Gyerek mellett ne dolgozzak ilyen feltételekkel?
25 vagyok egy bolcsiben vagyok vezeto tanar. (Külföldön) a szules szabadsag csak 6 het. Bele szakadna a szívem ha a babamat 6 het utan be kene adnom bolcsibe.
Elfogadnatok a szülői segítséget addig amíg a gyermek legalabb 2 eves nem lesz?
9, ezzel mondjuk nem értek egyet.
Nem azzal nem, hogy tanulás helyett puci fenékre ne szüljenek. Ezt én is így gondolom,
de azt a baromi nagy pozitív diszkriminációt nem tapasztalom, amiről mesélsz.
Amióta az eszemet tudom, minden állásinterjún hátrányba kerültem azért, mert méhem és petefészkem van, és ezért feltételezték, hogy hamarosan szülni fogok, így nem lehetek alapból ugyanolyan munkaerő, mint egy fickó. Igen, éppen kiesve az iskolapadból is.
Ezzel szemben 30 évesen szültem, nem. elkapkodva, megalapozott anyagi háttérrel,
és most előre félek, mi lesz, ha pár hónap múlva visszamegyek a munkaerőpiacra, miután a betonbiztos munkahelyem megszűnt még a csed alatt.
Kedves válaszolók! A kérdező már szült, úgyhogy aligha segít rajta az a tanács, hogy inkább nem kellett volna szülni...
A kérdésre a válaszom: Én elfogadnám a szülői segítséget, ha anyagilag szükségem lenne a munkára. Ha nem, akkor amíg lehet, fizetés nélkülire mennék, és megpróbálnám normálisan lekommunikálni ezt a főnökömmel.
"részesülök pozitív diszkriminációban a munkatársaim által"
Ezzel az a baj,hogy a munkatársaidat nem kérdezték meg,hanem te és a hozzád hasonlók megszavazzátok magatoknak az adókedvezményt.
Azokat kellene megkérdezni,hogy akar e titeket támogatni,akiktől emiatt elvesznek.
"Amióta az eszemet tudom, minden állásinterjún hátrányba kerültem azért, mert méhem és petefészkem van, és ezért feltételezték, hogy hamarosan szülni fogok,"
Pontosan azért,mert ilyen családközpontú az átlag felfogás.
Erről ki tehet?Senki.
Ha én nő lennék biztosan elmondanám a helyen,ahová jelentkezek,hogy soha nem akarok gyereket,nem holnap,egyáltalán nem.
Ha egy 30-as nő ilyet mond,annak nem fog holnapra megváltozni a véleménye.
Amiről te beszélsz az teljesen más.Valós félelem,tényleg vannak ilyen nők,hogy alig,hogy elmennek dolgozni egy melóhelyre,már terhesek is lesznek,mert jön utána a sok segély...
Itt nem ez a lényeg,hogy már megvan a gyerek.
A kérdező mielőtt kiment volna Amerikába nem tájékozódott,hogy mi vár majd ott rá.
Ott szembesült ezzel.Ez elég nagy felelőtlenség volt.
Ha pedig tudta,hogy 6 hét a szülési szabadság,akkor nem értem ezen miért nem akkor gondolkozott mikor gyereket szült.
Most meg gondolom az anyjáék felajánlották neki,hogy majd segítenek,de ciki neki ezzel szembesülni,hogy rászorul a szüleire.
"fizetés nélkülire mennék, és megpróbálnám normálisan lekommunikálni ezt a főnökömmel."
És hogy lehet ez "normálisan" lekommunikálni?
Az eset adott,tény,hogy mit akar kérni,attól,hogy előadná a hattyú halálát,még a főnöke nem fog róla mást gondolni.
Teljes mindegy,hogy férfi vagy nő vagyok.
Férfiaknak is van gyerekük.
Aki babázni akar,az menjen el egy állami helyre dolgozni.
Fel kellene fogni,hogy a versenyszférában senkit nem érdekel,hogy neked milyen bajod van,ez alól az sem kivétel,hogy te kisbabázni akarsz.
Minden a pénzről,haszonról,profitról szól.
Főleg Amerikában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!