Milyen ló ajánlott heti 3 lovaglás mellé? Azt tudom, hogy a lipicai nem, mert annak napi 1 órát minium kell mennie. Megköszönném a válaszokat, de a GYK nem engedi :"D
Figyelt kérdés
2016. jún. 2. 15:08
1/11 anonim válasza:
Akkor neked semmilyen ló nem való ,fajtától függetlenül mindegyiket mozgatni kell minimum napi 40-60 percet,még a hobbilovakat is ha lovagolni ,dolgozni akarsz vele.Egy nap lópihenőt leszámítva ,mindennap ha más nem szinten tartó munkát végeznie kell. Heti 3 lovaglásra bármilyen nyugodt hobbiló jó ami méretben passzol hozzád,lipicai is jó ha az egyed nyugodt és kiegyensúlyozott.
2/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Egyébként csak felülni nem tudok rá, de a jártatógépbe be tudjuk rakni.
2016. jún. 2. 17:11
3/11 Linó03 válasza:
Ha legelőn van és tapasztalt ló, tehát nem egy fiatal, ugri-bugri, aki ha nincs lefárasztva, kiugrik alólad, akkor elég lehet a heti 3. Ne telivér legyen.
4/11 anonim válasza:
A jártatógép napi 60 perc alatt sem mozgatja le. Ha bokszban akarod tartani 0-24, és csak lovaglásr kihozni, meg jártatógépezni, akkor semmilyen ló nem lesz jó, legfeljebb a hintaló. Azt hetekig is lehet állítani gond nélkül.
5/11 A kérdező kommentje:
De nem érted...Nem csak a jártatógépben lenne! És nem is 0-24-ben a boxban! Attól, hogy nem ülök fel rá, attól még el tudom vinni például sétálni az erdő felé, Meg kivihetem legelni, szóval attól, hogy nem ülök rajta, attól a ló tud mozogni...
2016. jún. 5. 09:28
6/11 anonim válasza:
Arabot angolt kerüld el.
Ezeken kivül bármelyik fajta alkalmas. Itt a lényeg az egyeden van. lipicaim van és lusta egyed. Vegyél nyugiaat lustát aztan az nem szalad ki alólad
7/11 anonim válasza:
Ha kiviszed legelni, vagy kézen sétálni, még mindig nem mozogta le magát. Ha legelőn van tartva több lóval, akkor lemozgatják egymást, úgy jó. Másképp nemigen lesz tartósan jó ló ehhez.
8/11 anonim válasza:
ha kivinnéd sétálni akkor miért nem ülsz fel rá? és miért nem lovagolod legalább 30 percet? gondolom nem 5 percre akarod kivinni legelni.. akkor fel is lehet ülni. vagy futószár akkor, ha semmiképp nem akarsz ülni, vagy hajtsd a karámba. az hogy legelteted az nem mozgás!
9/11 A kérdező kommentje:
Te nem tudod, mit jelent az, hogy jártatógép? Kár, pedig csak 5x mondtam el...
2016. aug. 3. 14:02
10/11 A kérdező kommentje:
És miért 5 percet ülnék rajta? Ahova én járok lovagolni, ott 2 órás edzések vannak. És azért nem ülök rajta, ha el tudom vinni sétáltatni, mert nem az kerül pénzbe, hogy kint vagy a lovardában, hanem az, hogy ülsz a lovon. Légyszíves ne mondjatok rólam ilyeneket, hogy csak 5 percre ülök fel rá, meg ilyenek, mert nem így van, és nagyon rosszul esik.
2016. aug. 3. 14:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!