Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Itt a tökéletes anyák, az...

Itt a tökéletes anyák, az életben a tökéletlen anyák vannak?

Figyelt kérdés

Pár kérdést elolvastam.Ami lejött:

-mindenki csak egészséges zöldség-gyümölcsöt ad a gyerekénekm otthon, suliba

-évekig tévét semennyit sem nézhet, mert káros

-minden gyerek következetesen van nevelve, de egyébként is teljesen megért mindent, nyugis

stb. stb. igazából nem érdekelne, de jól le van alázva sok helyen a kérdező, vagy az ellentéte válaszoló

Na erre az életben meg miket lát az ember. Kisgyerekes anyukák a boltba már nyomják a gyerek kezébe a fornettit, egy halom édességgel jönnek ki, meg a 12%-os gyümilével. Tegnap az orvosi rendelőben kár, hogy nem fotóztam, 8 gyerek, mindegyik kezében mobil ( épp totyogó kezében is!!)! Buszon dettó. Én már évek óta nem láttam váróban mesekönyvet odaadni anyukától gyereknek.Utolsó kérdést hagyjuk is,mintha félnének beismerni a szülők , hogy bizony neki is dacos a gyereke és hisztis. Bár hallottam én már anyukát nyilatkozni tündibündi édi nyugis kisfiáról, aki épp hisztirohamot kapott, de még akkor is azt szajkózta, hogy nyugis gyerek :) Szerintem nem szégyen, ha egy gyerek az gyerek. Minek tökéletességre törekedni.

Millió más hasonló példát lehetne felhozni, ami itt leíródik, de az életben inkább az ellenkezőjét tapasztaljuk.

Miért van ez??

2017. nov. 21. 13:28
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
64%
Itt mindenki azt mond magáról és családjáról amit akar. Nem fog kiderülni soha, hogy igazat ír-e, vagy sem. Így sokan azt írják le, amit csak akarnak/kitalálnak/elképzelnek, ami az “ideális” lenne. Sokan meg csak azért válaszolnak, hogy bele kössenek másokba, hogy le “szaranyázzák” egymást. Ez egy ilyen oldal és egyre rosszabb.
2017. nov. 21. 14:38
 12/27 anonim ***** válasza:
33%
Nekünk a fogzás miatt sokszor nyűgös a gyerek ejjel sokat kel erre párom más nem mond ilyet,mondom sokan h mondanák már meg h gondok vannak ott is. Mindenkinek nevetve fogzik a gyereke csak nekünk nem XD
2017. nov. 21. 16:01
 13/27 anonim ***** válasza:
31%
Tényleg akkora különlegesség rendes gyümölcslevet adni neki? Én sem iszom meg a 12 százalékost. Amúgy, hogy,más mit ad, az nem érdekel, mindenkinek a magánügye.
2017. nov. 21. 16:11
 14/27 A kérdező kommentje:
Utolsó látom megértetted a kérdés lényegét :)
2017. nov. 21. 16:25
 15/27 anonim ***** válasza:
42%
16 hónapos gyerekem kap dörmit, kubut, vitatigrist. Ha mi eszünk megkóstolja a sültkrumplit. Nyáron egyszer kapott néhány nyalás fagyit, megízlelte a csokit. Sokat megy nálunk a tv, mint háttérzaj, tableten a kicsi is néz alkalomattán mesét, mondókát. Én sem adom oda neki a telefonomat, a fisher price-os nem érdekli, kapott egy nagyon régit ami az enyém volt. Csak olyasmit tiltok ami a testi épségét veszélyezteti. Semmit sem viszünk túlzásba, de nem hiszem, hogy kéthetente egyszer egy kis sültkrumplitól baja lenne. Szépen fejlődik minden téren. Mindenkinek meg lehet a véleménye, de én mindezek mellett jó anyának tartom magam.
2017. nov. 21. 16:33
 16/27 anonim ***** válasza:
20%

Van ilyen is olyan is. És nem hiszem hogy valaki attól tökéletes anya hogy csak egészséges ételt ad a gyerekének, vagy nem nézhet tvt.

Az enyém is eszik édességet, fornettit(hetente egy-szer kétszer) viszont naponta eszik zöldséget és gyümölcsöt.

Tvt nézhet, napi összesen 40 percet.

Telefont, tabletet nem kap a kezébe, este mesét olvasok neki, ha valahol várakoznunk kell, ott is mesét mondok, mondókázok. De nincs eltiltva a technika fejlődésétől, egyszerűen azt gondolom hogy 3 évesen még nincs felkészülve rá.

