Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan magyarazzam el, hogy...

Hogyan magyarazzam el, hogy ne sertodjon meg az edesanyam?

Figyelt kérdés

Az anyukam nagyon erossen hasznalja a parfumjet, ugy kell erteni hogy a kezere fujja es bekeni vele az arcat meg a hajat, es ugy latom hogy a pici fiamat (8hos) nagyon iritalja, mert az egesz gyerek tiszta parfum s mikor elmegy az anyum lehetetlen letenni aludni, orditt, csak a kezembe hozzam bujva hajlando elaludni. A parom este hazaerve a kisfiat felveszi es mar mondja is " na itt volt a nagyi" mert meg akkor is erezni rajta. Mar parszor oda szolt az anyosanak, hogy o tudja mikor jar itt mert a gyereken erzi a parfumot, de erre csak megvonja a vallat.

Hogyan nagyarazhatnam meg hogy ne hasznalja a parfumot mikor jon persze ugy, hogy ne sertodjon meg?? Egyepkent mindenen megsertodik:-(

2010. jún. 2. 11:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
mondd meg neki, hogy a gyereket zavarja, és titeket is, hogy a gyerek illatozik. Én is elvárom ezt a rokonoktól, hogy ne parfümözzenek, ha jönnek. Ha mindenen megsértődik, akkor meg tök mindegy hogy 1-gyel több vagy kevesebb, nem??
2010. jún. 2. 11:28
 2/12 anonim ***** válasza:
80%
Nálunk ez a barátnőmmel volt ugyanígy. Mikor felvette a kislányomat, és a mellkasára tette a pici fejét, utána tiszta kiütés lett a lányom arca. Mondtam Neki, hogy mikor ide jön, ne parfümözze be magát, Ő megértette, nem volt ezzel gond, hiszen szereti a lányomat. Azt írod, a fiadat is irritálja, hát ezt kell mondani a kedves mamának. Ha ennek ellenére megsértődik, meg kell kérdezni Tőle, hogy a parfüm-e a fontosabb, vagy az, hogy lássa az unokát... Remélem menni fog, mert soha ne feledd, a babád érdekében meg kell tenned. Arról nem is beszélve, hogy a férjedet is zavarja, szóval az egész családod érdekében kell megtegyed, hiszen Ők a legfontosabbak :) Sok sikert!
2010. jún. 2. 11:29
 3/12 anonim ***** válasza:
86%

Talán mod neki azt,hogy most olvastad a neten,hogy parfümöt úgy kell használni,hogy a fül mögé dörzsölünk egy-két cseppet.(Vagy esetleg a csuklóra,de csak egy cseppnyit) De hatásosabb,ha nem magunkra tesszük,hanem a ruhás szekrénybe. Akkor mindig diszkrét illatunk lesz.

A túl illatos ember zavaró mások számára,és nem tartják elég tisztának. Régen azt tartották,hogy azért ken magára valaki sok parfümöt,mert nem mosakszik rendesen,és ennek a szagát akarja eltüntetni a parfűmmel.

Estelge mutasd meg az írásomat anyukádnak. Ez nem csupán az én véleményem,fiatalkoromban olvastam egy tanácsadásban,és egyetértek vele.

2010. jún. 2. 11:33
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Mi lenne, ha egy másik példán magyaráznád el neki? Pl, "képzeld itt járt Zsuzsi, nagyon be volt parfümözve, és biztos megzavarhatta az illat, mert utána csak úgy aludt el, h hozzám bújt. Most megpróbálok mindenféle túlzott illatot "kiiktatni" az életéből".

Én a mostohaanyámmal voltam így, valami baromi büdös öblítőt használt a babám cuccaihoz (hagytunk nála 1-2 pelust, előkét, stb), és én öklendeztem az illattól, gondolom a bébim sem értékelte... Én ilyen módon oldottam meg, nálunk sikerült :)

Sok sikert hozzá! Légy bátor! :)

8 hónapos baba anyukája

2010. jún. 2. 11:38
 5/12 Salx Narval ***** válasza:
100%
Természetesen nem szabad letámadni, de nyíltan a tudtára kell adni, hogy irritálja a picit a parfümje.Kérd meg, hogy ne használja amikor hozzátok megy. Ha ezt nem érti meg egy nagymama és megsértődik, akkor csak sajnálni tudom.Ha látni akarja az unokáját, majd megbékül.Én csak annyi tanácsot adnék, hogy ne mások előtt hívd fel a figyelmét, a férjedet pedig kérd meg, hogy ne tegyen megjegyzést a mamára,ezt nehezen tolerálják.
2010. jún. 2. 11:41
 6/12 A kérdező kommentje:
Koszike a tanacsokat, megprobalok tapintatos lenni, remelem megerti majd, mert eleg nehezen fogad el tanacsokat, mindig a maga feje utan megy es amit egyszer elhataroz annak ugy kell lenni, ha torik ha szakad. Egyepkent jo ember es szereti az egyetlen unokajat, csak nehez vele.
2010. jún. 2. 12:13
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

ezen biztos nem fog megsértődni, ha tapintatosan mondod meg neki, főleg, ha annyira odavan az unokáért!

én anyósnak mondtam annó, hogy amikor bejön a tyúkjai, disznói közül, akkor ha lehet, ne tapogassa a pár hetes babát. na ő egy kicsit megsértődött, de belátta, hogy igazam van, mert minek főzöm én ki a gyerek cumiját, ha ő sz@rosan tapogatja? nem is lett sértődés.

2010. jún. 2. 12:34
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egész egyszerűen kérd meg hogy ha jön a babához ne fújja be magát vagy csak max a csuklójár ategyen...

Ha normális a kapcsolat akkor mi a baj?

2010. jún. 2. 12:48
 9/12 A kérdező kommentje:
12:48 az a baj hogy mikor a parom mondta neki, hogy erezni a gyereken a parfumot azt valaszolta hogy most pedig nem is tett, de erezni azert lehetett. Ilyenkor mit mondanatok??
2010. jún. 2. 13:52
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
"De anya, hát érezni, hogy van Rajtad!" Kb ennyit. És ha azt mondja, hogy de akkor sem, akkor kérd meg rá, hogy legközelebb még ennyit se, mint ami most nincs Rajta :D
2010. jún. 2. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!