad a neten,hogy parfümöt úgy kell használni,hogy a fül mögé dörzsölünk egy-két cseppet.(Vagy esetleg a csuklóra,de csak egy cseppnyit) De hatásosabb,ha nem magunkra tesszük,hanem a ruhás szekrénybe. Akkor mindig diszkrét illatunk lesz.
A túl illatos ember zavaró mások számára,és nem tartják elég tisztának. Régen azt tartották,hogy azért ken magára valaki sok parfümöt,mert nem mosakszik rendesen,és ennek a szagát akarja eltüntetni a parfűmmel.
Estelge mutasd meg az írásomat anyukádnak. Ez nem csupán az én véleményem,fiatalkoromban olvastam egy tanácsadásban,és egyetértek vele.
Mi lenne, ha egy másik példán magyaráznád el neki? Pl, "képzeld itt járt Zsuzsi, nagyon be volt parfümözve, és biztos megzavarhatta az illat, mert utána csak úgy aludt el, h hozzám bújt. Most megpróbálok mindenféle túlzott illatot "kiiktatni" az életéből".
Én a mostohaanyámmal voltam így, valami baromi büdös öblítőt használt a babám cuccaihoz (hagytunk nála 1-2 pelust, előkét, stb), és én öklendeztem az illattól, gondolom a bébim sem értékelte... Én ilyen módon oldottam meg, nálunk sikerült :)
Sok sikert hozzá! Légy bátor! :)
8 hónapos baba anyukája
ezen biztos nem fog megsértődni, ha tapintatosan mondod meg neki, főleg, ha annyira odavan az unokáért!
én anyósnak mondtam annó, hogy amikor bejön a tyúkjai, disznói közül, akkor ha lehet, ne tapogassa a pár hetes babát. na ő egy kicsit megsértődött, de belátta, hogy igazam van, mert minek főzöm én ki a gyerek cumiját, ha ő sz@rosan tapogatja? nem is lett sértődés.
Szerintem egész egyszerűen kérd meg hogy ha jön a babához ne fújja be magát vagy csak max a csuklójár ategyen...
Ha normális a kapcsolat akkor mi a baj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!