Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tanácsot kérnék, mit lehet...

Tanácsot kérnék, mit lehet ilyen helyzetben csinálni?

Figyelt kérdés

Az utcánkban van egy roma család. Eddig nem volt bajom velük. 4 gyerekük van, most pár héten belül születik az ötödik, úgy, hogy a legidősebb 6 éves.

van 2 pelenkás korú gyerekük. Nekem is van egy 24 hónapos és egy 4 hónapos lányom.

nem elég, hogy folyton kéregetnek (már nem tudom, hogyan lerázni őket), múlthéten kértek kölcsön pár pelenkát, azzal a címszóval, hogy csak addig, amíg elmennek a boltba.

A férjem adott nekik, de csak azért, hogy menjenek már el. Azóta meg folyton a ide járnak, nyomják a csöngőt, verik az ablakot. Tegnap is kimentem a zuhogó esőben, hogy menjen már el. Erre közli, hogy de ht mit adjon akkor a gyerekekre éjszakára? Higgyem el, hogy fontos, ha zuhogó esőben eljött.

Erre mondtam, hogy mi alapvetően mosható pelenkát használunk, tehát nem igazán tartunk itthon eldobhatót. Erre közölte, hogy akkor adjam oda azokat. Mondtam, hogy sajnos higéniai szempotok miatt nem adok. Erre dühöngve elment. Próbáltam a nagyapával beszélni. Ő az egyetlen a családjukban, aki normális. De ő is azt mondja, hogy hát a gyerekeknek nehéz, hisz, most fog születni az ötödik gyerek, és hát hó vége van.

Dehát nekünk is. Erre az volt a válasz, hogy de az én férjem dolgozik. De nem azért, hogy őket is mi pelenkázzuk!

Már nem merek igazán a közelükbe sem menni, egyre tolakodóbbak.

Mit lehet ilyen helyzetben tenni?

2010. jún. 1. 08:11
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Ne nyissatok nekik ajtót. Mást nem nagyon tudsz tenni. Nekem is volt ilyen mindent kölcsönkérő szomszédom.
2010. jún. 1. 08:20
 2/23 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy dörömböl az ablakon, akár 20 percet is. Vagy pl. a boltba csak úgy tudok menni, hogy előttük, mert különben min. fél óra kerülő :-(

És az egész család a ház előtt ül, még ebben a szar időben is.

2010. jún. 1. 08:22
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát legjobb volna elköltözni. Mondanám, hogy jelentsd fel zaklatásért , nagy ívbe kerüld, ne állj velük szóba de beléd fognak kötni, lehet még durvább is történik. Sajnálatos, hogy ilyen világot kell élnünk, hogy a vétlen a bűnös, neki kell költöznie.....Borzasztó. Ne haragudj nem tudok mást tanácsolni, mint azt, hogy kerüld őket, tégy úgy mint aki nincs otthon , és reméljük a legjobbakat, hogy nem kötnek beléd. Esetleg fogj össze a szomszédokkal, és egyesül erővel bojkottáljátok őket
2010. jún. 1. 08:23
 4/23 anonim ***** válasza:
92%
Hát nem irigyellek.Ezért nem kellett volna egyszer sem adni,de hát ki tudhatja,én is ilyen vagyok,biztosan adtam volna.Csak határozottan lehet lerázni,a férjed vagy te mondjátok meg hogy NEM adtok semmit,és ha tovább zaklatnak kihivjátok a rendőröket.Azt is meg lehet mondani hogy azért nem adtok mert tolakodóak lettek,és vissza akarnak élni a jó indulatotokkal.
2010. jún. 1. 08:25
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Jaj ez nagyon gáz!

Ráadásul roma család akihez ha egy rossz szót szólsz akkor az egész pereputty odacsődül...elég kellemetlen.

Gyámügyön esetleg nem tudod megemlíteni?

Lehet hülyeség,de rendőrségen?Ne érts félre nem feljelenteni kell őket hiszen tulajdonképp nem csináltak semmi rosszat,csak rákérdezni a rendőrségen,hogy ilyen "zaklatáskor" mit lehetne tenni.

