Tanácsot kérnék, mit lehet ilyen helyzetben csinálni?
Az utcánkban van egy roma család. Eddig nem volt bajom velük. 4 gyerekük van, most pár héten belül születik az ötödik, úgy, hogy a legidősebb 6 éves.
van 2 pelenkás korú gyerekük. Nekem is van egy 24 hónapos és egy 4 hónapos lányom.
nem elég, hogy folyton kéregetnek (már nem tudom, hogyan lerázni őket), múlthéten kértek kölcsön pár pelenkát, azzal a címszóval, hogy csak addig, amíg elmennek a boltba.
A férjem adott nekik, de csak azért, hogy menjenek már el. Azóta meg folyton a ide járnak, nyomják a csöngőt, verik az ablakot. Tegnap is kimentem a zuhogó esőben, hogy menjen már el. Erre közli, hogy de ht mit adjon akkor a gyerekekre éjszakára? Higgyem el, hogy fontos, ha zuhogó esőben eljött.
Erre mondtam, hogy mi alapvetően mosható pelenkát használunk, tehát nem igazán tartunk itthon eldobhatót. Erre közölte, hogy akkor adjam oda azokat. Mondtam, hogy sajnos higéniai szempotok miatt nem adok. Erre dühöngve elment. Próbáltam a nagyapával beszélni. Ő az egyetlen a családjukban, aki normális. De ő is azt mondja, hogy hát a gyerekeknek nehéz, hisz, most fog születni az ötödik gyerek, és hát hó vége van.
Dehát nekünk is. Erre az volt a válasz, hogy de az én férjem dolgozik. De nem azért, hogy őket is mi pelenkázzuk!
Már nem merek igazán a közelükbe sem menni, egyre tolakodóbbak.
Mit lehet ilyen helyzetben tenni?
egyelőre nem járnak ide, mert a csaj bement szülni a kórházba.
Az önkormányzatnál nem garantálták nekik a lakást, azt mondták, hogy a nagyszülők egyezkednek, hiszen nekik egy kisebb lakás is megfelelne, de és akkor a fiatalok maradnának a mi utcánkban. Remélem találnak nekik egy megfelelő otthon a település másik végében ( az anyukám szerint, ha jót kívánunk valakinek, akkor hamarabb teljesül :-D)
Tehát átmenetileg jól vagyunk.
Nem szóltunk a rendőrségnek, mert mi sem szeretnénk ha csapatostul törnének ránk.
Az egyik szomszéd is magára haragította őket, és furcsa mód másnap már be is törtek hozzá éjszaka. Nem vittek el semmit, csak agyontaposták a veteményesét és lemérgezték a jószágokat.
A rendőrség meg szokásához híven nem csinál semmit. A jegyző is nagyon aranyosan kifejtette, hogy nekik is joguk van a mi utcánkban lakni! És amíg a gyerekeiket nem veszélyeztetik, addig nincs semmi gond. Az hogy beszól, az nem zaklatás. Én meg rasszista előitéletek miatt vagyok csak beparázva. Ennyit a mai romaintegrációról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!