Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Én vagyok az egyetlen aki nem...

Én vagyok az egyetlen aki nem érti milyen elven bírálja el a neveket az MTI?

Figyelt kérdés

Nem fér a fejembe hogyan lehet az hogy elfogadtak olyan neveket mint pl. a Kandida, Vulkán, Küllikki, Dzsásztin, Alpár, Cvi, Jukundusz, Cila, Életke, Pintyőke, Pompónia és elutasították pl. azt hogy Zion, Oliver (csak ékezettel használható), Nicia stb. Nem mintha ezek feltétlenül jól hangzanának de nem jelentenek semmi rosszat (nem úgy mint pl. a Kandia vagy az Alpár), nincsenek sehol betiltva, nem hangzanak idiótábban mint a Küllikki mondjuk és nyelvtanilag sincs velük nagyobb gond mint a Dzsásztinnal vagy a Cvi-val/vel (?) ráadásul egyik sem hangzik nevetségesebben mint pl a Cila (mila) vagy a Pintyőke, Pompónia.

Bocsi, kicsit fent akadtam ezen mert az összes engedélyezett név röhejes de pl. a Zion nekünk tetszett volna és a jelentése is szép (szent föld / bibliai eredetű izraeli hegy neve a Sion). Nyilván van olyan név a listában ahol megértem a döntést de jó párral vitatkoznék az elfogadottak alapján.

Én komolyan nem tudom kik ülnek abban a bizottságban és mi alapján döntenek de lenne hozzájuk 1-2 kérdésem.

Ti mit gondoltok ezekről a nevekről pl?

A teljes lista ha valakit érdekel:

[link]

Illetve az elutasítottak:

[link]

2017. dec. 1. 20:00
1 2 3
 21/21 Balasa Bence válasza:
50%
Magyar gyerekeknek magyar nevet kellene adni, szóval én sem értem ezt az elbírálást...persze a héber eredetű nevekből egy sincs tiltólistán...
2021. nov. 25. 18:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!