Elvárnád a gyerekedtől, hogy ápoljon téged, ha idős korodra lerobbannál?
A 'Miért kell gyerek' jellegű kérdéseknél rendszeresen az az egyik fő indok, hogy 'ki fog pelenkázni, ha majd összecsinálod magad?'. Én a magam részéről őszintén remélem, hogy nem a gyerekem, szeretném, ha ő szabad és teljes életet élne, és nem szeretnék senki nyakán tartósan kolonc lenni, még ha szeretetből tenné, akkor se. Neki a saját családjáról kell majd gondoskodni, a saját életét élni, nem napi szinten hozzáláncolva a beteg anyjához.
Ti hogy látjátok?
Semmiképpen nem akarnám, hogy a gyerekeim gondozzanak!
(Anyukám 'kénytelen volt'a mamáját és az apukáját is a halálukig gondozni, az utóbbiba kishíján tönkrement lelkileg, semmiképpen nem akarnám ilyesminek kitenni őket!)
Akiknek az anyukája ápolta a nagyszülőket, érdekelne, hogy hogyan oldotta ezt meg. Munka és család mellett, este, miután elhozta a gyerekeket a suliból, mentek előbb a mamához, aztán haza, vagy náluk laktak a nagyszülők és napközben egyedül voltak, egyszerűen nem tudom elképzelni. Sajnos az otthonra, úgy tudom, rámegy egy ingatlan, ha egyáltalán van hely, de lehet, hogy ez csak régen volt így.
Szerencsére jelenleg csak elméleti a kérdés, és nem szeretném, ha ridegnek tartanátok, de nem tartom normális dolognak, hogy bárki ilyesmi miatt föladja az életét.
Anyám 42 évesen szült engem.
Most 64. Az egész fiatalságom rámegy, hogy ápolom. Otthonba nem tud menni, mert nincs annyi pénzünk.
Valószínűleg sosem lesz gyerekem, mert én nem fogok 30 fölött szülni.
Ő is azt mondta, hogy nem várja el. De ilyen esetben mégis mi a f..T tudsz csinálni?! Bulizol, pasizol, amíg anyád otthon fekszik a saját székletében?!
Természetesen nem.
Amikor valaki 40 körül akar szülni, mindig elmesélem, milyen ez a gyereknek. És minden alkalommal lepontoznak.
Gondolom, direkt erre potyogtat 40 felett, hogy legyen aki majd pelenkázza. Csak nem tetszik neki, hogy leírom a másik oldalt.
Egyébként én valószínűleg 60 körül meghalok. Vagy előbb. Nem kell (sokáig) ápolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!