Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elvárnád a gyerekedtől, hogy...

Elvárnád a gyerekedtől, hogy ápoljon téged, ha idős korodra lerobbannál?

Figyelt kérdés

A 'Miért kell gyerek' jellegű kérdéseknél rendszeresen az az egyik fő indok, hogy 'ki fog pelenkázni, ha majd összecsinálod magad?'. Én a magam részéről őszintén remélem, hogy nem a gyerekem, szeretném, ha ő szabad és teljes életet élne, és nem szeretnék senki nyakán tartósan kolonc lenni, még ha szeretetből tenné, akkor se. Neki a saját családjáról kell majd gondoskodni, a saját életét élni, nem napi szinten hozzáláncolva a beteg anyjához.

Ti hogy látjátok?

2017. szept. 10. 18:00
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Én sem várnám el, de nincs is meg nem is akarok gyereket, közel 40 felé járok... De az élet sajnos ilyen, én is ápoltam rákos édesanyámat, nem lett volnasenki, ha csak nem fizet érte. Úgy tudtam megoldani, hogy akkor nem volt munkám, nem volt párkapcsolatom, nem jártam sehová és gyerekem sem volt. Így volt időm. Az hogy mennyi évem telt el, az más téma, a tb-vel el vagyok maradva, sosem vettem fel hitelt semmire, mégis adós vagyok több száz ezer ft-al. Szóval szívás az élet, én szeretnék70 alatt elpatkolni, lehetőleg gyorsan. Rühellem az életet, minden formáját, mert csak kínlódás az egész és értelmetlen.
2017. szept. 11. 10:58
 22/29 anonim ***** válasza:
Tisztában vagytok vele, hogy egy öregek otthona kb 5 millió PLUSZ havi átlag 150.000??? Egy emberre persze :)
2017. szept. 11. 12:18
 23/29 A kérdező kommentje:

Hát ez az. És akkor még nincs is hely (kolléganőm járta ezzel a kálváriát tavaly).

Egy megoldás van, úgy kell eltávozni, hogy hirtelen legyen vége. Vagy pár hónap alatt, vagy ha vergődve is, de önellátóan.

2017. szept. 11. 13:24
 24/29 anonim ***** válasza:
Nagymamám 82 éves. Gondozta a magatehetetlen édesanyját(5 teytvére van mamának,nem egyke),a bolond anyósát,nem záratta a pszichiátriai intézetbe,pedig tehette volna,és a rákos férjét. Képzeljétek,ÖNSZÁNTÁBÓL. Mégsem panaszkodik,hogy szívás az élet. Mindezt úgy,hogy dolgozott óvónőként.
2017. szept. 11. 13:58
 25/29 A kérdező kommentje:
Le a kalappal a mamád előtt. De azt gondolom, mindenki csak annyit vállaljon, amennyit szívesen tesz és nem érzi tőle a mártíromságot ÉS nem utolsó sorban nem megy más családtagok kárára, pl gyerekei, házassága.... De ez csak az én véleményem és készséggel elfogadom másét.
2017. szept. 11. 14:12
 26/29 anonim ***** válasza:

Vannak olcsóbb öregek otthona, nem csak 5milliós.. Meg aztán nem kell ennyi pénzt kiadni csak azért, mert külön szobája legyen. ha megteheti akkor adjon ki ennyi pénzt. Ha meg nincs rakja lejjebb az igényeket azt kész.

Arra meg alapból gondolni kell, h van várólista, hiszen majdnem mindenhol van.

2017. szept. 11. 19:12
 27/29 anonim ***** válasza:

Sohasem. De apát sem fogom ápolni...

Nagyapámmal végigszenvedtünk három évet, mire apa végre! eljutott oda, hogy otthonba tegye.

De addigra majdnem belerokkantunk a folyamat készenlétbe. Én nem tudtam tanulni, mert papa folyton ment, akkor hívni apát, hogy jöjjön haza. Vagy épp összeszarta magát és kimosni belőle úgy, hogy közben anyázik meg lökdös. Éjjel átjött és lazán nekiment apának, stb.

Ezt senki kedvéért, a férjemet gondoznám, ha kell, de egy bizonyos pontig csak.

2017. szept. 12. 15:25
 28/29 anonim ***** válasza:

Én lelkiismereti kötelességből ápolom az Édesanyámat. Testvérem nincs, rokonok messze vannak. De léteznek ismerősök, barátok, munkatársak, stb.

Azt gondolom, hogy van olyan erős a szociális hálóm, amelynek révén kielégítő betegápolást tudok végezni idehaza.

Én úgy érzem, tartozom neki ennyivel. JÓVAL EREJÉN FELÜL vállalt munkát, hogy segítsen az anyagiakban - míg egészséges volt.

Pedig mindig mondogattam neki, hogy nem várom el tőle...

2018. máj. 28. 13:55
 29/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat. Én azt szeretném, ha a lányom nem nekem hálálná meg azt, amit tőlünk kap, hanem továbbadná majd a következő nemzedéknek. Nem "dolgozhatja le" valaki a gyerekkorában kapott szeretetet, hiszen a szülőt is először valaki felnevelte, magyarán már megkaptad jó előre azt, amit a gyerekednek adni tudsz. Bár nem hiszem, hogy a törődés vagy a szeretet visszafizetendő.
2018. máj. 31. 07:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!