Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Itt a tökéletes anyák, az...

Itt a tökéletes anyák, az életben a tökéletlen anyák vannak?

Figyelt kérdés

Pár kérdést elolvastam.Ami lejött:

-mindenki csak egészséges zöldség-gyümölcsöt ad a gyerekénekm otthon, suliba

-évekig tévét semennyit sem nézhet, mert káros

-minden gyerek következetesen van nevelve, de egyébként is teljesen megért mindent, nyugis

stb. stb. igazából nem érdekelne, de jól le van alázva sok helyen a kérdező, vagy az ellentéte válaszoló

Na erre az életben meg miket lát az ember. Kisgyerekes anyukák a boltba már nyomják a gyerek kezébe a fornettit, egy halom édességgel jönnek ki, meg a 12%-os gyümilével. Tegnap az orvosi rendelőben kár, hogy nem fotóztam, 8 gyerek, mindegyik kezében mobil ( épp totyogó kezében is!!)! Buszon dettó. Én már évek óta nem láttam váróban mesekönyvet odaadni anyukától gyereknek.Utolsó kérdést hagyjuk is,mintha félnének beismerni a szülők , hogy bizony neki is dacos a gyereke és hisztis. Bár hallottam én már anyukát nyilatkozni tündibündi édi nyugis kisfiáról, aki épp hisztirohamot kapott, de még akkor is azt szajkózta, hogy nyugis gyerek :) Szerintem nem szégyen, ha egy gyerek az gyerek. Minek tökéletességre törekedni.

Millió más hasonló példát lehetne felhozni, ami itt leíródik, de az életben inkább az ellenkezőjét tapasztaljuk.

Miért van ez??

2017. nov. 21. 13:28
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem inkább sokszor jobb és rosszabb periódusok vannak. A pici most dackorszakos, sokszor mondtuk, hogy a nagy soha nem volt ilyen rossz, aztán eszembe jutott, hogy miket csinált, hát dehogynem, ugyanilyen volt ő is ebben a korszakban.Gondolom ezeknél az anyáknál is ezek a dolgok hirtelen a feledés homályába vész.
2017. nov. 21. 13:35
 2/27 A kérdező kommentje:
Nekem is van jó és rossz periódusom. Mégsem kezdem el a másikat leszólni szó szerint, hogy vitamint ad a gyerekének, ezzel sz@r anya, mert én zöldséget adok csakis egészségesen etetem. Az én gyerekem mondjuk bacca megenni a zöldséget, inkább éhenhalna, de nem. Megértem, ha vki plusz vitamint ad. De miért lenézni? Ezt épp egy másik kérdésben olvastam. Ma volt kis időm, sokat átnézegettem. Egyébként azt sem hiszem, hogy annyira húdenagyon tömik a gyerekek kétpofára a zöldésgetket.Persze biztos vannak kivételek, de szerintem nem a többség. Annyi olyan életszerű kérdés van és olyan csúnyán leoltják a kérdezőt.
2017. nov. 21. 13:41
 3/27 anonim ***** válasza:
49%

Akkor én szar anya vagyok, mert az én gyerekem is kapott már 12 %-os szívószálas üdítőt, meg dörmi kismackót. És nincs két éves, de van telefonja, mert én bizony nem adom neki oda a 300 ezres telefonomat.. (Az övé, egy régi telefon, ha eladnám sem kapnék érte semmit, ezért kapta meg ő)de még így sem sokat játszik vele, mert nem érdekli.

És én napi szinten megkapom a lenéző pillantásokat, mert a gyerekem az ÖSSZES boltba, ahová bemegyünk, földhöz vágja magát.

Nem érdekel senki véleménye. Egészséges, okos gyerek. Most hisztis. Ez van.

2017. nov. 21. 13:54
 4/27 anonim ***** válasza:
43%
Igazabol ezzel a nagy megfigyelessel nem talaltad fel a spanyol viaszt, es valaszt sem fogsz kapni. Max jol elelmelkedtek a valaszadokkal, de csak ragjatok a temat, mint tini a ragogumit, eredmeny megsem lesz. Ugyanis nem vagyunk egyformak. Mindenki mindent mashogy lat, mashogy gondol, es persze az a jo ahogy o latja. Ez nem csak a gyereknevelesre igaz!
2017. nov. 21. 13:54
 5/27 A kérdező kommentje:
Nekem csak furcsa. Ahogy az ember a válaszokat olvassa azt érzi, hogy húú, itt mindenki tökéletes. De ha kimegy az utcára máris talál megtalálja a helyét. És az utca embere nem szajkózza, hogy csakis frissen facsartat ad a gyereknek vagy sose néz tévét.
2017. nov. 21. 13:57
 6/27 anonim ***** válasza:
21%

De ettől függetlenül hogy mit látsz az utcán, miért hihetetlen, ha valaki nem érzi szükségét az 1 évesét lenyomni a tévé elé és van pénze jobb gyümölcslére?

