Elvárnád a gyerekedtől, hogy ápoljon téged, ha idős korodra lerobbannál?
A 'Miért kell gyerek' jellegű kérdéseknél rendszeresen az az egyik fő indok, hogy 'ki fog pelenkázni, ha majd összecsinálod magad?'. Én a magam részéről őszintén remélem, hogy nem a gyerekem, szeretném, ha ő szabad és teljes életet élne, és nem szeretnék senki nyakán tartósan kolonc lenni, még ha szeretetből tenné, akkor se. Neki a saját családjáról kell majd gondoskodni, a saját életét élni, nem napi szinten hozzáláncolva a beteg anyjához.
Ti hogy látjátok?
Hát ez az. És akkor még nincs is hely (kolléganőm járta ezzel a kálváriát tavaly).
Egy megoldás van, úgy kell eltávozni, hogy hirtelen legyen vége. Vagy pár hónap alatt, vagy ha vergődve is, de önellátóan.
Vannak olcsóbb öregek otthona, nem csak 5milliós.. Meg aztán nem kell ennyi pénzt kiadni csak azért, mert külön szobája legyen. ha megteheti akkor adjon ki ennyi pénzt. Ha meg nincs rakja lejjebb az igényeket azt kész.
Arra meg alapból gondolni kell, h van várólista, hiszen majdnem mindenhol van.
Sohasem. De apát sem fogom ápolni...
Nagyapámmal végigszenvedtünk három évet, mire apa végre! eljutott oda, hogy otthonba tegye.
De addigra majdnem belerokkantunk a folyamat készenlétbe. Én nem tudtam tanulni, mert papa folyton ment, akkor hívni apát, hogy jöjjön haza. Vagy épp összeszarta magát és kimosni belőle úgy, hogy közben anyázik meg lökdös. Éjjel átjött és lazán nekiment apának, stb.
Ezt senki kedvéért, a férjemet gondoznám, ha kell, de egy bizonyos pontig csak.
Én lelkiismereti kötelességből ápolom az Édesanyámat. Testvérem nincs, rokonok messze vannak. De léteznek ismerősök, barátok, munkatársak, stb.
Azt gondolom, hogy van olyan erős a szociális hálóm, amelynek révén kielégítő betegápolást tudok végezni idehaza.
Én úgy érzem, tartozom neki ennyivel. JÓVAL EREJÉN FELÜL vállalt munkát, hogy segítsen az anyagiakban - míg egészséges volt.
Pedig mindig mondogattam neki, hogy nem várom el tőle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!