Tanácsot kérek, bővebben lent! Hasonló helyzetben anyuka?
Szia!
Ne aggódj. Nálunk is ugyanz volt. Ne keltsd fel, hagyd aludni nyugodtan, ha nem sír szopizás után, és ennyit alszik, akkor vszínüleg elég neki a tej.Nálunk az első időben a babám 40-50 grammokat szopott és nagyon jól aludt éjjel is. Aztán gyarapodott 70-90-ig.
Én elkovettem azt a hibát, h a h*lye védőnőm javaslatára adtam pótlást, h annyit egyen amennyi elő van írva. A végén tápszeres lett.Minden babának más az igénye, ő tudja és jelzi ha jól lakott. Még mondott olyant is a védőnő, hogy azért alszik ilyen jól, mert éhes, és van ilyen, h nem sír a baba, bár nálunk ha éhes volt mindig sírt. Hát nem tudom, sztem ez hülyeség, ha éhes a baba azt jelzi nem alszik el, már utólag bánom, hogy tápszert adtam, holott tudtam volna szoptatni, csak esetleg gyakrabban.Nyugi, szoptasd csak.
Nem sárgult be a babád nagyon a kórházban? Csak a sárgulásra (és így a hosszú alvásokra) hajlamos babákat kell csak ébreszteni enni, a többieket általában nem. (A napi egy hosszabb 4-5 órás alvás normális ebben a korban.) Ha nem vagy biztos ebben a dologban, kérdezd meg a gyerekorvost, szerinte mit tegyél.
Ha nagyon aggaszt a dolog, szerintem hívj fel egy szopitanácsadót, ő pontosabban fogja tudni, mit kérdezzen, és hogy mi lehet az ok. Sok baba lassan kezd csak el hízni, ahogy itt is írták, de hogy nálatok is így van-e vagy esetleg tényleg van valami, azt ennyiből nem lehet megítélni.
Az biztos, hogy a tejed tökéletes minőségű (már ha nem vagy súlyosan alultáplált, ami, gondolom, nem vagy). :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!