Mondjuk nem gondolom, hogy ebből állna a "jó anyaság". És nem is verem magam rá.

Egyébként a 2 évesem nem tévézik, préseltet hígítva vagy vizet iszik, vitamint nem hajlandó bevenni, inkább visszahányja, de a zöldségekkel is hadilábon áll. Rossz evő, még édességgel se lehetne megtömni. És durván dackorszakos, az imént 40 percet hadakoztunk, mire hajlandó volt aludni (miközben olyan fáradt volt, hogy lefejelte a padlót). De boltban spec jön mellettem, mint a kisangyal, "csak" itthon vagy a játszótérről eljövetelkor tombol.

2017. nov. 21. 14:09
 7/27 A kérdező kommentje:
De akkor miert csak azok valaszolnak a kerdesekre,akik minimum.lenézést tanusitanak? Nem.baj ha tevezik,az se ha nem. Nem.baj,ha százas gyumit iszik,az se ha nem es stb. De a válaszokat 90%,ban olyanok adják,akik tökéletességet tükröznek. Nekem 3 gyerekem van,kb mindent elmondhatnek,hisz mindharom teljesen más tipus.
2017. nov. 21. 14:14
 8/27 anonim ***** válasza:
42%

Nem minden kérdésre ugyanazok válaszolnak. Van aki erre, van, aki arra ugrik jobban.

Én pl. etetés terén szaranya vagyok. Nagyon akartam eleinte jól csinálni, de olyan szinten volt rossz evő a lányom az első pillanattól kezdve, hogy egy idő után eljutottam odáig, hogy engem nem érdekel, hogy nem mintaétrenden él, csak egyen már valamit. Most 2,5 éves, sokat javult, de nagyevő nem lett, egy normál adag felét eszi kb. ritka, mikor többet. Ő ilyen. Csokit meg ilyeneket kap, ugyanis és annak híve vagyok, hogy a teljes tiltás nem jó, mindent lehet, ésszerű határokon belül, megfelelő mértékben. Szóval én pl nem az az anyuka leszek, aki leoltja azt, akinek sült krumplit ebédelt a másfél évese, mert én tudom, hogy egy valóban rossz evő gyerek szószerint éhezik inkább, minthogy megegye, ami neki nem szimpi.

Tévé: én nem vagyok álszent, nálunk sokszor megy. Nem a gyereknek, őt nem is igazán érdekli, max néha felfigyel egy-egy mesére. Nekem kell sokszor háttérzajnak. Tudom, az a legrosszabb, fúj, szaranya.

A következetesség az egyetlen, amit én tényleg komolyan veszek, és látom,hogy be is válik. Nem, nem nyugodt alapból a gyerekem, nagyonis tud cirkuszolni, nemis akárhogy,de én ezt akkor sem vagyok hajlandó nyilvánosan megengedni. 2,5 éves, kb 1 éve dackorszakos ugye, mostanra elég jól megtanultam,hogy kezeljem, és legtöbbször bejön. Ha pont nem, akkor meg bulinak vége, megyünk haza és kész, nekem biztos nem fog polcokat borogatni, meg a földön fetrengeni. Most már ritkán van rá szükség egyébként, hogy ezt alkalmazzam,tudja, hogy nem viccelek, elég szólni.

Ja és igen, abban is szar vagyok h amúgy nem váromel egy ekkora gyerektől,hogy bemenjen egy boltba, ami tele van olyan dologgal, ami ingerli, és hiszti nélkül, üres kézzel jöjjön ki. Mindig megmondom neki, hogy vehet EGY dolgot, amit megkap, MIUTÁN kifizettem. Ez teljesen beválik. Volt, hogy követelőzött még, akkor nem kapott semmit. Ezt is megtanulta. Szóval én inkább a "nem lehet

2017. nov. 21. 14:16
 9/27 anonim ***** válasza:
35%
Bocs, elküldtem véletlenül. Szóval én inkább a "nem lehet vele mit kezdeni, hisztis, evvan" kérdésekre, válaszokra ugrok jobban, mert ilyen szerintem nincs.
2017. nov. 21. 14:17
 10/27 anonim ***** válasza:
56%
Mert ez itt a gyakori kérdések, ahol a baba-mama téma tele van (anonim) szakértőkkel, ősanyákkal és szuperanyukkal. Valószínűleg többségük gyereke egész álló nap tv-t néz vagy én nem tudom de túl sok idejük van válaszolgatni...
2017. nov. 21. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!