9 évesemnek gerincferdülése van. A lovaglás jó lenne? Vagy még mi? Az úszás és az otthoni védőnő által ajánlott gyakorlatok sem jöttek be.
megpróbálom leírni, hogy az orvos diplomával is megértsék:
pl a bicepsz izom is két részből áll, ezért bi, de mindkettőt csak egyféle mozdulattal lehet összehúzni, erősíteni. Ha behahlítjuk a könyökünket is.
A hátizom kb 10szer akkora, de ugyanez igaz rá.
Mintahogy a bicepsz izomra sincs gyógytornás csoda erősítés, amivel tudunk ügyelni a szimmetrikusságra, úgy a hátnál sincs.
Szégyen, hogy orvosoknak ilyen oldalon kell megtudniuk alap dolgokat.
Millió fórum van ha rekestek a gerincsérvre, gerincferdülésre, még soha senki nem írta, hogy a gyógytornász után jobban érezte magát.
Ha a fekvőtámaszt vagy húzódzkodást neked el lehet adni karedzésnek akkor a gyógytornász már vígan eladja neked a kar, láb emelést hátedzésnek.
Sose értettem, miért azok osztogatják a tanácsokat, akikek nem segített????
Ha értenél hozzá, akkor én azt neveztem volna sikernek, ha a férjed nem robban le, nem azt hogy utána tud járni x ideig és retteghet mikor jön elő újra.
Hát a kérdező gyereke biztos jó kezekbe lesz :D
Na, 34%-os, most már velem is bajod van? :)
Én köszönöm a te tanácsod is, ugyanúgy, ahogy mindenkiét.
A minősítésedre viszont nem vagyok kíváncsi (sem a sajátoméra, sem a válaszolóiméra).
Tán azzal van bajod, hogy dokihoz viszem a gyereket, és nem állok neki gőzerővel "SZABÁLYOS felhúzás, döntött törzsű evezés" című gyakorlatokat végeztetni egy 9 évessel? Értem én, hogy te egy überf.a.sz.a fitneszedző/súlyemelő/testépítő vagy, biztos értesz is hozzá. De ő egy gyerek, nem egy felnőtt ember.
"Ha a fekvőtámaszt vagy húzódzkodást neked el lehet adni karedzésnek..."
Nekem simán eladható annak. :))) Nem gondolom, hogy csak a mellizmokat erősítené.
Nem én írtam ki a kérdést:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__serulesek-balesetek..
Mai: fájó gerinccel ráültették a lóra a gyereket, leesett, össze kellett csavarozni a gerinccel.
Ha már két mozgásforma nem vált be a saját elmondásod szerint amit nyilván rengeteg orvos is javasol, lovagoltatni akarod a saját gyereked.
Aztán amikor sokan javasolják a gyógytornát, amihez saját bevallásuk szerint sem értenek és nem tudják érvekkel alátámasztani, teneked szimpatikus.
Leírom mivel lehet meggyógyulni, aminél nem kell figyelni, hogy belefullad, agyontapossa a ló, csak arra, hogy a lapockáját összehúzza, erre rögtön értesz már te is hozzá.
Egyébként abból a kérdésből is jól látszik, majd ha a fájdalomtól fel se tud állni a gyereked az orvosok majd ezt mondják:
felnőtt korában hátfájós lesz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!