Kisfiam magatartása kikészít.. itthon nincs vele komoly gond,viselkedik,segít nekem sokszor,rendet rak a szobájában,tényleg segítőkész. Jó tanuló! De az iskolában folyton konfliktusba keveredik. És nem fogad szót tanárainak. Ezért meg is kapja itthon a büntetését (sok dolgot elvettem már tőle,amit szeret) de már nem tudom,mit tegyek,mert nem változik,annyit magyarázok neki,hogy nem szabad verekedni stb,de semmit nem érek el vele! Hozzá tenném,ő itthon nincs megverve,még mielőtt valaki ezt válaszolná. Ha valaki valamilyen segítséget,tippet tud adni,legyen kedves segítsen. Köszönöm
2017. szept. 23. 19:02
1/8 anonim válasza:
Nem piszkják? Osztálytársak vagy más gyerekek az iskolában?
Szerintem itt nem vele van gond, hanem valakivel az iskolában. A másik, hogy elkönyvelték rossz gyereknek és mindent rá fognak. Javasolnám az iskola váltást ha nem javul a helyzet. Olyan nincs, hogy egy otthon jól nevelt gyerek rossz legyen.
2017. szept. 23. 19:05
2/8 anonim válasza:
Járj utána hogy nem provokálják-e. Mert nem hinném hogy gondol egyet és elkezd verekedni.
2017. szept. 23. 19:06
3/8 anonim válasza:
Ő mit mond? Miért keveredik bajba? Esetleg megvédi magát és a tanárok csak annyit látnak belőle, hogy ő verekedett? Mondta, hogy mit miért csinált (pl. miért szólt be a tanárnak, miért nem fogadott szót, miért ment be a kiskertbe, amikor nem szabad... stb.).
Tud magyarázatot adni a viselkedésére?
Meghallgatjátok, ha valamit el akar mondani?
2017. szept. 23. 19:06
4/8 anonim válasza:
Enis azt mondom, eloszor kerdezd meg o mit mond az egeszrol.
Neked kell tudni esetleg mennyire hazudos, de meg ha ilyen kisfiurol is van szo az anyukaja biztos megtudja fejteni mit gondol komolysn es mit nem.
2017. szept. 23. 19:11
5/8 anonim válasza:
Saját tapasztalatból nálunk általánosban az verekedett, akit piszkáltak, vagy az akit visszapiszkáltak.
Az egyik mond a másiknak valamit, az pedig üt, vagy az egyik mond a másiknak valamit, az visszaszól és az egyik üt.
Láttam mondjuk ritkán olyat is, hogy egy verekedés után sok fiú egyetértett azzal, hogy egyik megverte a másikat, éljenezték, majd következő szünetben az egyik minden előjel nélkül nekiesett a másiknak, mert tetszett neki a többiek elismerése és erre számított most is.
2017. szept. 23. 19:18
6/8 anonim válasza:
szerintem nem csak a gyerekkel van a baj. Valószínűleg szekálják, lehet nincsenek barátai, vagy épp a rossz gyerekek körében van, így őt is mindig előveszik. Az én öcsém is ügyeletes rossz gyerek volt, előfordult, hogy úgy kapott szaktanárit, hogy aznap nem is volt suliban...
2017. szept. 23. 22:00
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Persze mindig megkérdezem tőle,de nem ad rá indokot. Kérdeztem már azt is,hogy szekálják-e valamivel,de azt mondja: nem. Nevelési tanácsadó segítségét is kértem,de heteket kell várni.
2017. szept. 23. 22:51
8/8 anonim válasza:
S ha elmeséltetsz időnként egy-egy ilyen esetet, ami aznap történt? Akár olyan kérdésekkel is, hogy hogyan érzett akkor, mielőtt verekedni kezdett vagy mit gondolt mielőtt ütött, illetve utána. Esetleg azt is el tudná mondani, hogy mit gondol, hogyan tudna változni ez a helyzet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!