Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tanácsot kérnék, mit lehet...

Tanácsot kérnék, mit lehet ilyen helyzetben csinálni?

Figyelt kérdés

Az utcánkban van egy roma család. Eddig nem volt bajom velük. 4 gyerekük van, most pár héten belül születik az ötödik, úgy, hogy a legidősebb 6 éves.

van 2 pelenkás korú gyerekük. Nekem is van egy 24 hónapos és egy 4 hónapos lányom.

nem elég, hogy folyton kéregetnek (már nem tudom, hogyan lerázni őket), múlthéten kértek kölcsön pár pelenkát, azzal a címszóval, hogy csak addig, amíg elmennek a boltba.

A férjem adott nekik, de csak azért, hogy menjenek már el. Azóta meg folyton a ide járnak, nyomják a csöngőt, verik az ablakot. Tegnap is kimentem a zuhogó esőben, hogy menjen már el. Erre közli, hogy de ht mit adjon akkor a gyerekekre éjszakára? Higgyem el, hogy fontos, ha zuhogó esőben eljött.

Erre mondtam, hogy mi alapvetően mosható pelenkát használunk, tehát nem igazán tartunk itthon eldobhatót. Erre közölte, hogy akkor adjam oda azokat. Mondtam, hogy sajnos higéniai szempotok miatt nem adok. Erre dühöngve elment. Próbáltam a nagyapával beszélni. Ő az egyetlen a családjukban, aki normális. De ő is azt mondja, hogy hát a gyerekeknek nehéz, hisz, most fog születni az ötödik gyerek, és hát hó vége van.

Dehát nekünk is. Erre az volt a válasz, hogy de az én férjem dolgozik. De nem azért, hogy őket is mi pelenkázzuk!

Már nem merek igazán a közelükbe sem menni, egyre tolakodóbbak.

Mit lehet ilyen helyzetben tenni?

2010. jún. 1. 08:11
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Ez a koldulós módszer sok helyen van, úgy látom...nálunk is van egy kismama, 28 éves, a hatodik gyereke születik pár héten belül. Cigizik az egész család, tüzifájuk nem volt fél télen, de hozzám küldte a "kedves" anyuka a 11 éves lányát, hogy adjak neki cipőket. Közben köszönni azt nem tudnak. Adtam én már nekik gyógyszert, pelenkát, zsáknyi ruhát, de már nagyon megbántam...

Most szintén egy olyan család költözött a környékre, akik már eleve kinézik a gyerekes családokat, és úgy mennek hozzájuk, hogy ami már ott szerintük úgysem kell ruha, cipő, azt adják nekik...felháborító ez a viselkedés!

Amit tudtok tenni: a férjed alaposan elküldi a francba őket! ( az én férjem nem veszekedős, de ezt tenné!)

Valóban szólsz a védőnőnek, családgondozónak, jegyzőnek, és intézkedjenek ők!

Neked abszolút nem kell más felelőtlen család helyett pelenkát venned! Egy darabot nem adnék a helyedben!

2010. jún. 1. 09:40
 12/23 A kérdező kommentje:

Ma már kétszer küldtem el őket. Mindig másik jön kuncsorogni.

Kb. 2 éve költöztek ide. Vannak más romák is a környéken, de velük nincs gond. Sőt, eddig én is azt hittem, hogy csak a rasszisták nem tudnak velük normálisan kijönni. Hát most én is megtaláltam a magam példáját :-(

Sajna a jogait nagyon tudja. Mondtam, hogy menjen el --> ez közterület, és senki nem tiltja, hogy becsöngessen.

Az egyik szomszéd, mondta, hogy menjen el, erre rávágta, hogy ha bemegy és ő nem üt, akkor őt ki se lehet dobni, mert nem arányos a védekezés.

Tehát a jogaival tisztában van. A védőnővel beszéltem, ő sem tud mit tenni. Azt mondta, hogy nem ellenőrizhetik, hogy a segélyeket mire költik.

2010. jún. 1. 09:47
 13/23 anonim ***** válasza:

9.40-es vagyok.

A jegyző, a családvédelmis, a védőnő együtt igenis kötelesek erről a problémáról tájékozódni, védelembe venni őket! Itt a környéken is volt ezekre példa. Megkeseríteni mások életét az jogos?!?! Ne hagyd magad! Telefonálj a fent írtaknak, és panaszold be ezt a családot!

