Te hogyan reagálnád le az alábbi szituációt? És mik lennének a követketmények?
Családi összejövetel, búcsú.
Sógoromék eljöttek 9 hónapos gyerekükkel.
Az én lányom 9 éves,csendes,rendes kislány.
Ebéd után a kislány odamenne, szépen, csendesen az alvó babához, mire a sógornőm úgy ráüvölt,hogy ne érj hozzá, hogy beleremegnek az ablakok.
Síri csend lesz,senki nem szól.
A gyerek úgy aludt, hogy a velőt rázó üvöltésre sem ébred fel.
Mindenki úgy meglepődik, hogy semmit nem szól.
Utána sógornő makog valamit, hogy nem így akarta.
A kislány itthon zokogni kezdett, hogy hát ő merő jóindulatból ment oda, hozzá sem akart érni.
Én egy ilyen idegbeteg nővel nem akarok többet találkozni.
Férjem szerint túlreagálom.
Haha, ha tènyleg örjöngve üvöltött volna, ahogy írod, akkor neked minimum szájba kellett volna bsznod, úgy reflexszerűen. De csak pislogtál, mint mindenki más! Ès senki nem tette szóvá, te meg nem tetted helyre az "örjöngve üvöltő" nőt.
Kicsit sokat gondoltál mögè szerintem! Emelkedett hangnemet üthetett meg a nő, ezèrt nem szólt senki. Aztán meg èszbekapott!
Bántja az egódat,hogy akkor ott nem tehetted helyre, csak a lányod mögè bújsz!
Kérdező. Abszolút nem reagálod túl! Hiszen jogtalan volt az egész reakciója. A sógornőd reagálta túl.
Egyszer hasonló eset nálunk is történt, szintén sógornőmmel. Csak én max egy pillanatra szeppentem msg, aztán moderáltan, kulturáltan megmondtam a véleményem, ahogy a Férjem is!
Nálunk sem divat az efajta őrült ordibálás, míg sógornőmnél igen, ezért lelkileg"sérültek" a gyerekei.
Kérdező, legközelebb állj ki a lányod mellett, ne ilyen példát mutass neki. Egy anya védje meg a gyermekét.
Ui: És vigyázz az itteni válaszolókkal, sajnos sokuk úgy válaszolnak, hogy ők maguk is az elmebeteg sógornők példáját követik....
Utolsó, köszönöm a megértésed.
Igen, mi nem vagyunk az ilyen hangnemhez szokva és tényleg úgy leforrázódtam, mintha egy zsiráf jönne be a szupermarketbe, el sem hittem először.
De igen, ha legközelebb még egyszer előfordul,akkor nem leszek kegyes.
Egyébként a nőt eddig nagyon is csendesnek ismertem meg, amolyan kettőt sem szól típus, bár ahogy a férjem mondta "ilyen savanyú pofájú menyasszonyt még nem láttam".
Tőle ezt nem vártam volna.
Mert hogy anyósom szája,mint a bécsi kapu, azt tudom és rá szoktak is azonnal reagálni a kommentárjaira.
Ő nem szokott kiabálni, neki a beszólás a szakterülete.
Abszolút az utolsóval értek egyet, már csak azért is, hogy a kislányom lássa, hogy "mögötte" állok, senki nem bánthatja, ok nélkül meg főleg nem!!! Ha rosszat is tett volna a kislányod (amit nem tett), akkor is megmutatom a sógornőnek, hogy kell(ene) kultúráltan intézni.
Utólag már semmi értelme puffogni rajta, észrevette, hogy helytelenül cselekedett, valószínűleg legközelebb jobban meggondolja, milyen stílust vesz fel.
"Ui: És vigyázz az itteni válaszolókkal, sajnos sokuk úgy válaszolnak, hogy ők maguk is az elmebeteg sógornők példáját követik...."
LOL. Azért, mert nem eszkalálni óhajtják a feszültséget, hanem csökkenteni?:-) Kiosztani azt, aki maga is azonnal rájött, hogy hibázott - ez nem a gyerek védelméről szól, hanem az egódról. A gyereknek pont nem az hiányzik egy ilyen esetben, hogy még te is odamondd a magadét ("moderáltan, kulturáltan":D), hanem az, hogy lássa, nem ellene irányult a dolog, valójában nem dühös rá senki, nem követett el semmi rosszat. Persze ennek a belátásához több IQ kell, mint a másik azonnali, egóvédő kiosztásához - legyen az akármilyen "moderált és kulturált.":DD
Más kérdés, hogy fontos-e jópofizni valakivel, csak azért mert szegről-végről rokon.
Nekem van elsőfokú unokatesóm,akit életemben nem láttam, mert Amerikában született, él, nem is tud magyarul
A rokonait nem válogathatja meg az ember, ezért a barátaival kompenzál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!