És ahogy írták már,ne nyiss ajtót.

Jobb ötletem nincs.

2010. jún. 1. 08:25
 6/23 A kérdező kommentje:

A szomszédok idős nénik. Ők csak a nagypapával beszélnek, ahogy mi is. Ők költöztek a nagyszülők nyakára, mert kilakoltatták őket. most úgy néz ki, hogy kapnak egy szükséglakást a település másik végén, de ezt az önkormányzat már fél éve igéri.

Szinte retegésben tratják a környéket.

Most újjították fel a jászóteret az utcánkban, de oda sem lehet kimenni nyugodtan tőlük. Az apát, majd minden héten elviszik a rendőrök.

A csaj meg hát képzelhetitek 21 évesen az ötödik gyerekkel. De furcsa, cigire mindig van pénzük :-(

2010. jún. 1. 08:26
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Csak határozottnak kell tűnnöd!Én is segítettem aztán mindig kértek majd egyszer megláttam a nő szájában a cigit és közöltem,hogy soha többé nem adok semmit,be ne merjen csengetni mert kihívok rá minden szervet!!!!Azóta semmi:)
2010. jún. 1. 08:53
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Ott a pont az utolsó válaszolónál.Amég cigire költi a pénzét,addig tőled ne kérjen semmit.
2010. jún. 1. 08:55
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
mindig küldd el az önkormányzathoz. mondd el nekik részletesen merre kell menni. mondd azt, hogy beszéltél a védőnővel és az önkormányzattal, menjenek hozzájuk,mert te nem tudsz segíteni. mondd meg, hogy szóltál a családvédelmiseknek, mert látod hogy nagy baj van náluk és Te csak segíteni szeretnél. ártatlan, aggódó pofival. tényleg nagyon sajnálod őket ezért szóltál már mindenkinek a városban. mi is kicsit cigányos környéken lakunk és hozzám is jöttek a cigány kismamák koldulni. mindig ezt csináltam: sajnálkozó pofi, könnycsepp a szembe: "értem, hát tényleg szörnyű, de már szóltam a védőnőnek megy a családvédelmiseknek, hogy menjenek magukat megnézni, mert nagyon rosszak a viszonyok, majd ők segítenek. meg tessenek bemenni az önkormányzatba". stb... ettől megijedtek, azóta nem jönnek. ha tényleg verik az ajtót, akkor viszont rendőrség, és családvédelem tényleg.
2010. jún. 1. 09:00
 10/23 anonim ***** válasza:
51%

Hú, ez durva... Az a baj, hogy az ilyen emberekkel semmit nem lehet csinálni, mert tudtommal tényleg nem ütközik törvénybe, hogy a szomszédjukhoz bekopogjanak és kérjenek ezt-azt. Bár szerintem ez egy bizonyos idő után már eléggé zaklatásnak számít.

Ha csak pelenkát kunyerálnak, akkor én azt csinálnám, hogy vennék egy csomag legeslegvackabb pelenkát, tudod, ilyen nejlon borítású, olcsó szemetet. Ha kérnek, abból adnék. Egy idő után szerintem rájönnének, hogy mekkora bóvlit kapnak tőletek, mert az kb. fél óra alatt átázik, ereszt mindenhol, stb. Talán ettől rájönnének, hogy nem járnak jól vele, ha tőletek kérnek.

De ha ezek után sem állnak le, akkor beszélj a védőnővel, hogy sosincs pelenkájuk, mindig tőled kérnek, hátha ő meg tudja oldani, hogy kapjanak valahonnan. Nem mintha ez lenne a legjobb megoldás arra, hogy rájöjjenek, hogy talán nem kéne ennyi gyerek, ha még a legalapvetőbb dolgokat sem tudják megvenni, de sajnos nem igazán tudom, mi a módja, hogy erre rájöjjenek.

2010. jún. 1. 09:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!