2010. jún. 1. 09:57
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Ne nyiss ajtót,ha mégis mondd meg hogy ha ezerszer csöngetnek akkor sem kapnak semmit mert igy viselkednek,arra játszanak hogy megunod,és adsz valamit.Tudod,mint a hisztizős gyerek...ez türelemjáték,ki birja tovább...
2010. jún. 1. 10:11
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon eldurvul a helyzet, akkor én azt tenném, hogy amikor szokás szerint csönget, akkor kimennék, mondanám neki, hogy menjen el, és ha nem akar, akkor elővenném a telefonomat, és mondanám neki, hogy hívom a rendőröket. Vagy megijed tőle, vagy nem, de ha nem megy el, akkor tényleg hívnám őket. Ha a rendőrök kijönnek, akkor nekik meg elmondanám, hogy többször is mondtam ennek a családnak, hogy ne csöngessenek be, hagyjanak békén, de mégis állandóan ott sertepertélnek a ház körül, értessék meg velük ők, hogy nem kívánatosak nálatok.
2010. jún. 1. 10:12
 16/23 A kérdező kommentje:

Hát alapvetően én is ilyen határozott szoktam lenni. Nem is tudom, hogy mi van velem. A párom nem is hiszi el, hogy nem tudom a helyzetet kezelni.

Teljesen úgy állítják be a dolgokat, mintha én nem lennék normális, amikor nem adok nekik.

Elég manipulatívak.

A rendőrség sem tesz semmit. Tényleg nem telik el hét úgy, hogy az apát ne vigyék be valamiért.

Mégsem történik semmi.

2010. jún. 1. 10:24
 17/23 anonim válasza:
100%
Meg kell nekik mondani hogy őrülsz ha te is meg tudsz élni nem ám még másokat el tartani !!határozzotan és nem kell félni tőlük !!egyszer kétszer ugyis fognak még menni de az a lényeg hogy ne várakoztasd meg őket !!mindjárt menj ki hogy nincsen,vagy el fogyott és menj be!!!ne félj ugy is meg unják és nem fognak tőbbet kéregetni !!
2010. jún. 1. 12:49
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen mond azt,hogy nem adsz többet,menjenek el,nincs.Ezt egy párszor megfogjátok játszani de megfogják unni.Amugy az a nagyon olcsó nejlonos boritású pelenka szerintem jó.Én kaptam már olyat csak az nem tetszett,hogy nejlonmos volt,de nem volt baleset.És ők ezzel nem fognak foglalkozni,nekik mindegy.Nagyon sajnálom a helyzetedet,mi 2évig éltün 2cigány családdal 1 társas házban.Tudni kell őket kezelni,a szintükre süllyedni és ugy elmagyarázni nekik a dolgokat.Félelmet ne lássanak csak határozottságot,mert minden kis bizonytalanságra ugranak.Ha az utcán is leszolitanak,mond nektek sincs,nem tudsz adni,nagyon sajnálod de ez van.Majd késöbb ird már meg ha van kedved hová jututatok.
2010. jún. 1. 13:47
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg csak az használ, ha határozottnak látszol. Ha látnak rajtad egy kis megingást, akkor kész az egész. És igen arra utaznak, hogy majd megunod, és adsz nekik amit kérnek, csak hogy menjenek el. Ha nem lenne ott a két gyereked, azt mondanám hagy had csengessenek, kopogjanak, de ha alszanak a gyerekek, ezt nem lehet kivitelezni. (nekem is van egy másfél éves lányom, és 25 hetes vagyok ikrekkel).

Nálunk is van ilyen, akit alig lehet lerázni, és csak ez a módszer vált be. (mellesleg nálunk nem is roma az illető)

Kitartás, és határozottság! Lassan, de meg fog oldódni. (és talán végre megkapják azt a lakást is, valahol távolabb tőletek)

2010. jún. 1. 14:44
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon durva.

Azon a mondaton akadtam ki,hogy:De a te ferjed dolgozik.Es a roma apuka miert nem?????????

Komolyan pofatlan banda.

Az en 75 eves nagymamam falun 2 cigany csalad kozott lakik.Azok is mindig mennek es kernek:tojast,lisztet,cukrot,kavet mindent.Aztan az uj szokas:telefonalni is atmentek mindig.Majd penzt kertek.

Mondtuk a mamanak,hogy egy ido utan nem fogja tudni oket lerazni.Ugy is lett.A vegen meg a penz tarcajat is elloptak.

Na ott kapott eszre a Mama.Szegeny csak joszivu akart lenni es igy visszautott.

Azota mar a szuleimnel lakik mert nem engedtuk tovabb,hogy ott eljen,kitudja mi tortenhetett volna vele ezutan.

Kuld el maskor sot ne is menj ki,ne nyiss ajtot es ha dorombol az ajton akkor szolj ki,hogy meg egy ilyen es szolsz a rendoroknek es ha tenyleg nem veszik komolyan akkor maris telefonalj.

11 honapos kisfiu anyukaja

2010. jún. 1. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!