Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 9 évesemnek gerincferdülése...

9 évesemnek gerincferdülése van. A lovaglás jó lenne? Vagy még mi? Az úszás és az otthoni védőnő által ajánlott gyakorlatok sem jöttek be.

Figyelt kérdés
2017. nov. 4. 13:40
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Januárra kaptunk időpontot ortopéd orvoshoz, meglátjuk, mit mond. Köszi a válaszokat!
2017. nov. 22. 20:13
 12/22 anonim ***** válasza:

megpróbálom leírni, hogy az orvos diplomával is megértsék:

pl a bicepsz izom is két részből áll, ezért bi, de mindkettőt csak egyféle mozdulattal lehet összehúzni, erősíteni. Ha behahlítjuk a könyökünket is.

A hátizom kb 10szer akkora, de ugyanez igaz rá.

Mintahogy a bicepsz izomra sincs gyógytornás csoda erősítés, amivel tudunk ügyelni a szimmetrikusságra, úgy a hátnál sincs.

Szégyen, hogy orvosoknak ilyen oldalon kell megtudniuk alap dolgokat.

Millió fórum van ha rekestek a gerincsérvre, gerincferdülésre, még soha senki nem írta, hogy a gyógytornász után jobban érezte magát.

2017. nov. 22. 20:35
 13/22 anonim ***** válasza:
Kedves 12-es (is). Gyerekkoromban gerincferdüléssel gyógytornára jártam, és egyrészt javult tőle, másrészt éreztem is hogy jobb lett. Sajnos 14 éves korom körül elkezdtem hanyagolni. Férjemnek gerincsérve volt, és neki is, miután rendbejött, célzott gyógytornával sikerült megerősíteni a hátizmait, és jobb lett. Lehet hogy a bicepsz két izomból áll, de a hátban ennél több izom van, és például a derék rész erősítésére egész más gyakorlatok kellenek, mint a nyaki részre. Nagyjából olyat állítasz, mintha azt mondanád, hogy a karizmokat csak és kizárólag súlyzós hajlítgatással lehet erősíteni, a fekvőtámasz vagy a húzódzkodás semmit sem ér.
2017. nov. 22. 20:47
 14/22 anonim ***** válasza:
Kedves 12-es! Nincs olyan, hogy "a hátizom" a háton viszont számtalan különböző működésű izom van, melyeket más-más irányú dolgoztatással lehet erősíteni. Az izom lefutása alapján dönthető el, hogy melyik gyakorlattal tudjuk az adott izmot nyújtani, és melyikkel erősíteni. Egy gerincferdülésnél egyáltalán nem mindegy, hogy pontosan (!!) milyen irányba ható izmokat erősítünk, fontos a hátizomcsoporton belül a különböző izmok precíz elhatárolása. Ezzel be is fejeztem a "szakmázást" a kérdező gyermeke jó kezekben van, ahogy a kommentjéből olvasom. :)
2017. nov. 23. 00:16
 15/22 anonim ***** válasza:

Ha a fekvőtámaszt vagy húzódzkodást neked el lehet adni karedzésnek akkor a gyógytornász már vígan eladja neked a kar, láb emelést hátedzésnek.

Sose értettem, miért azok osztogatják a tanácsokat, akikek nem segített????

Ha értenél hozzá, akkor én azt neveztem volna sikernek, ha a férjed nem robban le, nem azt hogy utána tud járni x ideig és retteghet mikor jön elő újra.

Hát a kérdező gyereke biztos jó kezekbe lesz :D

2017. nov. 23. 06:27
 16/22 A kérdező kommentje:

Na, 34%-os, most már velem is bajod van? :)

Én köszönöm a te tanácsod is, ugyanúgy, ahogy mindenkiét.

A minősítésedre viszont nem vagyok kíváncsi (sem a sajátoméra, sem a válaszolóiméra).

Tán azzal van bajod, hogy dokihoz viszem a gyereket, és nem állok neki gőzerővel "SZABÁLYOS felhúzás, döntött törzsű evezés" című gyakorlatokat végeztetni egy 9 évessel? Értem én, hogy te egy überf.a.sz.a fitneszedző/súlyemelő/testépítő vagy, biztos értesz is hozzá. De ő egy gyerek, nem egy felnőtt ember.

"Ha a fekvőtámaszt vagy húzódzkodást neked el lehet adni karedzésnek..."

Nekem simán eladható annak. :))) Nem gondolom, hogy csak a mellizmokat erősítené.

2017. nov. 23. 12:48
 17/22 anonim ***** válasza:
nincs apja a gyereknek?
2017. nov. 23. 15:50
 18/22 A kérdező kommentje:
Na, ez hogy jön ide?
2017. nov. 24. 12:59
 19/22 anonim ***** válasza:

Nem én írtam ki a kérdést:

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__serulesek-balesetek..

Mai: fájó gerinccel ráültették a lóra a gyereket, leesett, össze kellett csavarozni a gerinccel.

Ha már két mozgásforma nem vált be a saját elmondásod szerint amit nyilván rengeteg orvos is javasol, lovagoltatni akarod a saját gyereked.

Aztán amikor sokan javasolják a gyógytornát, amihez saját bevallásuk szerint sem értenek és nem tudják érvekkel alátámasztani, teneked szimpatikus.

Leírom mivel lehet meggyógyulni, aminél nem kell figyelni, hogy belefullad, agyontapossa a ló, csak arra, hogy a lapockáját összehúzza, erre rögtön értesz már te is hozzá.

2017. nov. 24. 14:23
 20/22 anonim ***** válasza:

Egyébként abból a kérdésből is jól látszik, majd ha a fájdalomtól fel se tud állni a gyereked az orvosok majd ezt mondják:

felnőtt korában hátfájós lesz :D

2017. nov. 24. 14:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!