Hogyan magyarázzam el a kedves apósnak, hogy nekem is ennem kell? Nem csak Ő van a világon. Csak azt lehet amit Ő akar.
Szoptatok, ez miatt elég sok mindenről lemondtam, Picur hasfájós, nem akarom még tetézni. Kedves após pedig vállat ránt erre, és rittig visszadobja azt amit főznék, hogy azt már pedig nem, és csak olyan kajákat főzet a lányával, amiből nem ehetek, és csak ezekhez vásárol. (de ha a pici sír, akkor meg mi a fenéért nem hallgat el az a gyerke, na miért, fáj a hasa, majd ha a puki kijön, ha tud kakilni esetleg enyhül a sírás, és ez annak köszönhető, hogy estére kopog a szemem, és eszek) Mostanra meg már nem is főzök, hogy amit Ő megeszik, az legalább ehető legyen, amiből nem eszek azzal nem foglalkozok, így még pocék is, ami van. A holnapi menű: lencse, mikor említettem, nem kéne, közölte lesz majd hozzá kolbász, akkor majd eszel azt, fejenként egy picike kis darab jut, ha nem zabálja fel. Ha a közeli kajáldába leugrok eszek normálisan, de nem állapot, hogy drágábban eszek, mint ha itthon megfőzném az egész családnak, és normális emberi kajákat. Bevásárolni nem tudok eljutni (baromira messze van bolt, gyerekkel nem tudom megközelíteni, a cuccot hazahozni), neki meg csak a kocsiba kéne betenni, és ő is enne belőle, hiszen együt él a két család, a pénzt is megkapná, csak le kell vennie a polcról, és hazahozni. (ha külön konyhát csinálnék, akkor sem vásárol, mert az meg kaja pocsékolás, ne finnyázak)
Erre mit lépnétek???? Tudom oldjam meg a vásárlást, de azt meg megint hogyan? Egyszerre ha vásárolok akkor nem tudom hazahozni, naponta meg egyszerüen nincs idő vásárolni rohangálni, kisbolt van, ahol kenyér, pékáru felvágot van, jó drágán, de más nincs.
Megértelek teljesen, de a vásárlást meg lehetne oldani. Én 3-4 naponta vásárolok a fiammal, busszal járunk, a város másik végébe, mert ott van nagyobb bolt, ami olcsó és a választék is nagy. Nem egyszerű, sokszor meg is szenvedek vele, de meg lehet oldani. Viszek hátizsákot, a nehezebb cuccokat oda teszem, ennyi. A nagy babakocsival még könnyebb is volt, mert annak volt pakolója - igaz, buszra feltenni nehezebb volt, de jól ki is izmosodtam. A mostani már könnyű kis kocsi, de azért oda is lehet pakolni, horgoltam rá pakolót, a könnyebb cuccokat beletehetem.
Mindent meg lehet oldani, nem kell naponta vásárolni, de amint látod, mások is megoldják, hogy gyerekkel vásárolnak be.
Mivel az apósod nem szoptat, neki tényleg fölösleges lenne szoptatós kaját ennie.
Ha olyan van, amit te nem akarsz enni, főzz magadnak egy tojáslevest, vagy süss egy rántottát! Vagy Főzz magadnak egy nagyobb fazék kaját, amit ennél, és adagonként fagyaszd le! Aztán ha olyan van, amiből nem ennél, akkor vedd elő! Miért ne főzhetnél magadnak, amit megeszel? Semmi értelme, hogy az egész család egy évig kismamakaján éljen! Nem értem, miért nem főzöl valami mást, a család mellett? Egy szendvics, egy leves vagy főzelék, tejbegríz hamar megvan, és egy adag - hát szinte semmibe nem kerül. Nem muszáj drága kaját enned, ha ez a gond!
Vihetnéd a babát kendőben vagy kenguruban, azzal jobban mozoghatsz. A férjed miért nem vásárol neked?
Hagyd az apósodat, had egyen, amit szeret! Azért egy-két évig ne diétázzon már miattad az egész család.
De azt nem értem, hol van az előírva, hogy neked ugyanazt kell enned? Főzzenek kevesebbet a közösből, úgy em pocséklás. Ha nem megy a kukába, akkor miért lenne pocséklás? Kevesebbet eszel abból, többet ebből, a végeredmény ugyann az. Azért egy rántott leves nem olyan horribilis összeg!
Ugyan az vagyok, csak azt nem értem, ha külön konyhát csinálnál, akkor miért vásárolna az apósod? Nem az a baj, hogy az ő kajáját eszitek? Akkor tényleg ne válogass, hiszen az övé! Nyiss külön konyhát, saját pénzből, saját vásárlással, aztán főzz magatoknak, vagy magadnak amit akarsz! Ne kényszerítsd apósra a te kajádat, hát ha nem szereti?!
Elmehetsz egy héten egyszer bevásárolni, addig (após)valaki vigyáz a babára. Vagy viszed magaddal. Busz, bicikli mindenütt van, ha autó nincs. Vagy kérj meg valakit vigyen el. Mondjuk apát.
Nme is egész hétre kell vásárolj, csk néhány biztonsági tartalékot, ha olyan a menü.
Szerintem hétvégenként menjetek el a pároddal kocsival a legközelebbi hipermarketbe. Ha nincs kocsitok, kérjétek el apósét, gondolom odaadja a saját fiának. Így a babát is tudjátok vinni, ha akarjátok (babakocsi a csomagtartóba, csomagok a hátsó ülésre, vagy háti hordozó, kendő), de akár otthon is hagyhatjátok két szoptatás között, had unokázzon a rokonság. A párod pedig tud segíteni cipekedni. De egyedül is el tudsz menni, ha van jogsid, és addig apa vigyáz a manóra. Amúgy kimozdulásnak sem rossz...
Én a mai napig így csinálom, pedig lassan tíz hós a babám. Hetente egyszer szombat vagy vasárnap hajnalban kocsival Tesco, mire a kicsi ébred már otthon is vagyok. Van hogy egyedül megyek, van hogy anyu betársul, apa pedig vidáman alszik miközben vigyáz a szintén alvó babóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!