Azt gondolom mindenben a mértékletességre és egyensúlyra kell törekedni.

Azt nem állítom hogy nyugis, mert néha olyan hisztirohamot kap hogy én is megijedek. (Ma pl azért mert cikkekre szeleteltem az almát kocka helyett, amit ő ugyan nem mondott de tudnom kellett volna :-D)

Azt veszem észre, hogy sok embernek a gyereke a legnagyobb dolog, amit véghezvitt, és úgy érzi, ezért kutya kötelessége a külvilág felé azt mutatni hogy minden a lehető legjobb. Nekem is van egy barátnőm, állítása szerint az ő gyereke a világon a legjobb, négy évesen két nyelven olvas stb. Az az igazság, hogy kitalált nyelven halandzsázik "olvasás" közben, és barátnőm néha kiért belőle egy-egy angol vagy francia szót,ezért már úgy adja elő hogy az ő gyerek zseni.

Ilyen lett a társadalom, mindenhol(tv internet, magazinok) a tökéletes anyákat istenítik, és sokan azt gondolják, ha ők nem azok, vagy legalábbis nem azt mutatják, akkor kevesebbet érnek, vagy a többi nő lenézi őket. Egyfajta megfelelési kényszernek értékelem ezt a helyzetet.

2017. nov. 21. 16:58
 17/27 A kérdező kommentje:

Igen utolsó, én is így gondolom, de ezért még nem kellene ugye másokat alárendelnünk. Mert tegyük fel, csak példákat mondok, a gyerekem nem tévézik, de iszik 25-ös almalevet, de csillivilliek a fogai. Vagy a gyerekem sokat telefonozik, de emellett kitűnő tanuló és versenyeket nyer. Vagy vagy vagy. Senki sem tökéletes és senki sem tökéletlen. Persze nyilván most nem kirívó szélsőségeket nézem. Nem nézem le aki tévé elé ülteti, de azt sem aki 3 kg gyümölccsel eteti.

Magunknak, a családunknak kellene megfelelni, nem kifele! Főleg nem mások "tiprásával"

egyik gyerekem beteg, jócskán elvan maradva a fejlődése, nyilván nem mond verseket, nem számol meg ilyenek. De jóval többet tud, mint amit megjósoltak neki. Emögött értelemszerűen mindennapos kemény munka van. Barátnőm erre jön és a pofámba mondja, hogy az ő fiatalabb gyereke már számol. (2 évesen), mert ő sokat foglalkozik vele. ez ugye mindent elmond (szerinte én nem, mert nekünk mindez nem megy). Aztán másik ismerősöm elment hozzájuk, neki is dicsekedett a számolással. Majd a gyerek elkezdett számolni : egy,öt, tííííz. Na ez volt a számolás, miközben végigszaladt az ujjaival. Már erre nem tudok mit mondani. De ő is úgy mondom , hogy messziről jött ember azt mond amit akar, mert ritkán találkozunk, évente egyszer kb.Ez hasonló lehet a netes válaszolókkal, ahol minden tökéletesen fullos. Van egy kérdés, ahol a válaszok ledöbbentettek, régebben olvastam, majd megpróbálom visszakeresni, na ott volt a sok tökéletes válasz, el nem tudom képzelni, hogy picit is belegondoltak e a kérdésbe

2017. nov. 21. 17:11
 18/27 anonim ***** válasza:
17%
Miért mi a lényeg? Szerintem az, hogy olyan rohadtul unatkozol, hogy a gyk kommentelöinek válaszait elemezgeted, pedig normális ember tudja, hogy az interneten mindenki mást mutat, mint a valóság
2017. nov. 21. 17:49
 19/27 A kérdező kommentje:

Unatkozom, mert kórházban vagyok. Családom később jön be. Miért is gond ez neked?

Hát mivel én magamból indulok ki, ergo baromira nem egyértelmű , hogy neten, idegenül, arc nélkül felnagyítom magam és másokat lenézek. Te is magadból indulsz ki, gondolom....nem muszáj válaszolni, ha ennyire mélyen érint a kérdés. Nem az ajtódat verem, nem a telefonodat csörgetem, innen kezdve, nem kell kényszert érezni, hogy írj.

2017. nov. 21. 17:59
 20/27 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem nyugi és jobbulást!
2017. nov. 21. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!