Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tanácsot kérek, bővebben...

Tanácsot kérek, bővebben lent! Hasonló helyzetben anyuka?

Figyelt kérdés
Kislányom két hete 3300grammal született, a kórházból 3100el jöttünk ki. Azóta viszont csak 80 grammot hízott a két hét alatt. Igény szerint szoptatok, nem háromóránként, van hogy egy nap csak ötször eszik. Nem hatszor, ahogy kellene. Minden étkezésnél megeszik 70-80 grammot, de ezek szerint nem elég neki. Vagyis elég, hiszen sokszor már visszafelé jön belőle, vagy elégedetten elalszik, nem kel fel óránként hogy ő éhes. Négy-öt órákat elalszik. Nem erőszakolhatom rá a kaját. Ma próbáltam, felkeltettem, hogy egyen, nagy nehezen 30 grammot belenyomtam. Az este fürdetés utáni vacsinál szintén próbálkoztam, hogy még egyen, de egyet beleszívott ami kifolyt a száján és vége, elaludt. Magyarán marhára nem volt éhes. A tejemmel lehet valami baj, hogy nem hízik a pici? Nagyon aggódom miatta, hogy valaami baj van.
2009. szept. 10. 21:40
 1/7 anonim ***** válasza:
A tejeddel biztosan nincs baj.Ha lenne,akkor a pici nem aludna el szopás után.Kérdezd meg a védőnőt,vagy az orvost,mi a véleménye a gyerek súlyáról.Így nem lehet jó tanácsot,vagy véleményt mondani.
2009. szept. 10. 21:49
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne aggódj. Nálunk is ugyanz volt. Ne keltsd fel, hagyd aludni nyugodtan, ha nem sír szopizás után, és ennyit alszik, akkor vszínüleg elég neki a tej.Nálunk az első időben a babám 40-50 grammokat szopott és nagyon jól aludt éjjel is. Aztán gyarapodott 70-90-ig.

Én elkovettem azt a hibát, h a h*lye védőnőm javaslatára adtam pótlást, h annyit egyen amennyi elő van írva. A végén tápszeres lett.Minden babának más az igénye, ő tudja és jelzi ha jól lakott. Még mondott olyant is a védőnő, hogy azért alszik ilyen jól, mert éhes, és van ilyen, h nem sír a baba, bár nálunk ha éhes volt mindig sírt. Hát nem tudom, sztem ez hülyeség, ha éhes a baba azt jelzi nem alszik el, már utólag bánom, hogy tápszert adtam, holott tudtam volna szoptatni, csak esetleg gyakrabban.Nyugi, szoptasd csak.

2009. szept. 10. 21:49
 3/7 anonim ***** válasza:
Ja, még annyi hogy az én lányom 3700-al született, és 3120ra esett vissza. És kb. a 4.hétnél kezdett csak el gyarapodni, mégsem volt semmi baja.
2009. szept. 10. 21:51
 4/7 anonim ***** válasza:
A tejeddel biztosan nincsen baj,de ha ilyen kis mennyiségeket szopik,esetleg próbáld meg azt,h szoptatás előtt fejsz egy kicsit,így a hígabb első tejből kevesebbet, a zsírosabb hátsó tejből többet szopik.
2009. szept. 10. 21:54
 5/7 anonim ***** válasza:
A második válaszoló irásához: nekem három gyerekem van és hat unokám.Egyikük sem aludt el soha,ha még éhes volt.Az a védőnő valóban h.-lyeséget mondott.Legfeljebb,akkor alszik el éhesen,ha az anyja sírni hagyja és elfárad szegény,másképpen nem.
2009. szept. 10. 22:30
 6/7 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, nekem mind a két gyerekem az első két hétben aluszékony volt, keveset szopiztak és alig nőtt a súlyuk, aztán kezdődtek az éjszakázások és állandóan ettek, a kisfiam még most is, a tegnapelőtt töltötte a két hónapot és 5500 g lett, 3200 g-mal született. Szerintem, ha aggódsz kérd ki a védőnő tanácsát, de mindenképp folytasd a szoptatást, mert a tejeddel semmi gond nincs, és az a legjobb a babádnak. Kitartás
2009. szept. 11. 06:05
 7/7 xStefix ***** válasza:

Nem sárgult be a babád nagyon a kórházban? Csak a sárgulásra (és így a hosszú alvásokra) hajlamos babákat kell csak ébreszteni enni, a többieket általában nem. (A napi egy hosszabb 4-5 órás alvás normális ebben a korban.) Ha nem vagy biztos ebben a dologban, kérdezd meg a gyerekorvost, szerinte mit tegyél.

Ha nagyon aggaszt a dolog, szerintem hívj fel egy szopitanácsadót, ő pontosabban fogja tudni, mit kérdezzen, és hogy mi lehet az ok. Sok baba lassan kezd csak el hízni, ahogy itt is írták, de hogy nálatok is így van-e vagy esetleg tényleg van valami, azt ennyiből nem lehet megítélni.

Az biztos, hogy a tejed tökéletes minőségű (már ha nem vagy súlyosan alultáplált, ami, gondolom, nem vagy). :)

2009. szept. 11. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!