Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg kell a popsitörlő?...

Tényleg kell a popsitörlő? Nem árt? Leírom miért is gondolom ezt.

Figyelt kérdés

Nem várok még gyereket ezt szögezzük le, tehát kútfőből beszélek.

Ez lényegében wc papír helyett van, nedves wc papír:)

Nos, nemrég voltam orvosnál, mert azthittem,hogy a sipolyom kialakult ( ez végbéltől volt egy jó 10-13 cm-eres vágás).Vittem magammal nedves papírt,ha előtte el kellene még menni, hát amikor meglátta a csillogó farpofám egyből rámpirított,hogy ilyet ne mert ettől valóban kijöhet (amúgy szerencsére nem újullt ki)

Ergo a popsitörlő ugyanolyan akármilyen bababarát,nem gondoljátok? Persze alkalmanként vendégségben nem tenném a csap alá, de ezek után biztonságosabbnak gondolnám, ha amúgy mégis oda, törlőkendő nélkül.

Ti,hogy vélekedtek erről?

2010. máj. 31. 23:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
80%

Hát, régen nem volt popsitörlő, mégis felnőttünk :) De én használok a lányomnál, pisi után is. Egyrészt sztem jólesik neki is, ha "kitisztítom, és bekrémezem", sokkal jobb lehet a komfortérzete utána. De igazából a nagydolgok után jó, mikor mindenütt xaros az alfele.. Na, azt nem tudom, hogy oldanám meg, szárazon nehéz. (kocsiban utazáskor már volt rá szükség, papírzsepivel töröltem le, nagyon nehéz volt szárazon).

Egészségügyileg meg nem hinném, hogy ártalmas lenne. És lnéyegesen egyszerűbb, mint a gyereket kivinni a fürdőbe, a csap alá tartani (ő közben visít), és csöpög a víz szanaszét, a ruháját meg elhagyom útközben. Úgyhogy nálam piros pont a feltalálójának :)

Ja, és felnőttként? Hát felnőttként sztem nincs rá szükség, de ha dokihoz mennék, v.színűleg én is így tettem volna mint Te.

2010. máj. 31. 23:23
 2/16 A kérdező kommentje:
most írtam,hogy a sebészem rámpirított,hogy ne nagyon használjam mert kijöhet tőle megint...
2010. máj. 31. 23:26
 3/16 anonim ***** válasza:
62%
Ok, olvastam. Én nőgyógyászati vizsgálat előtt is szoktam használni. Nem tudom, a sebész mire alapozta ezt, de biztos igaza van. Amúgy meg nem tudom mi az a sipoly, úgyhogy hallgass a sebészedre.
2010. máj. 31. 23:28
 4/16 anonim ***** válasza:
40%
Babáknak nem árt. Felnőtt sipolyosokra nem tudom a választ.
2010. máj. 31. 23:30
 5/16 A kérdező kommentje:

Sipoly=tályog továbbfejlődött változata ergo egy bazi nagy gennyel telítődött üreg.

Gondolom vannak olyan részei amit a bőr nem visel el nagyon,főleg ha hajlamos vagy rá...szóval én ezért nemigen merném használni a gyereknél...ezerszer inkább a csap mint egyszer egy sipoly,kényelmetlenség ide vagy oda

2010. máj. 31. 23:33
 6/16 anonim ***** válasza:
40%
Háttt.. azért babáknál nem hinném, hogy ez gyakori betegség lenne.
2010. máj. 31. 23:39
 7/16 anonim ***** válasza:
26%
Nem igazán értem a kérdést. Felnőtt sipolyos embernek nem ajánlatos, de te a babák témakörében tetted fel a kérdést. Most akkor az a kérdés, hogy a babáknak nem ártalmas-e? Sztem nekik nem. (én se ismerek sipolyos babát).
2010. máj. 31. 23:49
 8/16 anonim ***** válasza:
51%

Ez hülyeseg ugy ahogy van. Nalad mar van egy letezö betegseg amit elfertözhetsz egy ilyen nedves kendövel. (magyaran a gennyes stb stb dolgokat szetkened a seggeden es ha csak egy kis hamserülesed van valahol, mar b@szhatod es mashol is kialakul egy talyog aztan a többi)

Mig a babapopsi teljesen mas, amig nincsen semmi baja a popsinak egeszseges nem piros addig hasznalhato, es emelett az egeszseges babapopsit is kenik pl neogranormon kenőccsel ami hámosító, bőrregeneráló, gyulladáscsökkentő és enyhe fertőtlenítő is egyben. Te bekented a nedves törlökendözes utan a segged???Nem hiszem.

Ha mar kicsipte a baba popsijat valami akkor altalaban mar nem javasoljak a törlökendözest hanem a vizzel lemosast aztan a szarazra törlest. bar mar van neogranormonos törlökendö is, ugyhogy az is jo.

2010. jún. 1. 00:03
 9/16 anonim ***** válasza:
51%

Hát lehet, hogy neked speciális sebészed/sipolyod van.

Nekem a proktológusom külön javasolta a nedves WC papírt a szülésem után, igaz nekem végbélrepedésem és 3. fokú aranyerem lett.

Az első szülésem után voltam nála 2 éve, azóta nem is használok csak pisilésnél sima WC papírt. Nem is volt soha gondom. Pedig szültem azóta is :-D

A nagylányom a WCén szintén nedves WC papírt használ a nagydolog után.

Tehát az én proktológusom szerint igenis szükség van a nedves WC papírra, ha már nálunk a bidé használata nem terjedt el.

A popsitörlős összehasonlításrról meg ugyanaz a véleményem mint az előttem szólóknak, hogy egy rózsaszín babapopsit ne vegyünk egy kapal alá egy gennyes sipolyos hátsófertállyal !!!!

2010. jún. 1. 07:18
 10/16 anonim ***** válasza:

Ha ártana a babáknak, akkor már rég elterjedt volna ennek a híre, és nem használná senki. Egy meglévő betegség esetén persze megeshet, hogy azt mondják, nem szabad használni, de egy egészséges gyereknél miért ne?

Tudom, régen nem volt, helyette olajos vattával tisztogatták a gyerekeket, én is használtam párszor, amikor elfogyott a törlőkendő. De én szeretem a kendőket használni, mert praktikus, meg én a sminkemet is ezzel mosom le, mert úgy vagyok vele, hogy ha egy baba bőrét nem irritálja, akkor az én arcomat sem fogja. Sőt, egyik barátnőmmel ezt hívjuk mobil fürdőszobának :D Utazáskor ha megizzadunk, ezzel töröljük át magunkat, meg mindenféle maszatot le lehet vele törölni, szóval én örülök neki, hogy ezt "feltalálta" valaki.

2010. jún. 1. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!