Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki hanyszor megy az egy...

Ki hanyszor megy az egy faluban lakó anyóshoz a babájával?

Figyelt kérdés
Szeretném megkerdezni,hogy hányszor látogatjátok meg az egy utcával arrébb lakó anyóst a (6hós) babátokkal?En eddig surun mentem kb.heti 4-5x,1-1,5 órára...de ugy néz ki kevés neki es ha egypár nap kimarad megjegyzi ilyen olyan módon!En meg ugy gondolom,hogy külön család lettünk,fontos a mama papa,de ez mar nem róluk szól es el kell fogadni,hogy heti 1-2x megyek at a fiammal.Ki hogy kivitelezi ezeket a dolgokat?
2017. szept. 13. 09:28
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm Neked!Igen,sok az a heti 4-5 alkalom,csak ezt nehéz lesz megertetnem velük sajnos. :( Nem fogadják el,hogy mások a nézeteink.

Egészségesebb a kapcsolat,ha nem találkozunk ilyen sűrűn!Bar teszem hozzá nem rám kíváncsiak hanem a picire,de őt még nem tudom otthagyni mert anyatejes,es ezek után mar nem is szívesen hagynám ott,mivel anyósom direkt nem venné figyelembe a kereseimet...

Sajnálom,hogy ezt váltja ki belőlem az anyaság,de ugy érzem hogy a nekünk helyes utat próbálom járni...

2017. szept. 13. 12:48
 12/19 A kérdező kommentje:

8asnak még: igazad van teljesen!A férjemnek hiába mondom,sajnos ő ugy latja a mama papa mindenben 100%ig kell hogy jelen legyen.

Máshogy szocializálódtunk,de remelem en nem leszek ilyen anyós es tudom majd élni a saját eletem es nem kényszerítem a fiam a mindennapos figyelmére...mert ez belül neki is teher lenne.

2017. szept. 13. 12:53
 13/19 anonim ***** válasza:

Pont emiatt mondtam én is, hogy nem járkálok látogatóba babával, mert:

-bár szeretnek, de a kicsi mellett levegőnek néznek (nem engem kell szórakoztatni, de unatkozni otthon is tudok)

-vagy nyugtatom a picit, mert túl sok vagy túl közelről abajgatják vagy a szobadíszeket mentem a totyogó elől

-az a 3-4 értékes óra remekül jönne, ha tehetném a dolgomat, mert senki nem áll neki helyettem

-és utolsó sorban nem, nem esik jól a nagy ebéd, mert már nem tud mindenki odaülni és beszélgetni, egyikünk (a párom vagy én) mindig el kell vonuljon a picivel, aki sír a lekötés miatt és nem akarja egy órát az asztallap alját nézni.

Ezeket idő és következetes viselkedés árán megértettük a családdal.

Te is megmondhatod, hogy nem érsz rá. Akarja látni a picit? Kopogjon, kerítesz neki fél órát. :)

Én úgy kezdtem, hogy alig várom őket délután 1 és 4 között. Pont. Kétszer lépték túl, a sírós fáradt gyerekkel a kezemben kísértem őket az ajtóig. Utána meg tudta mindenki jegyezni.

2017. szept. 13. 12:58
 14/19 A kérdező kommentje:

Irigylem a határozottságod!Az sem jo sajnos,ha őket hívom,mert akkor naponta 2x is jonne a mama,sajnos így ment ez hónapokig,ezert próbálom megtalálni az arany középutat!Ami sztem korrekt részemről!

Csak anyós foggal körömmel ragaszkodik a fiamhoz,mert unalmasak a napjai es nagyon gyerekcentrikus.Csak úgy vagyok vele,hogy most en vagyok az anya es nem ő...

2017. szept. 13. 13:06
 15/19 anonim ***** válasza:

Én elmagyaráznám neki, hogy ő lesz az egyik legjobb nagymama (anyukáddal egyenértékű) és szeretnéd, ha megismerné a kisfiad, tehát heti 2 délután szívesen találkozol velük (a helyszín változhat) és megteszel mindent ezekért az alkalmakért.

Ha akarnak, megsértődnek, de kötelezni semmire nem tudnak. Csak légy erős és védd a családodat. :)

2017. szept. 13. 13:17
 16/19 A kérdező kommentje:
Koszonom szépen!!!!!!!Sokat segítettél!!!
2017. szept. 13. 13:45
 17/19 anonim ***** válasza:
Mesélj majd, hogy sikerült a beszélgetés. :)
2017. szept. 13. 15:32
 18/19 anonim ***** válasza:
Heti egyszer.
2017. szept. 14. 10:26
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:)
2017. szept. 14. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!