Ki hanyszor megy az egy faluban lakó anyóshoz a babájával?
Szerencses vagyok. Jo anyosom van , de mi lekoltoztunk a faluba ahonnan szarmazom igy sajnos ritkan latja 2-3 havonta 10 napig.
De amugy anyu a faluban lakik , neha ok jonnek neha mi visszuk. Olyan heti 2-3 alkalom de nem orakig. Neha vasarnap atjonnek ebedre vagy mi oda!
Megbeszeltuk mar az elejen h attol h kozel lakunk szeretnenk kulon allo kis csalad lenni es nem minden nap talalkozgatni
Nagyon koszonom,hogy leírtátok a tapasztalatotokat!Akkor a többség nem viszi olyan surun a babát...
Talan vinném en is ugyanúgy ahogy eddig,csak kezdett elvárás lenni,hogy menni KELL,es az engem sajnos mindig "megijeszt".Lehet bennem van a hiba,de ugy gondolom az anyósomnak is kellene élni az életét es belátni,hogy nem ő szült most gyereket,es külön életünk van.Csak sajnos a parom anya pici fia,es a mama szeret mindenben részt venni a fia életében.Szoval nem egyszerű :)
Kérdező, de: tök egyszerű.
A ti életetek, szülők lettetek, és nektek kell meghozni az erre vonatkozó szabályokat, amihez minden jogotok meg is van. Ahhoz is, hogy kiálljatok magatokért.
Anyósom a szomszéd kerületben lakik, havi 1,maximum két alkalommal találkozunk, másfél-két órára.
Nálunk mindkét oldali nagyszülő messze van, legalább 1 órás út kocsival, ezért amíg pici volt a kislányom, megmondtuk, hogy az ajtónk nyitva, hívjanak és készülünk rájuk.
Mondogatták, hogy mikor visszük már, mert látni akarják az unokát. Pár hónappal később már bevállaltam az utakat, de ilyenkor szeretnék ők is minél többet látni, ami nekünk legalább fél napi távollétet jelent. A babának a megszokott környezete a legpihentetőbb, a napirendet is betartjuk és bizony volt, hogy rászóltam a mamákra (anyámra és anyósomra is), hogy a szokásos nagy ebéd és főzőcskézés idejét fordítsák a babára, mert ugyanúgy elmegyünk délután 4-kor, ha van rántott hús, ha nincs. Gyorsan belátták, hogy nem viccelek. Most 1-2-3 hetente találkozunk és az esetek harmadában idehívom őket, mert a picinek is jobb, nekünk sem kell fél lakást cipelni a gyerekkel és engem sem akadályoznak (nem, nem jó buli a falat nézni fél napig, amíg gügyögnek a picinek, mikor ha otthon lennénk együtt, ezalatt már elmosogattam volna vagy kitakarítok egy szobát).
Bocs, hosszú lett. Szóval igen, sok a heti 4-5 alkalom ennyi időre. Egy anyának pláne.
8
Még most ülj le és beszéld meg a férjeddel, hogy a KÖZÖS életetek és gyereket dolgait nem neked, hanem nekTEK kell meghatározni és megoldani.
Ő pedig vegyen részt a család dolgaiban és döntéseiben, s ne elvárjon. Az, hogy dolgozik, nem indok arra, hogy ne vegyen részt a család dolgaiban. És a legkevésbé sem férfias.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!