Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen helyzetben választanátok...

Ilyen helyzetben választanátok másik nevet?

Figyelt kérdés

Kisbabát várunk a párommal, úgy néz ki kislány, de nem tudta még biztosra mondani az orvos. A párommal a Lilla nevet választottuk.

Pár napja kiderült, hogy a férjem unokatestvére és a párja is ezt a nevet választották lányuknak. Ők nem tudják, és eddig mi sem tudtuk, hogy ugyanabban a névben gondolkodunk, semmi szándékosság nincs a dologban.

Ti maradnátok a kigondolt névnél, vagy keresnétek egy másikat? Az unokatestvér szeptember közepére várja a babát, mi január végére. Nem szeretnénk ebből konfliktust, jóban vagyunk.

2017. szept. 1. 16:26
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Viszonylag gyakran szoktunk találkozni, egy héten akár több alkalommal is. Egy városban élünk, itt egy óvoda és egy iskola van ezért a lányok nagy valószínűséggel egy csoportba/osztályba fognak járni. Tudom hogy Ők nehezen találtak nevet a babának, és hogy nekünk még sok időnk van, azonban nem nagyon tudok egyelőre más nevet elképzelni a lányomnak, bár eddig nem is nagyon gondolkodtunk másba.
2017. szept. 1. 17:51
 12/21 anonim ***** válasza:
67%
sztem várjátok meg, míg megszületik, s ha tényleg Lilla lesz, akkor keressetek másikat. Unokahúgom Lilla Léna lett, ha esetleg a Léna tetszene :)
2017. szept. 1. 18:05
 13/21 anonim ***** válasza:
30%
Ha más nevet nem tudnék elképzelni a lányomnak, nem választanék mást. De azért megmondanám előre, hogy ezt választottuk.
2017. szept. 1. 18:13
 14/21 anonim ***** válasza:
64%

Nem. Sok ember viseli ezt a nevet, lesznek ilyen nevű osztálytársai, munkatársai, akár szomszédai is.

Ha ezt szeretnétek, adjátok neki ezt a nevet.

2017. szept. 1. 18:19
 15/21 anonim ***** válasza:
40%
Igen. Mi pontosan ilyen helyzetben vetettük el a Kristóf nevet, amit addig tökéletesnek találtam. Most már el sem tudom képzelni hogy Kristóf legyen a gyerekünk, amit találtunk azt sokkal jobban magunkénak érzem :)
2017. szept. 1. 20:36
 16/21 anonim ***** válasza:
11%

Lillát alapból nem adnám, mert tucatnév.

De a kérdésre válaszolva attól függ, hogy mennyire tartjátok az unokatesókkal a kapcsolatot, ráadásul gondolom a vezetéknév sem ugyanaz.

Nálunk van egy Dóra, szintén a férjem uncsitesójának a lánya. Lánynév esetében két befutó volt, a Dóra és a Patrícia. Ez a két név illett nagyon-nagyon a férjem vezetéknevéhez. És mivel legalább 10 év van a két gyerek között, simán adtam volna a Dórát is. Viszont fiam lett. :)

Szóval sok mindentől függ, és sok minden apró mozzanat befolyásolja, hogy érdemes adni vagy nem adni ugyanazt a nevet. Rokoni viszont, vezetéknévegyezés (ritka, de lehetséges), gyerekek közti korkülönbség, bármi, ami miatt úgy éreznéd utólag, hogy rossz választás volt.

De ha nagyon szeretnétek ezt a nevet, akkor adjátok. Ha meg betámadnának, hogy koppintottátok, akkor le lehet kezelni a beszólókat úgy, "nincs lefoglalva a név, nincs megtiltva, hogy ti is adjátok, más kislányokat is hívnak így az országban, miért pont ti ne adhatnátok."

2017. szept. 2. 08:19
 17/21 anonim ***** válasza:
58%
Melyikotok fog elobb szulni? Ne mondjatok neki h mit gondoltatok ki legyen Lilla es kesz.. nem oviban vagytok :)
2017. szept. 2. 11:41
 18/21 anonim ***** válasza:
19%

16# én magamon kivul egy Lillat ismerek :D nem mindenhol ugyanaz a tucatnév :)

Mi Izabella nevet neztuk ki még 1 evvel a babatervezes elott.. es kozbe unokabatyameknak ezt mondtuk , hat nekikmegtetszett elobb lett gyerek es Izabella Fanni lett.. mit ne mondjak soha tobbe senkinek nem mondjuk mina terv :) lanyunk is Izabella lett de azert a nagy rokonsag elott mikor elmondtak mi lesz a nev felszolaltam h elore szolok h mi 2 eve kineztuk ezt a nevet mi mondtuk nekik es ha lehet ne legyen majd szövegelés ha lanyunk lesz mert nekunk bizony Izánk lesz nem majmolunk😁

2017. szept. 2. 11:44
 19/21 anonim ***** válasza:
39%

Mivel ilyen szoros kapcsolat lesz a két gyerek között, én választanék másik nevet. Ha köztetek, szülők között nem is lesz rivalizálás, a gyerekek között simán lehet.

Nekem különleges nevem van. Emlékszem, mikor suliba kerültem hat évesen, lett egy osztálytársam, akit ugyanígy hívtak. Én már elvből gyűlöltem azt a kislányt, amiért lopja a nevem! :-D

2017. szept. 2. 13:17
 20/21 anonim ***** válasza:
55%
16os, a Dóra sokkal inkább tucatnév mint a Lilla:-D
2017. szept. 2. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!