Te hogyan reagálnád le az alábbi szituációt? És mik lennének a követketmények?
Családi összejövetel, búcsú.
Sógoromék eljöttek 9 hónapos gyerekükkel.
Az én lányom 9 éves,csendes,rendes kislány.
Ebéd után a kislány odamenne, szépen, csendesen az alvó babához, mire a sógornőm úgy ráüvölt,hogy ne érj hozzá, hogy beleremegnek az ablakok.
Síri csend lesz,senki nem szól.
A gyerek úgy aludt, hogy a velőt rázó üvöltésre sem ébred fel.
Mindenki úgy meglepődik, hogy semmit nem szól.
Utána sógornő makog valamit, hogy nem így akarta.
A kislány itthon zokogni kezdett, hogy hát ő merő jóindulatból ment oda, hozzá sem akart érni.
Én egy ilyen idegbeteg nővel nem akarok többet találkozni.
Férjem szerint túlreagálom.
Hangsúlyozom, a baba a hatalmas őrjöngésre sem ébredt fel.
Hatalmas,nagy belmagasságú ,régi típusú szoba, úgy visszhangzott az üvöltés, hogy én is megrettentem.
Ráadásul sógornőm félig-meddig ismerős még csak ,mert eleddig csak az esküvőn meg az eljegyzésen találkoztunk és most.
Nem semmi a sógórnő, de azért te sem vagy piskóta.
Leüvöltik a lányod fejét (ok nélkül, de ha okkal akkor is) és te csak bambán bámulsz ki a fejedből. Utána meg jössz ide kérdezősködni...
Én biztos kiosztottam volna, nem is értem te miért nem??!!
Láthatta az eljegyzésen, esküvőn is, hogy rendes,csendes gyerek (kis események voltak ezek)
Igazából túl csendes (ez egy másik téma lehetne)
Nagyon kicsiként cserfes volt,majd sokat volt kórházban, elég visszafogott lett.
Most ez az első unokatesója neki 9 évesen.
Ezért is félek, hogy ez az üvöltés nyomot hagy a lelkében.
Arra már rájöttem , hogy a lányom amolyan magában rágódós típus(pont mint az anyja.
Kifejezett bocsánatot nem kért a nő, csak azt mondta,hogy nem így akarta.
Anyósom ,aki nagyon karakán nőnek tartja magát és híres a beszólásairól , ő is csak pislogott.
Igaz,én sem szóltam semmit, sajnálom is,
annyira leforrázott az eset és nálunk annyira nem divat ez a hangnem.
Ráadásul senki nem állt ki a lányom mellett(még az irtó nagyszájú anyósom sem).
Mindenki pislogott.
Férjem szerint: a gyerekünknek csak ebből a vérvonalból lesz unokatesója, ha lesz még, az én részemről majdnem kizárt, hogy a bátyámnak gyereke lesz .
Szóval a kislányod odament az alvó babához, a sógornőd pedig a szándékoltnál jóval hangosabban rászólt, hogy ne érjen hozzá, majd gyakorlatilag bocsánatot is kért ezért. Te meg most hisztizel, hogy nem akarod azt a nőt többet látni, akivel egyébként eddig is csak kétszer találkoztál, a legalább másfél év alatt, amióta a sógornőd.:D Inkább a lányodat nyugtattad meg, két mondattal le lehet csillapítani, ha nem a saját hiúságodat ért sérelmen rágódsz ehelyett.
Ebben a szituban én simán annyit mondok, hogy jó, nyugi, esetleg megkérdezem, mi a baj, hogy ennyire túltolta a dolgot, a bocsánatkérését elfogadom úgy, hogy odaölelem magamhoz a gyerekemet is. Ha ott helyben tisztázzátok a dolgot, biztos, hogy nem kezd el a lányod otthon zokogni, gondolom, egész úton hazáig ezen pufogtál, fikarcnyit nem érdekelt, hogy csak még jobban megrémíted a nyomorult gyereket. Ilyennel vagdalózni meg teljesen értelmetlen, hogy nem akarsz többet találkozni egy családtaggal, akit amúgy is max évente egyszer látsz.:D
Honnan veszed. hogy másfél éve a sógornőm?
Bő egy éve(erősen terhes volt,amikor férjhez ment)
Nem mondta, hogy bocsánat.
Ez a szó nem hangzott el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!