Körmölés után lehet dolgozni a lóval, vagy nem ajánlott?
nem ajánlott! mármint aznap, körmölés után nem kéne...
én patkolás után sem szoktam, bár annak nincs olyan jelentősége, de akkor is, fő a biztonság!
Miért ne lehetne vele dolgozni? Egy igényes körmölés/patkolás után a lónak olyan könnyen kell mozognia, mint bármikor máskor. A mi lovaink is vígan dolgoznak körmölés/patkolás után, soha semmi bajuk nem volt tőle.
És ahogy a felettem szóló mondta: ha nehézkesen, fájdalmasan lép utána, ott bizony gondok lehetnek a kezelés kivitelezésében!
Lényegtelen, hogy milyen a kovács, körmölés és patkolás után sem szoktunk aznap dolgozni a lóval, mert vékonyabb lesz a szarú réteg a patán, és kell legalább egy nap, hogy ehhez hozzászokjon, mert különben egy kisebb nyomástól is könnyebben megsérülhet.
Ezt az állatorvosok és a kovácsok mondják, eléggé alap dolog...
Vékonyabb lesz a szarú réteg a patán?
És 24 óra leforgása alatt nő 0,000000001 mm-t, azzal már gond nélkül dolgozik a ló, igaz? :D
Ez egy kifogás, jó, ha tudod. Semmilyen körülmény nem indokolja azt, hogy a ló patái érzékenyek legyenek körmölés/patkolás után, egyet kivéve: nem megfelelően lett elvégezve. Sajnos van benne tapasztalatom.
nem ahhoz kell 24 óra, hogy nőjön a pata, hanem ahhoz, hogy megszokja a vékonyabb patát.
ezt én se értem, hogy hogy gondolod, hogy körmölés utána azonnal lehet dolgozni.
lehet, hogy ha hetente reszelgetsz a körméből, azt nem érzi meg, de ha valaki szokás szerint 6-8 hetente körmöltet, akkor bizony annyit visszaszednek, hogy teljesen más érzés lesz neki mondjuk egy kavicsra rálépni, mint előtte.
mintha rajtad egy folyamatosan vastagodó talpú cipő lenne és a bakancsot egy balerina cipőre cserélnéd, azt szokni kell finoman a legelőn, a helyén, nem pedig rögtön dolgozni vele.
nem azzal van a baj, hogy aznap a homokban sétál, hanem a betonnal, kaviccsal, köves, kemény talajjal.
ez szerintem is alap, hogy patkolás, pláne körmölés után aznap nem szabad dolgozni a lóval!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!